Taalcursus Engels in Schotland


Schotland is één van de meest populaire regio’s van het Verenigd Koninkrijk, mede dankzij de vele tradities die het land rijk is en de interessante cultuur. Het meest noordelijke gedeelte van het Verenigd Koninkrijk heeft voor iedereen wat te bieden; indrukwekkende steden en prachtige landschappen zoals de Schotse Hooglanden. Dit maakt Schotland een fantastische bestemming voor een taalcursus Engels! Ontmoet studenten van over de hele wereld tijdens een taalreis naar Schotland en ga samen op ontdekking naar het monster van Loch Ness!

Waar kun je een Engelse taalcursus volgen?

Edinburgh is de hoofdstad van Schotland en telt ongeveer een half miljoen inwoners. Edinburgh Castle, hoog op een heuvel gelegen, is de “eye-catcher” van deze stad. Aan de voet van deze heuvel vind je aan de ene kant de oude stad: smalle steegjes, kleine pubs, knusse antiekwinkeltjes. Aan de andere kant van de heuvel ligt “New Town”: ruimer opgezet met brede winkelstraten en grote monumentale gebouwen. Tijdens je verblijf in Edinburgh moet je zeker de omliggende Highlands verkennen: glooiende vlaktes, woeste rotsformaties en geheimzinnige “lochs” vormen een indrukwekkend landschap. Ofwel; Edinburgh is de ideale bestemming voor een taalcursus Engels!

Hoe komt een taalcursus Engels in Schotland eruit te zien?

Tijdens een taalreis leer je meer dan alleen de Engelse taal; je wordt volledig ondergedompeld in de Engelse taal en cultuur. Er bestaat geen betere manier om het land te leren kennen dan door er een taalcursus te volgen!

De taalschool in Schotland

Onze Partnerschool British Study Centres in Edinburgh ligt erg centraal in “New Town”, op 15 minuten loopafstand van alle bezienswaardigheden. Het is een middelgrote school met 12 leslokalen, een zelfstudieruimte, een grote tuin en een lounge ruimte voor de studenten met TV, DVD, boeken en tijdschriften. De taalschool organiseert naast de Engelse lessen een uitgebreid activiteitenprogramma. Door mee te doen aan de activiteiten en excursies leer je de stad én je medestudenten snel kennen o.a. door stadswandelingen, bezoeken aan bezienswaardigheden, pub-crawls, bezoeken aan musea, sportactiviteiten (zoals het leren van de Schotse dans!) en excursies naar de prachtige omgeving van Edinburgh zoals de Highlands, Glasgow en nog veel meer!

Welke cursussen zijn er mogelijk?

Je kunt op onze partnerschool deelnemen aan verschillende Engelse taalcursussen. Als je van plan bent om je taalkennis in het algemeen te verbeteren dan kun je kiezen voor de intensieve taalcursus Engels. Hierbij volg je 15 tot 30 Engelse lessen per week in groepsverband (max. 14 studenten per lesgroep). De lessen zijn met name gericht op het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden (lezen, spreken, schrijven en luisteren). Wanneer je een officieel diploma wilt behalen, dan kun je bijvoorbeeld deelnemen aan de Cambridge- of de IELTS examencursus. Voor studenten die zoveel mogelijk persoonlijke aandacht belangrijk vinden, is er de individuele taalcursus Engels.

Het verblijf tijdens je taalcursus in Schotland

Tijdens je taalcursus in Schotland kun je ervoor kiezen om bij een gastgezin te verblijven. Als je kiest voor het verblijf bij een gastgezin, kies je voor een unieke ervaring. Het wonen bij een Schots gezin is de perfecte manier om meer te weten te komen over de Schotse gewoontes en cultuur. Ook zal je bij het gastgezin veel bezig zijn de Engelse taal te oefenen! 

Als een accommodatie samen met andere studenten jou meer aanspreekt, dan kun je kiezen voor het verblijf in een gedeeld appartement. Je hebt in een appartement je eigen slaapkamer (en eventueel eigen badkamer) en je deelt de keuken en woonkamer met je medestudenten. Het verblijf in een gedeeld appartement is de ideale manier om je medestudenten te leren kennen en te voelen hoe het is om als student in Schotland te wonen!

Wie gaan er op taalreis?

Er zijn in Schotland zowel cursussen voor volwassenen als voor leraren. Bovengenoemde cursussen zijn geschikt voor alle volwassenen. Ben je leraar Engels en ben je op zoek naar een cursus om je Engelse taalkennis en je lesmethoden te verbeteren, dan kun je de lerarencursus Engels volgen in Edinburgh. Naast de algemene lerarencursus wordt er ook een CELTA cursus aangeboden, waarin je alle aspecten van het lesgeven als leraar Engels onder de knie krijgt. Deze cursus is geschikt voor studenten met een niveau van C1 of hoger. De CELTA cursus garandeert je van een internationaal erkend diploma en vergroot daarmee je mogelijkheden om in het buitenland te werken als docent.

Taalcursus Engels voor 50+ studenten

Voor cursisten boven de 50 jaar is er in Schotland een speciaal programma ontwikkeld; de Club 50 cursus. Het programma bestaat uit 20 lessen algemeen Engels per week en 3 culturele activiteiten per week. Zo leer je samen met leeftijdsgenoten de Schotse cultuur en de stad Edinburgh beter kennen.

Ben je op zoek naar een taalcursus Engels maar wil je liever naar een ander land? Kijk dan eens naar ons aanbod van Engelse taalcursussen op andere bestemmingen

Je kunt ook bij ons terecht voor andere talen, je kunt de verschillende talen en bestemmingen bekijken op onze website, of neem contact met ons op voor persoonlijk advies!

lees verder »
 
Volwassenen
>
Leraren
>
 
 

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes