Taalcursus Spaans in San Jose

Academia Tica

Het taalinstituut Academia Tica ligt op 10 kilometer van het centrum van San José, in het schilderachtige plaatsje San Rafael de Coronado. De school is gehuisvest op het terrein van een voormalige koffieplantage in een bloemrijke, rustige omgeving. Naast ruime leslokalen beschikt de school over een bibliotheek, een kantine, een studieruimte en terrassen waar je in de open lucht huiswerk kunt maken.

Sociaal programma

Je kunt deelnemen aan een afwisselend en interessant activiteitenprogramma met o.a. rondleidingen, kook- en danslessen, museumbezoeken en films. Op mountainbikes, die je dichtbij de school kunt huren, kun je de omgeving verkennen. Bovendien worden er regelmatig excursies georganiseerd.

Minimum leeftijd: 16 jaar.

Lees hier het INTERVIEW MET FONS FLATON die een taalcursus heeft gevolgd in San José.

Minigroep

Bij de minigroepcursus heb je de keuze tussen 20 en 30 lesuren per week. Hierbij geldt een maximum aantal deelnemers van 6 per lesgroep. De minimale cursusduur is 1 week waarbij 6 lesniveaus mogelijk zijn. Als er geen andere cursist is op jouw lesniveau, wordt de groepscursus omgezet in een verminderd aantal individuele lessen.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Minigroep speciaal

Je kunt de minigroepcursus van 20 lesuren per week aanvullen met wekelijks 5 of 10 lesuren individueel onderwijs (speciale minigroepcursus). Tijdens deze uren kan er aandacht geschonken worden aan specifieke wensen bijvoorbeeld taalonderwijs dat aansluit op je beroep. Als er geen andere cursist is op hetzelfde lesniveau, wordt de groepscursus omgezet in een verminderd aantal individuele lessen.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

D.E.L.E.-cursus

Deze cursus bestaat wekelijks uit 20 lesuren algemeen taalonderwijs en 10 lesuren examenvoorbereiding voor D.E.L.E.(Diploma del Español como Lengua Extranjera). Het examen kun je afleggen na je cursus (neem contact met ons op voor de exacte data) op de school. Dat is een erkend examencentrum.

Lees hier meer informatie over het D.E.L.E.-examen.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Individueel

Je hebt alléén les van een docent(e). Het lesprogramma wordt op jouw kennisniveau, interesse en/of beroepsveld afgestemd.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Gastgezin

Je verblijft bij zorgvuldig geselecteerde gastgezinnen in een 1-persoonskamer op basis van halfpension. Studenten die samen reizen kunnen ook kiezen voor een 2-persoonskamer. Sommige gastgezinnen wonen op loopafstand van de school, maar meestal moet je de bus nemen (een rit van maximaal 20 minuten).

Schoolresidentie

De schoolresidentie bestaat uit 3 naast elkaar gelegen huisjes en bevindt zich naast de taalschool. In ieder huis verblijven maximaal 8 studenten. Met hen deel je de keuken en 2 badkamers. Je kunt kiezen voor een 1- of 2-persoonskamer, hoe wel de 2-persoonskamers alleen beschikbaar zijn voor studenten die samen reizen. Er is WIFI in de residentie evenals een wasruimte. De residentie is op milieuvriendelijke wijze gebouwd. Zo is er gebruik gemaakt van gerecyclede materialen, water- en elektriciteitbesparende toepassingen en wordt het zonlicht optimaal benut. In de tuin staan prachtige inheemse planten. De minimum leeftijd voor het verblijf in de schoolresidentie is 16 jaar.

Algemene beoordeling
4.4 / 5.0
3 beoordelingen
Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Individuele beoordelingen
4.5 / 5.0
Mijn keuze voor Costa Rica heeft goed uitgepakt.
Fons
66 jaar
Nederlands
3 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Mijn keuze voor Costa Rica heeft goed uitgepakt. Op de eerste plaats omdat ik me zeer op mijn gemak voelde bij de familie in de casa particular, het gastgezin dus. Veel conversatie en gezelligheid. Teresa en haar zussen hebben mij betrokken bij allerlei gezellige activiteiten zoals het laten zien van San José Coronado en uitstapjes naar het platteland. Hun hulp en gezelligheid maakte mijn verblijf in Costa Rica nog specialer. Nooit meer vergeet ik hoe de familie afscheid van mij nam toen ik vertrok uit San Pedro Coronado. Ook over de school ben ik zeer tevreden. Alleen was mijn start chaotisch omdat ik .s nachts bij de familie was aangekomen. Dus ik liep die dag met een jetlag rond. Jammer want ik miste daardoor de kennis makingsronde met alle studenten en leraren. Gelukkig paste ik me snel aan de sfeer op de school. door de lessen Spaans. De docenten geven goed les met gevarieerde opdrachten. Daarbij wordt je voortgang goed gevolgd door evaluaties aan het eind van de week. Verder is er een persoon op de school die je helpt met het boeken van reizen door heel Costa Rica. Zo ben ik met andere studenten naar o.a. Tortuguero geweest.. Een prachtige reis met een excursie door het nationaal park Tortuguerro en een nachtelijke excursie naar de schildpadden die eieren leggen in diep gegraven kuilen op het strand. Een avond om nooit meer te vergeten..
Naast deze reizen in het weekend ben ik ook nog op excursie met de school naar het centrum van San José, naar de overdekte markt aldaar en Ël museo nacional de Costa Rica" geweest. Dus dank zij de docenten en andere teamleden van de "Äcademia Tica" en de familie in San Pedro heb ik een prachttijd gehad in Costa Rica.4.4 / 5.0
Stijn
21 jaar
Nederlands
2 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding


4.4 / 5.0
Monique
26 jaar
Nederlands


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding


  • Play Video
    video's

Weer in San Jose

Month Max
°C
Min
°C
Hours-
sun
Dec 24 15 6
Jan 24 14 7
Feb 24 14 8
Mar 26 15 8
Apr 27 16 7
May 27 16 5
June 27 16 4
July 26 16 4
Aug 26 16 4
Sept 27 16 5
Oct 26 15 4
Nov 25 15 5
laatst bekeken

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes