studytravel
menu

Een ervaring om nooit te vergeten

Geschreven door Daniella op 24 07 2023

Hallo! Ik ben Daniella, ik ben 34 jaar en ik heb een taalreis naar Portsmouth in Engeland gemaakt voor 2 weken. Best spannend, voor het eerst alleen op reis, maar het was een geweldige ervaring en ik wil jullie graag vertellen over hoe ik uiteindelijk voor Portsmouth koos, hoe mij dag op school eruit ziet en wat je beslist moet bezoeken in je vrije tijd.

Waarom op taalreis naar Portsmouth? 

In mij dagelijks leven gebruik ik steeds meer Engels en merkte ik steeds meer dat het verstaan en begrijpen niet het probleem was maar het schrijven en vooral het spreken wel een beetje achterbleef. Dus besloot ik dat ik daar wat aan wilde gaan doen en na wat onderzoek over de mogelijkheden kwam ik uiteindelijk uit bij een taalreis via Studytravel. En waar kan je beter Engels leren dan in Engeland?! Engeland is een land dat mij erg trekt en ik ben al verschillende keren naar Londen geweest en dus besloot ik dat ik naast Engels leren ook graag een nieuwe omgeving in Engeland wilde leren kennen. Na zelf onderzoek en verschillende gesprekken met Studytravel waarin ik aangaf wat ik belangrijk vindt en wat ik verwacht van een taalreis kwam ik uit op Portsmouth; een stad in het zuiden van Engeland. 

Taalreis Portsmouth1 Taalreis Portsmouth2 Taalreis Portsmouth3 

Hoe ziet een dag op taalreis eruit?

Ik verbleef tijdens de taalreis in Portsmouth in de residentie Catherine house. Hier had ik een privé studio, dat betekent dat ik een eigen slaapkamer, badkamer en keuken had. Ook was er een bureau om aan te studeren. De residentie is gelegen op 5 minuten lopen van de taalschool en tegenover het centrum en het station. Centraler kan bijna niet!

Maandagochtend was het tijd voor de eerste lesdag op school. De taalcursus vindt plaats op een internationale taalschool in Portsmouth. Ik had vooraf al een online test gedaan om mijn niveau te bepalen en aan de hand van een spreek test die je op school doet delen ze je in een klas in. De taalcursus vond voor mij plaats van 09:00 - 11:45 uur met een kwartier pauze om 10:15 en een lunchpauze. Daarna had ik weer les vanaf 13:00 tot 15:45 uur en op vrijdagmiddag had ik geen les. In de ochtend werd vooral les gegeven in grammatica en in de middag lag de focus op spreken. Voor deze twee onderdelen had ik twee verschillende docenten. Mocht je tijdens je lessen het idee hebben dat je te laag bent ingedeeld kan je dat aan de leraar aangeven en die overleggen dan met elkaar of zij vinden dat jij een niveau hoger aankan. In mijn geval werd ik na een paar dagen een niveau omhoog gezet en merkte ik echt verschil. In de hogere lesgroep had ik meteen het idee dat ik meer leerde en doordat je de hele dag verplicht bent om Engels te spreken, niet alleen op school maar ook in je vrije tijd, merkte ik dat mijn spreekvaardigheid ook verbeterde. In de lunchpauze ging ik het centrum in met andere studiegenoten. Ik heb verschillende vrienden uit verschillende landen en culturen gemaakt tijdens de taalcursus Engels.

Iedere middag werd er na afloop van de taalcursus een sociaal programma georganiseerd door de taalschool. Ook op zaterdagen vinden er vaak activiteiten of excursies plaats. In de studentenlounge wordt iedere week het activiteitenprogramma opgehangen, zodat je kunt zien wat er die week wordt georganiseerd. Ik heb meegedaan aan een voetbal toernooi en een karaoke avond in de Engelse pub!

Portsmouth4 Portsmouth5 

Portsmouth verkennen tijdens de taalreis

Portsmouth is niet toeristisch maar je kunt je er zeker wel vermaken tijdens een taalreis! Het centrum van de stad en verschillende pubs bevinden zich vlakbij de school. Zo waren wij regelmatig te vinden in de Pub the Fleet voor een potje poolen, ontspanning, een drankje of een tradionele Fish en chips maaltijd. Iets verder lopen van de school, op ongeveer 15 minuten afstand, vind je een mooie haven met goede restaurantjes en een heerlijk uitzicht op de haven. Houd je van shoppen dan kan je je shopping hart ophalen in de grote outlet die achter de haven ligt. Wat ik ook zeker de moeite waard vond om te bezoeken was de Spinnaker tower, een uitkijktoren over heel Portsmouth, vlakbij de haven gelegen. Je gaat met een lift tot grote hoogtes de toren in en bovenin heb je een geweldig uitzicht over de stad!

Een tip voor in het weekend is Southampton, een stad op 40 minuten met de trein van Portsmouth af. Niet een hele grote stad maar zeker het bezoeken waard, met een centrum, leuke restaurants en een mooie stadsmuur waar je overheen kunt lopen. Ben je een voetbal fan dan is het Stadion van Southampton footballclub het bezoeken waard.

Ik heb geweldige maar te korte tijd gehad, mijn Engels op alle fronten verbeterd, nieuwe vrienden gemaakt en fantastische tijd gehad in leuke stad in Engeland!

Daniella
Daniella heeft een 2-weekse taalreis gemaakt naar Portsmouth in Zuid-Engeland.
Schrijf een reactie
 UITGELICHT
read more

Wat te doen in Florence met mooi weer?

Geschreven door Minne Warmerdam op 26 04 2018

Eigenlijk maakt het niet uit in welke periode je besluit een bezoek aan Florence te brengen. Florence is mooi in de winter, herfst, lente en zomer. 

read more

Spaans leren in Valencia!

Geschreven door Julia Geurts op 13 01 2021

Op 27 september 2020 was het zover, voor het eerst in mijn eentje op reis! Eenmaal in Valencia besloot ik al snel dat ik deze 8 weken ging verlengen. Ook nadat ik mijn certificaat had wilde ik echt nog lang niet naar huis, want deze reis was zoveel leuker dan ik van tevoren durfde te verwachten!

read more

Op taalreis naar Ibiza!

Geschreven door Thessa Bootsman op 16 08 2018

Ik ben Thessa en ik ben 1 week in juli op taalreis geweest naar Ibiza. Dit eiland staat bekend als vakantiebestemming voor het feesten dus je zou dit niet meteen kiezen als bestemming voor een taalreis. Maar Ibiza heeft veel meer te bieden en dat wilde ik zien!

 

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes