studytravel
menu

Trip to Argentina, Buenos Aires

Geschreven door Fieke van der Harst op 16 01 2019

 

Maanden terug had ik mijn reis naar Argentinië geboekt. En dan was het zover, zaterdag 3 november 2018. Ik had een Spaanse taalcursus van 4 weken geboekt, met accommodatie op basis van logies met een 1 persoonskamer. Dit leek mij prettiger, omdat ik dan mijn eigen ding kon doen. Daarnaast had ik tango lessen erbij geboekt. Ik dans graag en het leek mij leuk met de tango kennis te maken.
Tien dagen voor mijn vertrek (of jouw toekomstige vertrek) kreeg ik allerlei informatie per mail toegestuurd. Ik had niet gedacht dat het zo goed geregeld was. Deze informatie bestond uit:
- In welk appartement kwam ik? 
- Informatie over de bewoners van het appartement.
- Contactgegevens.
- Welke wijk?
- Wat is het programma omtrent de Spaanse lessen, tango lessen en overige activiteiten? (Want ja ook activiteiten zitten in begrepen).
- Hoe reis je naar de taalschool?
Ik kwam bij een broer en een zus in huis die in Recoleta wonen. Erg vriendelijke mensen (zoals iedereen eigenlijk in Argentinië) en een fijne wijk. Met de bewoners kan je afstemmen hoe het gaat met koken, wassen, gebruik badkamer e.d. Bij mij waren zij erg makkelijk, 'mi casa, tú casa' zeiden ze. Ik voelde mij dan ook meteen thuis. Ik kreeg een sleutel en ik kon gaan en staan waar ik wilde.
Wat betreft de Spaanse cursus, had ik een beginnerscursus genomen. Ik kon nog geen woord Spaans, dus alles was nieuw voor mij. De taalschool 'Expanish' is een mooie, verzorgde locatie met genoeg klaslokalen en vriendelijke docenten. Lesmateriaal krijg je vanuit de taalschool, maar wel goed om een extra notitieblok mee te nemen, pennen en markeerstiften. Eventueel een woordenboek, maar je hebt ook goede apps die je kunnen helpen zoals bijvoorbeeld 'SpanishDict'.
Mijn eerste week Spaans vond ik wel pittig, ik vond dat mijn docente erg snel ging en had niet het idee dat het een beginnerscursus was. Het ging te snel voor mij! Ik zou dan ook echt aanraden om je al wat te verdiepen in de Spaanse taal, dat gaat je echt helpen. Bereid je voor dat je huiswerk mee krijgt en dat je dagen wel snel gaan. Ik had in de ochtend les en was om 13.30 klaar.. als je dan nog even gaat lunchen en een stadje bezoekt is je dag zo voorbij. Wel leer je op de taalschool heel makkelijk mensen kennen en iedereen is daar om Spaans te leren. Maar als je graag meer van Argentinië wilt zien (wat ik zeker zal aanraden), plak dan na je cursus nog wat vrije weekjes en ga lekker rondtrekken! Buenos Aires is verder ook echt een toffe stad, heel groot, maar er is genoeg te doen. Goed om te weten is dat de taalschool erg makkelijk is omtrent groepslessen omboeken naar privélessen en eventueel naar een andere klas overgaan als dat beter bij je past. Dus schroom niet om dit te vragen als je daar behoefte aan hebt. 
Over de tango lessen was ik persoonlijk niet zo enthousiast. Ik had twee lessen per week, 1 groepsles en 1 privé les (wat ik van tevoren niet wist). Gezien je dagen snel gaan i.v.m. de lessen, en ik dan ook nog twee keer per week in de avond naar een tango les moest, maakte dat ik minder vrije tijd had. Ik trok graag op met de mensen die ik had leren kennen en zo'n  tango les paste dan niet echt in mijn programma. Ik heb dan ook maar 1 groepsles en 1 privé les gehad. De vrouw die les gaf was wel heel lief en gaf goed les. Ze gaf wel alleen les, met hulp van 1 of 2 andere vrouwen. Er was geen man, wat ik ook wel jammer vond, omdat je dan niet kon zien hoe zij als koppel danste. De lessen die ik heb gevolgd heb ik wel het een en ander geleerd, en als je al een beetje feeling hebt voor dansen pik je het snel op!
Hopelijk hebben jullie iets opgedaan van mijn verhaal en helpt het je een beslissing te nemen in wat je wilt. Argentinië is in ieder geval zeker een aanrader om naartoe te gaan, de Spaanse taal is erg mooi en het is nooit verkeerd om een wereldtaal erbij te leren. Je leert ook meteen mensen kennen!

Maanden terug had ik mijn reis naar Argentinië geboekt. En dan was het zover, zaterdag 3 november 2018. Ik had een Spaanse taalcursus van 4 weken geboekt, met accommodatie op basis van logies met een 1-persoonskamer. Dit leek mij prettiger, omdat ik dan mijn eigen ding kon doen. Daarnaast had ik tango lessen erbij geboekt. Ik dans graag en het leek mij leuk met de tango kennis te maken.

Goed voorbereid op taalreis naar Buenos Aires

Tien dagen voor mijn vertrek (of jouw toekomstige vertrek) kreeg ik allerlei informatie per mail toegestuurd. Ik had niet gedacht dat het zo goed geregeld was. Deze informatie bestond uit:
Internationale cursisten op taalschool Expanish

- In welk appartement kwam ik? 

- Informatie over de bewoners van het appartement.

- Contactgegevens.

- Welke wijk?

- Wat is het programma omtrent de Spaanse lessen, tango lessen en overige activiteiten? (Want ja ook activiteiten zitten in begrepen).

- Hoe reis je naar de taalschool?

Mijn gastgezin tijdens de Spaanse cursus in Buenos Aires

Ik kwam bij een broer en een zus in huis die in Recoleta wonen. Erg vriendelijke mensen (zoals iedereen eigenlijk in Argentinië) en een fijne wijk. Met de bewoners kan je afstemmen hoe het gaat met koken, wassen, gebruik badkamer en dergelijke. Bij mij waren zij erg makkelijk, 'mi casa, tú casa' zeiden ze. Ik voelde mij dan ook meteen thuis. Ik kreeg een sleutel en ik kon gaan en staan waar ik wilde.

De Spaanse taalcursus op de Argentijnse taalschool

Spaanse taalschool in Buenos Aires

Wat betreft de Spaanse cursus, had ik een beginnerscursus genomen. Ik kon nog geen woord Spaans, dus alles was nieuw voor mij. De taalschool 'Expanish' is een mooie, verzorgde locatie met genoeg klaslokalen en vriendelijke docenten. Lesmateriaal krijg je vanuit de taalschool, maar wel goed om een extra notitieblok mee te nemen, pennen en markeerstiften. Eventueel een woordenboek, maar je hebt ook goede apps die je kunnen helpen zoals bijvoorbeeld 'SpanishDict'.

De eerste week Spaanse lessen volgen

Mijn eerste week Spaans vond ik wel pittig, ik vond dat mijn docente erg snel ging en had niet het idee dat het een beginnerscursus was. Het ging te snel voor mij! Ik zou dan ook echt aanraden om je al wat te verdiepen in de Spaanse taal, dat gaat je echt helpen. Bereid je voor dat je huiswerk mee krijgt en dat je dagen wel snel gaan. Ik had in de ochtend les en was om 13.30 klaar.. als je dan nog even gaat lunchen en een stadje bezoekt is je dag zo voorbij. Wel leer je op de taalschool heel makkelijk mensen kennen en iedereen is daar om Spaans te leren. Maar als je graag meer van Argentinië wilt zien (wat ik zeker zal aanraden), plak dan na je cursus nog wat vrije weekjes en ga lekker rondtrekken!

Na de Spaanse lessen Buenos Aires ontdekken

Buenos Aires is verder ook echt een toffe stad, heel groot, maar er is genoeg te doen. Goed om te weten is dat de Spaanse taalschool in Buenos Aires erg makkelijk is omtrent groepslessen omboeken naar privélessen en eventueel naar een andere klas overgaan als dat beter bij je past. Dus schroom niet om dit te vragen als je daar behoefte aan hebt. 

Tango lessen georganiseerd door de taalschool
Tangolessen op Spaanse taalschool in Buenos Aires

Ik had twee lessen per week, 1 groepsles en 1 privé les. Gezien je dagen snel gaan i.v.m. de lessen, en ik dan ook nog twee keer per week in de avond naar een tango les moest, maakte dat ik minder vrije tijd had. Ik trok graag op met de mensen die ik had leren kennen en zo'n tango les paste dan niet echt in mijn programma. De vrouw die les gaf was wel heel lief en gaf goed les. Ze gaf wel alleen les, met hulp van 1 of 2 andere vrouwen. Er was geen man, wat ik ook wel jammer vond, omdat je dan niet kon zien hoe zij als koppel dansten. Tijdens de lessen die ik heb gevolgd heb ik wel het een en ander geleerd, en als je al een beetje feeling hebt voor dansen pik je het snel op!

Certificaat behaald na de Spaanse cursus

Argentinië is een aanrader

Hopelijk hebben jullie iets opgedaan van mijn verhaal en helpt het je een beslissing te nemen in wat je wilt. Argentinië is in ieder geval zeker een aanrader om naartoe te gaan, de Spaanse taal is erg mooi en het is nooit verkeerd om een wereldtaal erbij te leren. Je leert ook meteen mensen kennen!

Andere taal of bestemming? Op de website van StudyTravel taalreizen vind je alles over taalcursussen in het buitenland!

Fieke van der Harst
heeft in november 2018 een 4-weekse Spaans&dans cursus gevolgd in Buenos Aires
Schrijf een reactie
 UITGELICHT
read more

Twee geweldige weken in Lindau

Geschreven door Eva op 23 08 2023

Ik ben Eva, ik ben 14 jaar en van 23 juli tot 4 augustus ben ik in Lindau geweest, Duitsland. Mijn 2 weken Duits leren in Lindau waren geweldig, en ik wil er graag over vertellen.

read more

Unwind in het Spaanse pareltje Sevilla

Geschreven door Mignon Rutten op 08 02 2019

Reizen vergroot je geluk, maakt dat je kunt unwinden na alle drukte van je werk, gezin en ga zo maar door. Even er tussenuit, naar een andere stad, het zonnetje op je gezicht (kom maar op met die vitamine D)! Waar kun je dat beter dan in de mooiste provincie van Spanje: Andalusië.

read more

5 redenen om een tussenjaar te nemen

Geschreven door Meghan Muller op 18 09 2019

Voor wie net klaar of nog bezig is met de middelbare school is het een welbekend woord: een tussenjaar. Een tussenjaar kiezen wordt steeds populairder en de vraag waarom een tussenjaar wordt dan ook steeds vaker gesteld. Middels deze blog vertellen we je graag waarom een tussenjaar zo’n goede keuze is. Lees je snel mee?

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes