Portugees leren in Lissabon voor volwassenen


‘De witte stad’ Lissabon is de hoofdstad van Portugal en ligt verspreid over zeven heuvels. De stad is gelegen aan de rivier de Taag. Over deze rivier hangt de bekende hangbrug: Ponte 25 de Abril. Lissabon is een belangrijk cultureel en economisch centrum voor Portugal en telt ongeveer 550.000 inwoners. De inwoners worden over het algemeen gezien als zeer vriendelijk en gastvrij. Je kunt smalle en bochtige straatjes vinden in Lissabon, maar ook brede winkelstraten en pleinen. Het bekende Rossio plein gelegen in de wijk Baixa, dateert uit de tijd dat Portugal nog geen republiek was. Als je vanaf de Baixa wijk in westelijke richting gaat, kom je in de wijk Bairro Alto. Zoals de naam aangeeft ligt deze wijk erg hoog, maar je kunt er gelukkig ook met een speciale lift, Elevador de Santa Justa, komen. Deze gotisch ogende ijzeren lift werd gebouwd in de negentiende eeuw om de Baixa wijk te verbinden met de hoger gelegen Bairro Alto en is nu een van Lissabon’s bekendste bezienswaardigheden. Op plekken waar de straten erg steil omhoog lopen, kun je kiezen voor een ritje met de kabeltram. In Bairro Alto zijn veel restaurants, winkelstraten en uitgaansgelegenheden. In oostelijke richting vanaf Baixa ligt een andere wijk genaamd Afama: een echte volkswijk met traditionele fadohuizen. Een lekkernij die je echt eens moet proeven wanneer je in Lissabon bent tijdens het Portugees leren is de Pastel de Belém: een klein pasteitje gevuld met room en bestrooid met kaneel en poedersuiker. Wanneer je Portugees leert in Lissabon is er dus veel te zien en te doen in je vrije tijd. De ideale locatie voor het volgen van een taalcursus Portugees in Portugal voor volwassenen!

Portugees leren in het centrum van Lissabon

Onze partnerschool CIAL Centro de Línguas is gelegen in het centrum van Lissabon, dichtbij de drukke winkelstraten, bezienswaardigheden, uitgaansgelegenheden en het openbaar vervoer. De school bestaat al 60 jaar en besteedt tijdens het Portugees leren ook veel aandacht aan het bijbrengen van de Portugese cultuur. Het gebouw beschikt over 18 modern ingerichte lokalen, een bibliotheek, een mediatheek en een student lounge. Dat maakt het Portugees leren in Lissabon niet alleen leuk maar ook gemakkelijk!

Welke taalcursus Portugees past het beste bij jou?

In Lissabon zijn er verschillende cursussen om Portugees te leren voor volwassenen. Zo kun je kiezen voor een algemene cursus genaamd “intensief” waarbij je kunt kiezen uit 15 of 25 lesuren per week. Dankzij de kleine lesgroepen (max. 8 studenten) is er bij deze cursus veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Verder heb je de keuze uit de volgende cursussen: “speciaal intensief”, waarbij je een combinatie volgt van groepslessen en individuele lessen en “individueel”, een volledig individuele cursus Portugees. De school biedt ook een cursus “Portugees en surf” aan waarbij je het Portugees leren kunt combineren met nemen van surflessen.

Een onvergetelijke tijd in Lissabon tijdens je taalcursus Portugees

Lissabon staat bekend als de op twee na oudste hoofdstad van Europa en is dus een prachtige historische locatie. Vanwege het goede klimaat in de stad is Lissabon een fijne locatie die je gedurende het hele jaar kunt bezoeken. Het wordt in tegenstelling tot vele andere hoofdsteden gezien als een relatief goedkope hoofdstad. Het nachtleven in Lissabon is een ervaring die je eens meegemaakt moet hebben. Qua restaurants en barretjes is er ook een ruim aanbod. Genoeg te beleven dus in Lissabon tijdens het Portugees leren!

Accommodatie tijdens het Portugees leren in Lissabon?

In Lissabon zijn er verschillende mogelijkheden wat betreft je verblijf tijdens het Portugees leren. Zo kun je kiezen voor een gastgezin, appartement of residentie. Wanneer je bij een gastgezin verblijft, kun je op een unieke manier kennis maken met de Portugese taal en cultuur. Daarnaast is het ook mogelijk om te verblijven in een appartement, waarbij je de gemeenschappelijke ruimtes deelt met andere studenten van de taalschool. In de residentie kun je alleen tijdens de zomermaanden verblijven. Deze bevindt zich op slechts 10 minuten loopafstand van de school. 

Activiteiten die je kunt doen naast Portugees leren in Lissabon 

De taalschool organiseert naast het Portugees leren voor volwassenen ook vele activiteiten en excursies waaraan je kunt deelnemen. Denk dan bijvoorbeeld aan excursies buiten Lissabon en het bezoeken van verschillende bezienswaardigheden, musea en monumenten. Daarnaast kun je je ook altijd aanmelden voor activiteiten zoals filmavonden, kroegentochten en diners. In plaats van Portugees leren in een klaslokaal is het op deze manier dus mogelijk om je kennis direct in de praktijk te brengen. Er wordt maandelijks een overzicht gemaakt van de activiteiten en excursies van de school. Let wel op: sommige activiteiten zijn gratis, maar voor andere word je gevraagd om een kleine vergoeding te betalen voor deelname.

Bekijk ook de andere taalreizen Portugees voor volwassenen of neem contact met ons op voor het volledige aanbod taalreizen naar het buitenland.

lees verder »
 

Taalcursussen voor Volwassenen op CIAL Centro de Linguas

Onze partnerschool CIAL is gelegen in het centrum van Lissabon, dicht bij de drukke winkelstraten, bezienswaardigheden, openbaar vervoer en uitgaansgelegenheden. Het instituut bestaat al 30 jaar en besteedt bij de taalcursus ook veel aandacht aan het bijbrengen van de Portugese cultuur. Naast modern ingerichte klaslokalen beschikt het schoolgebouw tevens over een bibliotheek en een mediatheek met audio- en videomateriaal.   lees verder »
Minimum leeftijd:
18 jaar
Max. per lesgroep:
12 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Appartement, Gastgezin
Cursusperiode:
1-36 weken, 1 week vanaf €299

Weer in Lissabon

Month Max
°C
Min
°C
Hours-
sun
May 21 13 10
June 25 15 11
July 27 17 12
Aug 28 17 12
Sept 26 17 9
Oct 22 14 7
Nov 17 11 6
Dec 15 9 5
Jan 14 8 5
Feb 15 8 7
Mar 17 10 7
Apr 20 12 9
laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes