Taalcursus Spaans in Costa Rica voor volwassenen


¡Pura Vida!– dat is het motto van de lokale bevolking in Costa Rica. Wanneer je kiest voor een taalcursus Spaans voor volwassenen in Costa Rica ga je niet alleen voor de taal op reis maar ook voor de prachtige natuur. Costa Rica is een klein, Midden-Amerikaans land en ligt tussen Nicaragua en Panama in. Een fantastisch land voor het volgen van een taalcursus Spaans. Het aangename klimaat, de natuur, de politieke stabiliteit en niet te vergeten, de vriendelijkheid en gastvrijheid van de Tico’s, zoals de Costa Ricanen zichzelf noemen, maken het onvergetelijk om Spaans te leren in Costa Rica.

Wat betekent een Spaanse taalcursus in Costa Rica?

Door Spaanse lessen te volgen op een internationale taalschool, leer je niet alleen de Spaanse taal kennen, maar kom je ook makkelijker in contact met de lokale bevolking. Wanneer je na je taalcursus Spaans in Costa Rica gaat rondreizen in Latijns-Amerika, dan vind je tussen je medecursisten misschien nog een leuke reisgenoot! Op de taalscholen in Costa Rica kom je volwassenen tegen van over de hele wereld.

De Spaanse taalcursus

De taalscholen in Costa Rica bieden verschillende cursussen Spaans aan voor volwassenen. Zo kun je kiezen voor een cursus in kleine groepen of een privécursus (of een combinatie hiervan). Voor studenten die graag een officieel diploma willen behalen is er de D.E.L.E. examencursus. 

Activiteiten en excursies tijdens de taalreis

Een taalcursus Spaans in Costa Rica betekent meer dan alleen de taal leren, zo kun je er ieder weekend op uit met je medecursisten om de prachtige natuur van het land te ontdekken! Ook doordeweeks worden er activiteiten georganiseerd waardoor je je medecursisten snel leert kennen. Ook wordt er tijdens deze activiteiten natuurlijk aandacht besteed aan de lokale cultuur. Zo worden er bijvoorbeeld kook- en danslessen georganiseerd, filmavonden en musea bezoeken.

Je verblijf in Costa Rica

Je kunt in Costa Rica verblijven bij een Spaanstalig gastgezin, om zo alles dat je tijdens de taalcursus hebt geleerd direct in de praktijk toe te passen. Door bij een Spaanstalig gastgezin te verblijven gaat het leren van de taal nog sneller en ervaar je hoe de lokale bevolking leeft. Cursisten die liever ergens verblijven met andere cursisten kunnen kiezen voor een residentie of appartement. 

Bestemmingen voor een taalcursus Spaans in Costa Rica

Er zijn in Costa Rica twee verschillende bestemmingen waar je een cursus Spaans kunt volgen: San José en Jacó Beach.

Op taalreis naar San José 

Als een grote stad je aanspreekt; kies dan voor San José! Volg een cursus Spaans in de grootste stad van Costa Rica. De stad biedt veel interessante bezienswaardigheden die je taalreis compleet maken. 

Op taalreis naar Jacó Beach

Geef je de voorkeur aan een kleinere stad, dan is Jacó Beach de place to be in Costa Rica! Jacó Beach wordt beschouwd als een paradijs voor surfliefhebbers. De taalschool biedt je dan ook de mogelijkheid om naast je cursus Spaans surflessen te boeken!

Kun je niet kiezen? Doe dan mee aan “The Travelling Classroom”!

Met het Travelling Classroom programma krijg je de kans om San José en Jacó Beach te combineren. Het programma geeft je de unieke ervaring van Spaanse lessen én laat je veel van het land zien! Zo worden er naast de Spaanse lessen allerlei avontuurlijke activiteiten en excursies georganiseerd, om het land optimaal te leren kennen! Neem voor meer informatie over The Travelling Classroom contact met ons op.

Heb je al zin gekregen om op taalreis te gaan? Kijk ook eens naar ons volledige aanbod taalreizen Spaans voor volwassenen, of neem een kijkje op onze website naar alle andere mogelijkheden betreft taalreizen naar het buitenland

lees verder »
 
 

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes