Taalcursus Engels in Schotland


Schotland is één van de meest populaire regio’s van het Verenigd Koninkrijk, mede dankzij de vele tradities en de interessante cultuur die het land rijk is. Het meest noordelijke gedeelte van het Verenigd Koninkrijk heeft voor iedereen wat te bieden. Zo zijn er indrukwekkende steden, maar ook prachtige landschappen zoals de Schotse Hooglanden. Dit maakt Schotland een fantastische bestemming voor een taalcursus Engels. Ontmoet cursisten van over de hele wereld tijdens een taalreis naar Schotland en ga samen op ontdekking naar het monster van Loch Ness!

Waar kun je een Engelse taalcursus in Schotland volgen?

In Schotland kun je Engels gaan leren in Edinburgh. Dit is de hoofdstad van het land en de stad telt ongeveer een half miljoen inwoners. Edinburgh Castle, hoog op een heuvel gelegen, is de ‘eyecatcher’ van deze stad. Aan de voet van deze heuvel vind je aan de ene kant de oude stad: smalle steegjes, kleine pubs en knusse antiekwinkeltjes. Aan de andere kant van de heuvel ligt ‘New Town’: ruimer opgezet met brede winkelstraten en grote monumentale gebouwen. Tijdens je verblijf in Edinburgh moet je zeker de omliggende Highlands verkennen: glooiende vlaktes, woeste rotsformaties en geheimzinnige ‘lochs’ vormen een indrukwekkend landschap. Ofwel: Edinburgh is de ideale bestemming voor een taalcursus Engels!

Hoe komt een taalcursus Engels in Schotland eruit te zien?

Tijdens een taalreis naar Schotland leer je meer dan alleen de Engelse taal. Je wordt namelijk ook volledig ondergedompeld in de Schotse cultuur. Er bestaat geen betere manier om het land te leren kennen dan door er een taalcursus Engels te volgen. Je volgt de taallessen op een internationale taalschool waar je tevens andere cursisten afkomstig van over de hele wereld leert kennen. Door mee te doen aan de activiteiten en excursies die de taalschool na de lessen en in de weekenden organiseert, leer je de stad én je medecursisten op een leuke manier kennen. Er worden onder andere stadswandelingen, bezoeken aan bezienswaardigheden, pubcrawls, bezoeken aan musea, sportactiviteiten (zoals het leren van de Schotse dans!) en excursies naar de prachtige omgeving van Edinburgh, zoals de Highlands en Glasgow, georganiseerd.

Welke Engelse taalcursussen zijn er mogelijk?

Je kunt op onze partnerschool deelnemen aan verschillende Engelse taalcursussen. Als je van plan bent om je taalkennis in het algemeen te verbeteren dan kun je kiezen voor de groepslessen Engels. Hierbij volg je 15 tot 30 Engelse lessen per week in een groep met andere cursisten. De lessen zijn met name gericht op het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden (lezen, spreken, schrijven en luisteren). Wanneer je een officieel diploma wil behalen, dan kun je bijvoorbeeld deelnemen aan de Cambridge of de IELTS-examencursus. Voor cursisten die zoveel mogelijk persoonlijke aandacht belangrijk vinden en willen werken aan specifieke aandachtspunten, zijn er individuele lessen Engels.

Wie gaan er op taalreis?

Er zijn in Schotland zowel cursussen voor volwassenen als voor leraren. Bovengenoemde cursussen zijn geschikt voor alle volwassenen. Ben je leraar Engels en ben je op zoek naar een cursus om je Engelse taalkennis en je lesmethoden te verbeteren? Dan kun je de lerarencursus Engels volgen in Edinburgh. Naast de algemene lerarencursus wordt er ook een CELTA-cursus aangeboden, waarin je alle aspecten van het lesgeven als leraar Engels onder de knie krijgt. Deze cursus is geschikt voor studenten met een niveau van C1 of hoger. De CELTA-cursus garandeert je van een internationaal erkend diploma en vergroot daarmee je mogelijkheden om in het buitenland te werken als docent.

Waar verblijf je tijdens het Engels leren in Schotland?

Tijdens je taalcursus in Schotland heb je de mogelijkheid om bij een gastgezin te verblijven. Als je kiest voor het verblijf bij een gastgezin, kies je voor een unieke ervaring. Het wonen bij een Schots gezin is de perfecte manier om meer te weten te komen over de Schotse gewoontes en cultuur. Tevens kun je na de lessen alles wat je hebt geleerd direct in de praktijk brengen. Als verblijf samen met andere cursisten jou meer aanspreekt, dan kun je kiezen om te verblijven in gedeeld accommodatie. 

Ga jij Engels leren in Schotland? Of wil je liever een taalcursus Engels volgen in een ander Engelstalig land? Neem dan een kijkje bij alle taalreizen Engels naar het buitenland of bel, mail of chat ons voor persoonlijk advies. Wil je een andere taal leren? Laat je dan inspireren door het complete aanbod taalreizen naar het buitenland.

lees verder »
Volwassenen
>
Volwassenen 50+
>
 
 
laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes