Engels leren in Edinburgh


Edinburgh, de hoofdstad van Schotland, is de op een na grootste stad van het land en telt ongeveer een half miljoen inwoners. Het visitekaartje van de stad is het “Edinburgh Castle”. Dit kasteel moet je bezoeken wanneer je Engels gaat leren in Edinburgh! De stad is opgedeeld in “Old Town” en “New Town”. Het oude stadscentrum is vol met gezellige historische straatjes, eindeloos veel pubs en lokale winkeltjes. In het nieuwe centrum vind je veel grote winkelketens, monumentale gebouwen en hippe restaurants. Een belangrijke straat in New Town is Princess Street, waar veel winkels aan gelegen zijn. Tussen Old Town en New Town vind je het indrukwekkende park “Princess Street Gardens” waar je een prachtig uitzicht op hebt wanneer je vanuit de oude stad naar het nieuwe gedeelte loopt. Het park is een fijne plek om na de Engelse lessen te ontspannen en om even te ontsnappen uit de drukte van de stad. Buiten Edinburgh vind je de prachtige Schotse natuurlandschappen. Wanneer je Engels gaat leren in Edinburgh is het dan ook zeker de moeite waard om eens op verkenning te gaan buiten de stad. Vanuit Edinburgh kun je gemakkelijk de rest van Schotland ontdekken en de stad is dan ook een goede uitvalsbasis voor een taalcursus Engels in Schotland!

Engels leren op een internationale taalschool

Iedereen die Engels gaat leren in Edinburgh volgt lessen op een internationaal erkende taalschool. De taalschool ligt midden in “New Town”, waardoor je na de lessen gemakkelijk de rest van de stad kunt verkennen. Omdat je Engels leert op een internationale taalschool kom je tevens in contact met medecursisten vanuit de hele wereld. Zo leer je niet alleen meer over de lokale cultuur, je leert ook andere nationaliteiten en culturen kennen.

Taalcursussen Engels voor leraren en volwassenen

Engels leren in Edinburgh is mogelijk voor volwassenen en leraren. De taalcursussen Engels in Edinburgh voor volwassenen zijn geschikt voor iedereen vanaf 16 jaar. Er is de mogelijkheid om groepslessen te volgen, in internationale groepen, of individuele lessen Engels. Wanneer je het Engels leren wil afsluiten met een officieel examen, dan kun je deelnemen aan een examencursus Engels. De taalcursussen Engels in Edinburgh voor leraren zijn geschikt voor leraren Engels met- of zonder ervaring in lesgeven. Wanneer je als leraar Engels gaat leren krijg je de kans om te werken aan je taal- en didactische vaardigheden.

Wat houdt Engels leren in Edinburgh in?

Engels leren in Ediburgh betekent dat je doordeweeks naar school gaat om Engels te leren, kunt deelnemen aan culturele activiteiten en kunt verblijven in één van de accommodaties van de taalschool. Zo is de gehele reis georganiseerd en hoef jij je nergens meer zorgen over te maken! Er zijn verschillende accommodaties in Edinburgh, zoals een Schots gastgezin, een appartement en een residentie. Wil je de taal en cultuur op een andere manier leren kennen en van dichtbij meemaken? Dan is het verblijf bij een lokaal gastgezin daardoor de ideale mogelijkheid. 

Engels leren en Edinburgh ontdekken

Na de Engelse taalcursus kun je deelnemen aan het sociale- en culturele activiteitenprogramma van de taalschool. Een leuke manier om Edinburgh en je medecursisten goed te leren kennen! Voorbeelden van activiteiten die in Edinburgh georganiseerd worden zijn stadsrondleidingen, bezoeken aan bezienswaardigheden en musea, pub crawls en (in de weekenden) excursies naar de prachtige omgeving van Edinburgh, zoals de Highlands.

Twijfel je nog tussen de verschillende bestemmingen om Engels te leren? Neem dan contact met ons op voor meer informatie, of bekijk alle mogelijke taalreizen naar het buitenland op de website. 

lees verder »

Taalcursussen voor Volwassenen op British Study Centres

Onze taalschool British Study Centres in Edinburgh ligt heel centraal in “New Town”, op ca. 15 minuten loopafstand van alle bezienswaardigheden. Er zijn 12 leslokalen, een zelfstudieruimte, grote tuin en een ruimte voor de studenten met TV, DVD, boeken en tijdschriften. Op school kan gratis gebruik worden gemaakt van internet. lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Geopend:
hele jaar

Taalcursussen voor Volwassenen op CES Edinburgh

Onze partnerschool CES Edinburgh bevindt zich op minder dan 10 minuten lopen van Princes Street, de belangrijkste straat van de stad, en op 15 minuten lopen van Edinburgh Castle bevindt. Het is een ideale locatie om de stad te verkennen. De school heeft 10 klaslokalen, een studentenkamer, een computerruimte met een bibliotheek en een lounge met een barbecue. lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Gastgezin
Cursusperiode:
2-32 weken, 2 weken vanaf €605

Weer in Edinburgh

Month Max
°C
Min
°C
Hours-
sun
Dec 7 2 1
Jan 6 1 2
Feb 6 1 3
Mar 8 2 0
Apr 11 4 5
May 14 6 6
June 17 9 6
July 18 11 5
Aug 18 11 5
Sept 16 9 4
Oct 12 7 3
Nov 9 4 2
laatst bekeken

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes