Taalcursus Japans in Tokyo

GenkiJACS

De internationale taalschool GenkiJACS ligt op loopafstand van het drukste treinstation ter wereld: Shinjuku station. Na de Japanse lessen kun je gemakkelijk de trein nemen naar een van de vele bezienswaardigheden in Tokyo. De locatie van de school is dus erg gunstig maar tegelijkertijd is de omgeving vooral rustig. Het gebouw ligt dichtbij de Hanazono Shrine en om de school binnen te komen moet je zelfs door de bekende traditionele poorten heen.

Het schoolgebouw beschikt over 9 leslokalen, een studeerruimte en een bibliotheek. Na de les kun je met andere cursisten relaxen in de studentenlounge. Een ideale locatie in Tokyo met moderne faciliteiten die het volgen van een Japanse taalcursus makkelijker maken.

Belangrijkste kenmerken van de taalschool:
Dichtbij Shinjuku treinstation
9 klaslokalen
Studentenlounge
Studeerruimte en bibliotheek
Wifi

Belangrijkste kenmerken van de taalschool:

  • Dichtbij Shinjuku treinstation
  • 9 klaslokalen
  • Studentenlounge
  • Studeerruimte en bibliotheek
  • Wifi

Sociaal programma
De school in Tokyo organiseert verschillende activiteiten naast het geven van Japanse lessen. Je leert zo niet alleen de stad beter kennen, maar ook je internationale medecursisten. Zo kun je bijvoorbeeld deelnemen aan excursies, gameavonden en karaoke feestjes. Verder biedt de school in Tokyo een “language exchange program” aan: dit is een programma waarbij internationale cursisten worden gekoppeld aan Japanse studenten die dan kunnen helpen bij het leren van de Japanse taal. 

Minimumleeftijd: 16 jaar.

Intensief

Intensief & Conversatie

Japans & Cultuur

Academisch jaar

Individueel

Algemene beoordeling
4.8 / 5.0
2 beoordelingen
Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Individuele beoordelingen
5.0 / 5.0
Al geruime tijd was ik op zoek naar een taalreis naar Japan die bij mij zou passen.
Martijn
40 jaar
Nederlands
4 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Al geruime tijd was ik op zoek naar een taalreis naar Japan die bij mij zou passen. Ik zocht naar een programma dat intensief leren combineert met cultuur. Zo kwam ik na een zoektocht uit bij Study Travel. Samen met een adviseur van Study Travel heb ik mijn wensen besproken en heb ik goede adviezen gekregen. We hebben samen een taalreis samengesteld waar ik met trots en veel plezier op terugkijk!

Mijn taalreis bestond uit twee delen. Het eerste deel was vier weken studeren en wonen in het bruisende Tokyo (deze review) en vervolgens hetzelfde doen in het authentieke Kyoto. Op deze manier kon ik ervaren hoe het was om op twee verschillende locaties te wonen. In beide steden heb ik gestudeerd aan de school GenkiJacs.

Over GenkiJacs kan ik alleen maar positieve dingen zeggen. De leraren en het ondersteunend personeel staan echt voor je klaar. Of het nu ging om problemen met de lesstof, het regelen van zaken voor mijn appartement of hulp bij zaken die niets met de studie te maken hadden, ze vonden het nooit een probleem om te helpen! De school hanteert een hoog tempo, waarbij wordt verwacht dat je naast de lessen ook huiswerk maakt en eventueel zelfstandig verder studeert. Aangezien mijn doel was om mij volledig op mijn studie te concentreren, was dit voor mij geen probleem (vooral omdat ik eerder al in Japan ben geweest). Naar de 20 uur per week school, was ik zeker nog wel 10 á 15 uur bezig met het huiswerk en zelfstudie.

Ik heb ervoor gekozen om in een eigen appartement te verblijven, wat me de vrijheid gaf om mijn tijd na school zelf in te delen. Ik kon mijn eigen schema maken en zelfstandig activiteiten ondernemen zonder rekening te hoeven houden met regels en schema's van een gastgezin. Omdat ik actief ben en altijd op pad ben, was dit voor mij de perfecte optie. Het voordeel van een gastgezin, wat ik niet had, is dat je meer wordt betrokken in het dagelijkse leven van een Japans gezin en tevens een veilige omgeving hebt om Japans te leren spreken.

Omdat ik zelf wat ouder ben, 40+, was ik erg benieuwd naar de leeftijden van mijn klasgenootjes. De leeftijden van de studenten in mijn klas (en op school) liepen erg uiteen, van mensen die net 18 waren geworden tot mensen die al ver in hun pensioen waren. Omdat iedereen dezelfde passie had, Japans leren (en ofc anime, manga, japans eten) werd het al snel een gezellige groep!

Het appartement was verder goed geregeld en had een basis set aan apparatuur. De incheckprocedure was duidelijk en verliep soepel. De afstand tot de school was ongeveer 40 minuten met de metro, wat prima te doen was.

Ik heb enorm genoten van mijn tijd in Tokyo. De studie bij GenkiJacs en het veblijf in het appartement waren echt geweldig. Het was een onvergetelijke ervaring die mijn passie voor Japan alleen maar heeft versterkt! Mocht ik in de toekomst weer de kans krijgen om dit te doen, dan zal ik dat absoluut zeker weer doen!


4.6 / 5.0
Mijn ervaring was geweldig!
Marle
24 jaar
Nederlands
12 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Mijn ervaring was geweldig! De school was super en iedereen was heel sociaal en aardig. Ze wilde je graag helpen en het was gewoon heel leuk in de klas. Daarnaast zit de Tokyo school in het midden van Shinjuku, wat ervoor zorgt dat alleen al rond de school genoeg te doen is.


Weer in Tokyo

Month Max
°C
Min
°C
Hours-
sun
May 23 14 6
June 25 18 4
July 29 22 5
Aug 31 24 6
Sept 27 20 4
Oct 21 14 4
Nov 17 8 5
Dec 12 3 6
Jan 10 0 6
Feb 10 1 6
Mar 13 4 6
Apr 19 9 5
laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes