Italiaans leren in Ravenna voor volwassenen (50+)


Heb je altijd al Italiaanse willen leren en wil je dit doen terwijl je ondergedompeld wordt in de betoverende cultuur van Italië? Bij StudyTravel bieden we speciale taalcursussen Italiaans aan voor 50-plussers om Italiaans te leren in het prachtige Ravenna, een stad die doordrenkt is van geschiedenis, kunst en charme. Onze partnerschool in Ravenna biedt een uitstekende leeromgeving waar je Italiaans kunt studeren in een ontspannen en gastvrije sfeer, samen met andere 50-plussers.

Ontdek Ravenna tijdens het leren van de Italiaanse taal

Ravenna, gelegen in de regio Emilia-Romagna, is een schatkamer van kunst en geschiedenis. Bekend om zijn prachtige mozaïeken en historische monumenten, biedt deze stad een inspirerende omgeving om de Italiaanse taal en cultuur te verkennen. Als UNESCO-werelderfgoed locatie zal Ravenna je betoveren met zijn middeleeuwse architectuur, levendige pleinen en charmante straatjes, waardoor het de perfecte setting is voor een onvergetelijke leerervaring voor ouderen.

Italiaans leren op een toonaangevende taalschool in Ravenna

Onze partnerschool in Ravenna, Scuola Palazzo Malvisi, gelooft in het bieden van hoogwaardig taalonderwijs dat is afgestemd op de behoeften van volwassen studenten van 50+. De ervaren en gepassioneerde docenten zijn toegewijd aan het helpen van studenten van alle niveaus om hun taaldoelen te bereiken. Met kleine klassen en persoonlijke aandacht krijgt elke cursist de juiste ondersteuning. De taalschool is internationaal, wat zorgt voor een dynamische omgeving en lesgroepen met cursisten van allerlei verschillende nationaliteiten.

Leer Italiaans in Ravenna speciaal voor 50-plussers

Speciaal voor de oudere cursist wordt er in Ravenna een 50+ cursus Italiaans gegeven. Deze cursus noemen we “Club 50”. De Club 50 cursus Italiaans in Ravenna is beschikbaar voor cursisten van 50 jaar en ouder. Het programma bestaat uit een taalcursus Italiaans en een cultureel activiteitenprogramma. Deze combinatie maakt Italiaans leren nog leuker, omdat je je nieuwe Italiaanse taalkennis direct in de praktijk kunt toepassen! Tijdens het leren van de Italiaanse taal in Ravenna ontmoet je medecursisten van dezelfde leeftijdscategorie, vanuit de hele wereld.

Een culturele onderdompeling voor ouderen in Ravenna

Wanneer je Italiaans gaat leren in Ravenna zul je volledig ondergedompeld worden in de Italiaanse taal en cultuur. Deze historische stad biedt een schat aan culturele activiteiten en bezienswaardigheden die bezoekers van over de hele wereld betoveren. Of je nu gepassioneerd bent door geschiedenis, kunst, architectuur of gewoon wilt genieten van de charmante Italiaanse sfeer, Ravenna heeft voor elk wat wils. De Club 50 cursus Italiaans is inclusief een cultureel programma. Zo kun je bijvoorbeeld activiteiten ondernemen zoals een wijnproeverij, stadsrondleiding, bezoek aan het vissersdorp Cesenatico en seminars over de mozaïek kunst.

Een bezoek aan Ravenna is niet compleet zonder te genieten van de heerlijke lokale keuken. Proef de smaken van Ravenna in de gezellige trattoria's en osteria's van de stad, waar je kunt genieten van verse pasta, heerlijke zeevruchten en lokale wijnen. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de lokale markten waar je verse producten en lokale lekkernijen kunt proeven en kopen.

Ravenna biedt een onvergetelijke culturele ervaring die je onderdompelt in de rijke geschiedenis, kunst en culinaire tradities van de regio. Of je nu een liefhebber bent van geschiedenis, kunst, architectuur of gewoon wilt genieten van de charmante Italiaanse sfeer, Ravenna zal je zeker betoveren tijdens het leren van de Italiaanse taal. 

Neem contact met ons op voor meer informatie over de taalcursussen Italiaans in Italië voor 50-plussers of bekijk het volledige aanbod taalreizen naar het buitenland.

lees verder »
 

Taalcursussen voor Volwassenen 50+ op Scuola Palazzo Malvisi

Onze partnerschool Palazzo Malvisi is gevestigd in het historische stadscentrum van Ravenna, in een modern gebouw met 13 klaslokalen. Dit instituut heeft in meer dan 30 jaar een zeer goede reputatie opgebouwd. Daarbij is de school toch kleinschalig gebleven waardoor de sfeer tussen medewerkers/docenten en cursisten ontspannen en vriendschappelijk is. lees verder »
Minimum leeftijd:
50 jaar
Max. per lesgroep:
8 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Gastgezin
Cursusperiode:
1-1 weken, 1 week vanaf €800

Weer in Ravenna

Month Max
°C
Min
°C
Hours-
sun
July 28 19 10
Aug 28 19 8
Sept 24 16 6
Oct 20 12 4
Nov 13 8 2
Dec 8 3 3
Jan 6 1 3
Feb 9 3 4
Mar 13 5 4
Apr 17 10 5
May 22 13 8
June 26 17 9
laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes