studytravel
menu

Een jongerencursus Spaans in Valencia!

Geschreven door Jazmin Hartgers op 25 10 2021

Hoihoi! Ik ben Jazmin Hartgers en ik ben 17 jaar oud. Op 18 juli ben ik in mijn eentje naar Valencia (Spanje) gevlogen om daar een taalcursus te volgen! Zoals je al kunt raden is het de taal Spaans. In deze blog ga je vooral mijn ervaringen lezen die ik deze twee weken heb mogen mee maken in Valencia! Veel leesplezier :).

Verblijf in een internationale residentie met andere jongeren

Ik verbleef tijdens de taalreis in een residentie, het was ongeveer 6 minuten lopen naar de taalschool waar je je lessen krijgt! In de residentie verblijf je samen met andere studenten die op dat moment ook Spaans leren. Zelf had ik een kamer met twee andere meiden. Iemand uit Engeland en iemand uit Duitsland. Ik vond het super leuk en gezellig met deze meiden en voelde me meteen op mijn gemak en comfortabel. En zoiets is heel belangrijk. 

Valencia-taalreis-Spaans Valencia-taalreis-eten Valencia-taalcursus-Spaans

Spaans leren op een Spaanse taalschool in het centrum van Valencia

De Spaanse lessen op de taalschool in Valencia worden doordeweeks, in de ochtend gegeven, dus maandag t/m vrijdag. Ze duren ongeveer 4 uur per dag. En persoonlijk vond ik dit perfect! Elke lesdag heeft een pauze van 30 min en tijdens deze pauze wordt er ook geswitcht van docent dus je hebt 2 verschillende docenten die jou graag Spaans willen aanleren! 

De taalcursus vond ik heel leerzaam en leuk! Er wordt vooral gefocust op de Spaanse grammatica en tussendoor ook woorden die handig zijn om te weten. Ik vond de lessen over de grammatica het fijnst, want daar wilde ik meer over weten en dat is gelukt.

Leer je klasgenootjes kennen tijdens activiteiten en excursies

Tijdens een taalreis leer je niet alleen Spaans, je gaat ook met de groep studenten activiteiten doen. Super leuk natuurlijk! Elke dag heb je wel een activiteit en dat was heel fijn want je ziet dan ook andere tieners uit verschillende landen en je kunt leuk vrienden maken. Activiteiten verschillen per dag. Zo ga je bijvoorbeeld een keer naar het strand, je kunt dan lekker in de zee zwemmen of heerlijk zonnen. De activiteiten tijdens mijn taalreis waren ook een fietstocht, boottocht, tours en meer. Het is altijd gezellig met alle andere studenten om deze activiteiten te beleven! 

Ik heb tijdens mijn taalreis ook iets heeeeel gaafs meegemaakt… We gingen namelijk, op een zaterdagexcursie, raften!!!! Heel cool maar ook heel spannend. Maar zoiets heb ik nog nooit eerder gedaan en nu ben ik toch weer een ervaring rijker! 

Valencia-taalreis Valencia-taalreis

Verjaardag vieren op taalreis

Funfact: ik ben tijdens mijn taalreis 17 jaar geworden. Mijn verjaardag heb ik dus in Spanje gevierd! Gelukkig had ik een paar dagen om vrienden te maken en dat is gelukt. Samen met de geweldige mensen heb ik een fijne verjaardag gehad en zal ik deze nooit vergeten! En ook kreeg ik na het avondeten, een heerlijke taart van de residentie leiders. Super lief!

Er is natuurlijk ook een reden waarom ik op taalreis ben geweest.. Spaans vind ik een mooie taal! Door mijn moeder wil ik er ook meer van weten en het kunnen spreken en dan is een taalreis het perfecte hulpmiddel daarvoor! Door deze 2 weekjes Spaanse lessen, weet ik zeker meer dan voordat ik op taalreis ging en daar ben ik heel blij mee. Kortom, ik heb het heel erg leuk gehad tijdens de taalreis in Valencia! Ik had leuke medestudenten en docenten gehad en vond dit echt een ervaring om nooit te vergeten! 

Twijfel je om een taal te leren, maar wil je niet saai in Nederland blijven, kies dan zeker voor een taalreis in het land zelf! Echt geloof me, het is leuk & leerzaam!!!

Groetjes, Jazmin! 

Andere taal of bestemming? Op de website van StudyTravel taalreizen vind je alles over taalreizen naar het buitenland!

Jazmin Hartgers
Jazmin (17 jaar) ging in de zomer van 2021 op taalreis naar Valencia om daar een jongerencursus Spaans te volgen.
Schrijf een reactie
1 REACTIES
Dasha | 10 Nov 2021 12:11
Klinkt echt heel leuk! :)
 UITGELICHT
read more

Een dag Italiaans leren en koken in Florence

Geschreven door Irene de Bruijne op 29 03 2018

Deze maand studeer ik Italiaans + Italiaans koken in Florence. En hoewel elke dag er natuurlijk anders uitziet hierbij toch een voorbeeld van een typische vrijdag tijdens mijn taalcursus in Florence.

read more

Cambridge Examencursus van 6 weken

Geschreven door Isabel Moormann op 27 05 2018

In deze blog zal ik mijn ervaringen van mijn taalreis naar Cambridge met jullie delen. Ik heb op de taalschool Studio Cambridge een CAE cursus van 6 weken gevolgd. Hopelijk worden jullie ook enthousiast na het lezen van mijn verhalen!

read more

5 redenen om een tussenjaar te nemen

Geschreven door Meghan Muller op 18 09 2019

Voor wie net klaar of nog bezig is met de middelbare school is het een welbekend woord: een tussenjaar. Een tussenjaar kiezen wordt steeds populairder en de vraag waarom een tussenjaar wordt dan ook steeds vaker gesteld. Middels deze blog vertellen we je graag waarom een tussenjaar zo’n goede keuze is. Lees je snel mee?

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes