studytravel
menu

Op taalreis ter voorbereiding op de hotelschool

Geschreven door Valerie van Wichen op 13 05 2020

Mijn naam is Valerie, ik ben 18 jaar en ik studeer aan de Hotel Management School Maastricht. Ik ben totaal geen persoon die houdt van talen en heb het daarom ook zoveel mogelijk proberen te vermijden op de middelbare school. Totdat ik erachter kwam dat je op de Hotelschool redelijk goed Engels moet kunnen praten en zelfs kennis moet hebben van nog een tweede vreemde taal. Om aan deze toelatingseisen te kunnen voldoen, ben ik na mijn eindexamens 5 weken naar Bristol en 3 maanden naar Valencia op taalreis gegaan. 

Engelse taalcursus in Bristol

Als eerste wilde ik mijn Engels verbeteren zodat ik met vol vertrouwen de opleiding kon starten en niet bang zou zijn om fouten te maken in het Engels. Ik ging op taalreis naar Engeland, waar ik in een residentie verbleef voor cursisten met een leeftijd onder de 18 jaar. Ik ging vijf dagen in de week naar school van 09.00 uur ‘s ochtends tot 15.30 uur ‘s middags. In de residentie gingen we iedere avond met z’n allen uit eten waardoor ik heel makkelijk contacten kon leggen en al snel een grote groep vrienden had. Met deze groep gingen we elke avond wel wat leuks doen en zaten onze weekenden altijd vol gepland. Ik had eerlijk gezegd niet eens meer tijd om over thuis na te denken en om met vrienden en familie van thuis te facetimen.

De Engelse lessen op school en in de praktijk

Op de dinsdagen en donderdagen kon je in de middag kiezen voor verschillende keuzevakken, hierbij was Business English ook een optie. Tijdens deze lessen discussieerden we veel over de economie en breidde ik mijn zakelijke woordenschat in het Engels uit, wat erg handig is om als basis te hebben voor de Hotelschool. Ook buiten de lessen om praatte ik Engels, om uit eten te gaan of mijn boodschappen te doen, maar ook om te communiceren met mijn internationale vrienden. Wel had ik het geluk dat er een aantal Nederlanders op taalreis waren rond mijn tijd en als ik af en toe Nederlands wilde praten, ik hen altijd kon opzoeken. 

Taalreis-BristolStudenten-taalreis-BristolTaalreis-Valencia

Spaanse taalcursus in Valencia

Naast Engels, moest ik voor de Hotelschool een tweede vreemde taal kiezen en daarvan minimaal een A2 certificaat behalen. Ik wilde graag een goede basis hebben van de taal en ik wist dat ik dat niet in een maandje ging redden. Daarom heb ik ervoor gekozen om pas in februari in te stromen op de Hotelschool. Hierdoor had ik een half tussenjaar waarbij ik in alle rust een taal kon leren. Ik kon kiezen uit Frans, Duits en Spaans. Uiteindelijk heb ik gekozen voor Spaans, omdat het me altijd al leuk leek om een langere tijd in Spanje te wonen. Ook leek het me een uitdaging om een nieuwe taal in drie maanden te leren zonder dat ik daarvoor ooit de taal had geleerd op school.

Ik verbleef tijdens de taalreis in Valencia in een appartement met een eigen badkamer en balkon, de keuken deelde ik met drie andere meiden. Ik had in Spanje meer vrije tijd om dingen te doen dan in Engeland, omdat ik daar maar les had van 09.00 uur ‘s ochtends tot 13.00 uur ‘s middags. Daarom had ik ook de keuze gemaakt om me in Valencia aan te sluiten bij een hockeyteam. Dit vond ik zelf echt fantastisch, ik mocht volop meedoen met trainingen en wedstrijden. Wel was het de eerste weken wat moeilijk om alles te begrijpen, aangezien ik nooit eerder Spaans had gehad. Gelukkig waren er meerdere Nederlandse meiden die hetzelfde deden als ik en samen kwamen we er wel uit. 

Valencia-taalreis-hockeyclubStudenten-taalreis-Valencia

Valencia ontdekken na de Spaanse cursus

Ook tijdens de taalreis in Spanje had ik een grote vriendengroep waarmee we echt van alles deden. In september en oktober gingen we vaak in de middagen naar het strand en in december kon je onze hele groep weer vinden op de schaatsbaan. Verder zijn de uitgaansgelegenheden niet al te slecht in Valencia. Bijna elke woensdag en vrijdagavond was ik met mijn vriendengroep in Rumbo en Mya te vinden, wat dus echt een aanrader is. In deze drie maanden leerde ik ook om op mezelf te wonen waardoor ik dus al een stukje zelfstandigheid had voordat ik op de campus ging wonen in Maastricht. Hierdoor raakte ik er ook aan gewend om mijn familie en vrienden van thuis wat minder vaak te zien en te spreken, waardoor ik er nu op de campus vrij weinig tot geen moeite mee heb.

Op taalreis naar het buitenland: een aanrader!

In het begin had ik erg veel moeite met de Spaanse lessen, maar na een tijdje snapte ik het steeds beter en kon ik me met gemak redden in het dagelijkse leven in Valencia. Uiteindelijk ben ik geëindigd met het niveau B1.2 en heb ik een erg goede basis kunnen leggen. Ik heb hierbij niet alleen de taal geleerd en een certificaat behaald, maar ook een geweldige tijd gehad en vrienden voor het leven gemaakt!

Andere taal of bestemming? Op de website van StudyTravel taalreizen vind je alles over taalreizen naar het buitenland.

Valerie van Wichen
Valerie heeft eind 2019 een 5-weekse Engelse taalcursus gedaan in Bristol en een 12-weekse Spaanse taalcursus in Valencia ter voorbereiding op de hotelschool.
Schrijf een reactie
 UITGELICHT
read more

Imparare l'Italiano !

Geschreven door Annemieke Olde Hampsink op 31 10 2019

Ik kreeg dit jaar voor mijn verjaardag een mooi cadeau van mijn man! Een lang gekoesterde wens... een taalcursus Italiaans. Ik riep het al zo lang dat ik die taal wil leren. Hij heeft, samen met StudyTravel, twee weken cursus geregeld. A Tropea, In Italia!! (ik weet nu dat je dat zo zegt op z'n Italiaans).

read more

Even weer student zijn in Rouen

Geschreven door Joanne Bouma op 01 06 2022

Waarom een taalreis? Toen ik een paar jaar geleden op vakantie was in Frankrijk, ontdekte ik dat ik de eigenaresse van het hotelletje waar ik logeerde, prima kon verstaan. Maar wanneer ik iets terug wilde zeggen, kwam ik niet veel verder dan oui, bien sûr en merci beaucoup.

read more

5 verrassende studentensteden in Europa

Geschreven door Babette Bleeker op 23 04 2020

Wanneer je denkt aan studeren in het buitenland, dan denk je al snel aan de bekende steden zoals Barcelona, Madrid, Parijs, Londen, Rome, Berlijn en ga zo maar door. Maar er zijn zoveel meer leuke, minder bekende, studentensteden te ontdekken!

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes