studytravel
menu

Engels bijspijkeren en genieten van de zon!

Geschreven door door Puck Langelaan op 9 Sep 2019

Haaaiii!

In juni ben ik voor 4 weken op taalreis geweest naar Malta. Ik vond het superfijn om te reizen met StudyTravel, alles wordt voor je geregeld, niet alleen de Engelse cursus en de accommodatie. Ongeveer één week voor vertrek krijg je een mail met alle informatie die je nodig hebt tijdens je reis.

Accommodatie bij de Engelse cursus

Zelf had ik het goedkoopste verblijf geboekt die je kon kiezen, maar door 2 upgrades zat ik uiteindelijk in een hotel: Salini resort. Wat voor mij een top plek was om te verblijven op één minpunt na: de ligging was niet optimaal. Aan het begin dacht ik oh nee een hotel, ik ga toch niet 4 weken uit eten, maar gelukkig had mijn kamer een klein keukentje. Het hotel had 2 zwembaden en een fitnessruimte waar ik allemaal gebruik van mocht maken.

Activiteit na de Engelse les

Van de residentie naar de Engelse les

Iedere ochtend ging vanaf het hotel een busje naar de Engelse taalschool, om 8 uur. Ik werd gewezen op het feit dat ik op tijd moest komen aangezien er een kans was dat het busje vol zat, maar dat is mij geen enkele keer overkomen. De eerste dag van de Engelse taalcursus word je ingedeeld op niveau. Ik had de test al gemaakt dus ik hoefde alleen nog een interview met een mevrouw te doen. Die controleert of je de test zelf gemaakt hebt en hoe hoog je Engelse niveau qua spraak is.

De eerste lesdag van de cursus Engels

Op de eerste lesdag werd ik meteen meegenomen door een meisje uit mijn klas. Dat vond ik super chill. Zij vertelde mij ook dat iedereen altijd mee mag op Malta. Dus overal waar je naartoe gaat vraag mensen mee dat is gezellig. En ook wel lekker als je net nieuw bent dat je meteen meegenomen wordt. Je hoeft je nooit alleen te voelen. Om kwart over 12 was ik klaar met de Engelse les, wat inhield dat ik nog de hele middag vrij had om leuke dingen te doen.

Genoeg te doen na de Engelse lessen

Genoeg te doen na de Engelse lessen!

De school ligt in St Julians. Het is niet het mooiste deel van het eiland, maar wel een leuke plek als je houdt van uitgaan. Footloose is een leuke club waar veel Nederlanders komen en het is ook wel fijn dat er leuke muziek is. En houd je meer van de Spaanse sfeer ga dan naar Havana. Voor echte mooie plekken moet je naar andere delen van het eiland. Hieronder volgen wat ideeën.

Plekjes die je niet mag missen

Er zijn verschillende toeristische plekjes, waar je echt even naartoe moet gaan:
* Popeye village is een mooie plek voor een prachtige Instagram foto
* Mdina: beter bekend als de stille stad en voor Game of Thrones lovers. Een paar scenes van de serie zijn hier opgenomen.
* Blue Lagoon: ook een prachtige plek voor foto's. Je kunt met een boot er naartoe. In Sliema staan allemaal kraampjes waar je tickets kunt kopen. Ga even langs en zoek een goede prijs uit. Een tip: ga in de ochtend dan is het nog niet mega druk en kun je een mooi plekje uitzoeken om te zonnen.
 * Gozo: een eiland naast Malta. Je kunt er met een ferry naartoe voor minder dan 10 euro. Een tip: je betaalt op de terugweg!
* Dingli cliffs: deze klif is prachtig bij zonsondergang.
* St. Peters pool: het ligt in de buurt van Marsaxlokk. Een plek met waar allemaal gekleurde vissersbootjes liggen. Vanaf Marsaxlokk is het nog een half uur lopen. En wil je dat niet in de hitte, dan zijn er genoeg taxi's die je voor een klein bedrag er naartoe willen brengen. St Peters pool is een rotsstrand, met helder blauw water.
* St George Bay: is een prachtig strand. Het is wel erg toeristisch dus ben je op zoek naar een rustige plek, dan moet je hier niet naartoe gaan. Ik kreeg zelf als tip van mijn lerares om langs de rotsen van Sliema te gaan liggen. Er zijn genoeg plekjes om ergens op de rotsen te zonnen. Ook kun je er gewoon zwemmen en je hebt geen last van zand :) Als je de plekjes gaat bekijken, zoek goed uit hoe je er moet komen. Ook al is het eiland maar 2x zo groot als Texel, de reistijd kan erg tegenvallen.

Malta verkennen na de Engelse lessen

Nog enkele tips voor je verblijf op Malta:

* Je kunt verschillende kaarten kopen om te reizen met de bus. Voor een week kost dit 21 euro, je kunt ook voor meerdere weken kopen. Een andere optie is een soort strippenkaart, die is te halen bij een automaat. Je krijgt dan een kaart waar je 12 ritjes mee kan maken voor 15 euro. Een enkele reis is in het laagseizoen 1,50 euro, maar in het hoogseizoen 2 euro. Zorg dat als je voor een enkele reis wilt betalen, je genoeg kleingeld hebt. Met 20 euro kunnen ze je weigeren in de bus.
* BOLT is een app zoals Uber, die heel handig is om te gebruiken om 's avonds na het uitgaan naar huis te gaan of op een ander moment. De witte taxi's zijn erg prijzig dus gebruik deze niet!
* Maak de niveau test alvast thuis dat scheelt tijd en stress op je eerste schooldag.

Hopelijk heb je iets aan mijn tips tijdens je Engelse taalcursus op Malta

Ik hoop dat als je twijfelt om naar Malta te gaan, je nu een goed beeld hebt van het eiland. En weet je al zeker dat je gaat dan kun je de tips die ik gegeven heb waarschijnlijk goed gebruiken eenmaal ter plaatse.

Succes met je keuze of heel veel plezier op Malta!

Andere taal of bestemming? Op de website van StudyTravel taalreizen vind je alles over taalcursussen in het buitenland!

Puck Langelaan
is 21 jaar en heeft in juni 2019 een 4-weekse Engelse taalcursus gevolgd op Malta.
Schrijf een reactie
 UITGELICHT
read more

Cambridge cursus in Sydney

Geschreven door Mare Slippens op 24 May 2018

Laat ik even beginnen met me voor te stellen: Ik ben Mare Slippens, 18 jaar oud en trotse eigenaar van het papiertje. Daarmee bedoel ik natuurlijk mijn HAVO diploma. Zoals de meeste stereotype jongeren had ik nog geen idee wat ik na mijn HAVO wilde gaan doen, daarom hoefde ik er ook niet lang over na te denken om er een jaartje tussenuit te gaan.

read more

Hola Madrid!

Geschreven door Lisa Jansen op 06 Jun 2019

Ik ben voor 7 weken naar Madrid gegaan om Spaans te leren op de taalschool Enforex. Ik kende letterlijk alleen de woorden hola en adios. De lessen waren allemaal in het Spaans, in het begin vond ik het toch wel lastig om dingen te begrijpen, maar Google translate doet wonderen.

read more

Niemand is te oud om te leren

Geschreven door Ingrid Schalkoord op 17 Oct 2018

Ik ben pas 60 geworden. Omdat ik regelmatig met vakantie naar Spanje ga vind ik het prettig om met de Spaanse bevolking een praatje te kunnen maken. Met dit doel ben ik begonnen aan een cursus Spaans 50+. Het is al even geleden dat ik in de schoolbanken heb gezeten en een cursus doen met mensen van mijn eigen leeftijd leek me fijner.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes