Taalcursus Spaans in Quito

AGS

Onze partnerschool in Quito, AGS (Andean Global Studies), is gevestigd in het hart van het commerciële stadsdeel in een rustige woonwijk genaamd “El Batán”. In de nabijheid vind je winkelcentra, banken, restaurants en het park La Carolina.

AGS is een school van gemiddelde grootte met een juiste combinatie van persoonlijke service in een professionele maar sfeervolle omgeving. Vanwege de grote verscheidenheid qua cursussen en buitenschoolse activiteiten worden de behoeftes van de cursisten op een effectieve manier vervuld. De school beschikt onder andere over 9 klaslokalen, een cafeteria, een tuin en terras met ping pong tafel en gratis wifi.

Sociaal programma

De taalschool organiseert een sociaal en cultureel activiteitenprogramma waarbij je onder andere salsalessen kunt nemen, kookworkshops kunt doen en verschillende sporten kunt beoefenen zoals paardrijden, bergbeklimmen en kanoën. Daarnaast zijn er excursies naar bijvoorbeeld de hete bronnen van Papallacta en Baños, de Galapagos eilanden, de agrarische markt in Saquisil en nijverheidsstadjes zoals Otavalo en Cotacachi.

Minimum leeftijd: 18 jaar.

Minigroep

Deze cursus bestaat uit 20 lessen per week en je kunt het hele jaar door elke maandag met een cursus starten. Het maximum aantal studenten per klas is 5. De cursus bestaat uit twee delen; in de ene helft van de cursus ligt de nadruk op grammatica en in de andere helft op praktijkgerichte opdrachten, die bedoeld zijn om de vier belangrijkste vaardigheden van de taal onder de knie te krijgen: lezen, schrijven, luisteren en spreken.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Minigroep speciaal

De minigroep cursus van 20 lesuren per week wordt aangevuld met wekelijks 5 lesuren individueel onderwijs. Als je specifieke wensen hebt t.a.v. de cursusinhoud (bijvoorbeeld voor je werk), dan is deze cursus aan te raden.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Spaans & cultuur

De meest effectieve manier om een vreemde taal te leren is om compleet onder te worden gedompeld in de bijbehorende cultuur. De stad Quito, een smeltkroes van inheemse, koloniale en moderne invloeden, is de ideale locatie om de vaardigheden van de student te verbeteren en een beter idee te geven van de plaatselijke cultuur.  In de ochtend heb je groepslessen van een ervaren docent (20 lessen per week) en ‘s middags ga je met de docent de stad en verschillende bezienswaardigheden verkennen (15 uur per week). Op deze manier kunnen de deelnemers een combinatie maken tussen formele maar dynamische Spaanse lessen en culturele, toeristische excursies in Quito en omgeving. Prijzen zijn inclusief toegang tot musea, kerken en andere toeristische attracties en kosten van het openbaar vervoer in en om de stad.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Medisch Spaans

De cursus Medisch Spaans is geschikt voor studenten en professionals uit de medische wereld met een goede basis van de Spaanse taal. Deze speciale cursus bestaat uit halve dagen Spaanse lessen gedurende 2, 3 of 4 weken waarbij je gedurende twee weken meeloopt met artsen in ziekenhuizen en klinieken in Quito.

Afhankelijk van het Spaans dat je beheerst, wordt bepaald wanneer je kunt beginnen met meelopen en wordt het individuele lesprogramma samengesteld. De ziekenhuizen en klinieken liggen gemiddeld op 30 minuten reisafstand van de taalschool. Kosten voor het vervoer zijn niet inclusief. Je dient een witte jas, een naambordje en een stethoscoop mee te nemen. Ook dien je bewijs mee te nemen dat je in de medische sector werkzaam bent en/of studeert.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Individueel

Deze cursus bestaat uit 20 lesuren per week en start het hele jaar door elke maandag. Het is speciaal ontwikkeld om de behoeften van elke cursist te vervullen, naar persoonlijke of professionele voorkeur op zijn of haar eigen tempo. Het is mogelijk specifieke oefeningen aan te vragen, hoewel de indeling wel gelijk blijft aan die van de minigroep cursus: in de ene helft van de cursus ligt de nadruk op grammatica en in de andere helft op praktijkgerichte opdrachten. 

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Appartement

De appartementen zijn volledig ingericht en liggen vlakbij de school in een veilige, rustige buurt in een modern stadsdeel. Winkels, restaurants en parken vind je allemaal dichtbij. Deze optie is ideaal wanneer je iets meer onafhankelijkheid wenst en ervaringen wil delen met andere cursisten van over de hele wereld. De appartementen zijn gemeubileerd, met woonkamer en keuken, badkamer en een wasruimte.

Gastgezin

Verblijven in een gastgezin is de perfecte manier om zo veel mogelijk te leren, niet alleen wat betreft de Spaanse taal, maar ook wat betreft de cultuur van Ecuador. Alle gastgezinnen zijn met zorg geselecteerd zodat je een aangenaam verblijf hebt en kunt deelnemen aan het dagelijkse leven van een Ecuadoriaans gezin. Je kunt ervoor kiezen te verblijven op basis van logies en ontbijt, halfpension (ontbijt en avondeten) of volpension. Wekelijks zal de was voor je worden gedaan. De meeste gastgezinnen wonen op maximaal 30 minuten afstand van de taalschool, te voet of met het openbaar vervoer.

Algemene beoordeling
4.1 / 5.0
5 beoordelingen
Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Individuele beoordelingen
3.6 / 5.0
Quito is een Zuid-Amerikaanse miljoenenstad, overweldigend in zijn omvang en de tegenstellingen tussen rijk en arm.
Karin
58 jaar
Nederlands
1 week


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Quito is een Zuid-Amerikaanse miljoenenstad, overweldigend in zijn omvang en de tegenstellingen tussen rijk en arm. We werden als cursist zowel door het gastgezin als door de docenten doorlopend gewaarschuwd: niet stilstaan buiten de poort, niet alleen naar buiten, niet 's avonds naar buiten. Dit heeft nogal een impact op je gevoel van veiligheid. Gaandeweg de week raakte ik daar wel meer ontspannen in. De afstand van school tot Quicenter (groot en exclusief winkelcentrum) is bijvoorbeeld heel kort en prima te doen en mijn gastgezin was op vijf minuten lopen dus ik had wel enige bewegingsvrijheid. Het onderwijs dat ik heb gehad was grotendeel één op één en precies op maat met veel oefeningen maar ook afwisseling door het spelen van spellen of doen van opdrachten met andere studenten op vergelijkbaar niveau. De sfeer op school was nogal bedrukt, mogelijk lag dit mede aan het feit dat in het begin iedereen zoveel mogelijk Spaans probeerde te spreken (denk denk). Wat bij mij ook meespeelde is dat ik moest wennen aan het Zuid-Amerikaanse karakter: piepkleine leslokaaltjes, geen luxe, de lichtelijk verwaarloosde indruk van de school, hoog gras en geen zitplaatsen in de kleine patio. De docenten zijn erg aardig. De excursies die bij mij in het programma Taal & Cultuur zaten stonden niet vast (ik had zelf inbreng) en waren interessant. Ze zijn heel flexibel in het al dan niet aansluiten van mensen bij de diverse mogelijkheden. Ik vond zelf een week in Quito genoeg en was blij dat ik daarna kon aansluiten bij een vooraf geboekte rondreis door het natuurrijke Ecuador. Als start in Ecuador vond ik het een zeer interessante en waardevolle ervaring. Mocht je meer dan een week taalles willen, dan zou ik kiezen voor meerdere locaties (travelling school) of een locatie buiten Quito omdat het buiten Quito een stuk meer ontspannen is.


4.5 / 5.0
Ik ben heel tevreden over de taalschool, docenten, sfeer en activiteiten.
Margriet
57 jaar
Nederlands
4 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Ik ben heel tevreden over de taalschool, docenten, sfeer en activiteiten. Ook is het mogelijk om via de school korte reisjes te boeken. Die zijn veilig en je krijgt ook korting.

De totaalprijs van de taalcursus is vrij hoog, dat zou je niet verwachten in een land als Ecuador waar de lonen van docenten laag liggen.
Het is mogelijk om een kamer met anderen in een appartement te huren, maar het is erg duur. Zelf heb ik een appartement gehuurd en was ik veel goedkoper uit.

Quito is een prachtige stad en je kunt allerlei excursies doen.
Houd er rekening mee dat je 's avond na 18.00 uur, wanneer het donker is, niet meer vrij over straat kunt lopen. Je kunt een Uber nemen, die daar erg goedkoop is.


4.2 / 5.0
Door een taalcursus in het land zelf te doen, leer je de taal op school maar ook in het dagelijks leven en profiteer je er direct van.
Rikie
50 jaar
Nederlands
1 week


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Door een taalcursus in het land zelf te doen, leer je de taal op school maar ook in het dagelijks leven en profiteer je er direct van.


4.2 / 5.0
Saskia
39 jaar
Nederlands
1 week


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding


4.3 / 5.0
Anoniem
24 jaar
Nederlands
4 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding


Weer in Quito

Month Max
°C
Min
°C
Hours-
sun
Dec 21 8 6
Jan 21 8 6
Feb 21 9 5
Mar 21 9 5
Apr 21 9 5
May 21 9 6
June 21 8 6
July 21 8 7
Aug 22 8 7
Sept 22 8 6
Oct 21 8 5
Nov 21 8 5
laatst bekeken

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes