studytravel
menu

Twee geweldige weken in Lindau

Geschreven door Eva op 23 08 2023

Hoi hoi,

Ik ben Eva, ik ben 14 jaar en van 23 juli tot 4 augustus ben ik in Lindau geweest, Duitsland. Mijn 2 weken Duits leren in Lindau waren geweldig, en ik wil er graag over vertellen.

(Korte opmerking: ik zat in de Summerschool, een deel van de school dat in de zomer lessen geeft aan jongeren van 14 jaar tot 17 jaar. In de rest van het jaar kun je ook lessen volgen, ook mensen van mijn leeftijd, maar daar zit een deel van de activiteiten dat ik heb gedaan niet bij).

Lindau staat bekend om zijn mooie plek aan de Bodensee, een groot meer, met helderblauw water, van 536 km2. Lindau bestaat uit twee delen, Lindau en Lindau-Insel. Insel is een klein eilandje waarop de taalschool staat, dat zich in een oud stationsgebouw bevindt.

De start van de taalreis in Lindau

Na het afscheid van mijn ouders kwam ik gelijk bij de lieve begeleiding terecht en werd ik meegenomen naar school (met de bus) en had ik gelijk de kennismaking met iedereen. Bij de ontmoeting zijn mensen die net nieuw zijn maar ook mensen die al een week eerder zijn begonnen met de taalreis.

Feitjes over de lessen;
•    Op de eerste lesdag moet je een soort toets maken, en daarna een klein gesprekje waardoor de docenten je niveau in Duits kunnen inschatten. Je kunt ook naar de school komen als beginner, en ze zetten je in een groep met andere beginners, waarin je de basis leert.
•    Als de klas waar je in bent gezet niet past, doordat het niveau van de lessen te makkelijk is of juist te moeilijk is kan je na overleg en toestemming van je oude docent in een andere klas worden gezet.
•    Ik werd na een klassen wissel in het 2de niveau geplaatst, waarin vooral Duits werd gesproken. Sinds dat de meesten in mijn klas (ook ik) nog niet vloeiend Duits konden terug antwoorden was er ook ruimte om te praten in het Engels.
•    De klassen in de school zijn niet groter dan 12/13 leerlingen, waardoor je echt de aandacht van een docent krijgt en je beter kan concentreren dan in een grote klas.
•    Elke donderdag/vrijdag wordt er een soort toets gegeven (in mijn klas een Kahoot!) waardoor de docenten kunnen zien hoe ver je bent in de stof, en of er iets nog een keer moet worden herhaald.
•    Elke week wordt er aan een ander grammatica onderdeel begonnen, die verder in de week wat wordt uitgebreid met meer regels. Het thema van de week is vaak in relatie met de grammatica.

Lindau1 Lindau2 Lindau3 

Leuke activiteiten tijdens de taalcursus Duits voor jongeren in Lindau

Na de lessen waren er activiteiten. De activiteiten verschilden heel erg, van sporten tot naar een museum gaan. Dit wordt met de hele groep gedaan (hotel en gastfamilie). Elke activiteit is goed geregeld qua vervoer en de activiteit is zo georganiseert dat iedereen het kan volgen (bijvoorbeeld; in een museum kreeg je de keuze of je de tour in het Engels of in het Duits wilde hebben, dit lag aan je niveau en je eigen keuze).

Verschillende accommodaties in Lindau waar je kunt verblijven tijdens de taalreis

Het eten (hotel, verschilt met iemand die in een gastgezin zit) was goed! In de ochtend aten we gewoon in het hotel zelf, lunch was met iedereen op school en het avondeten was bij een restaurant om de hoek van de school of in de school zelf. Het avondeten, voor mensen in een gastgezin, was in het gastgezin zelf.

Let op!
Lindau is best wel gelovig, en daarom is (bijna) alles op zondag gesloten. Let hierop als je plannen wilt maken om wat te doen, want Lindaupark (het winkelcentrum) is gesloten, en ook andere activiteiten zullen dicht zijn. Ik zelf en een paar vrienden gingen zwemmen in de Bodensee, maar anderen hadden natuurlijk andere plannen!

Lindau4 

Ik heb zeker genoten van 2 weken in Lindau, en de plek zelf is ook geweldig!

Groetjes, Eva

Eva
Eva (14 jaar) heeft in de zomer van 2023 twee weken een taalcursus Duits voor jongeren gevolgd in Lindau.
Schrijf een reactie
 UITGELICHT
read more

10 x waarom een taalreis

Geschreven door Crissy Huberts op 06 05 2020

Klinkt leuk een nieuwe taal leren, maar ook wel heel spannend allemaal! Je leert niet alleen een andere taal, maar maakt contact met mensen van over de hele wereld. Daarnaast maak je een persoonlijke ontwikkeling door én ben je ook nog op vakantie. Tijdens een taalreis voel jij je zeker niet alleen. Lees in deze blog waarom jij een taalreis niet mag missen!

read more

Op taalreis naar Berlijn!

Geschreven door Yvo Nooteboom op 27 07 2020

Op 12 juli was het dan eindelijk zover: ik ging mijn Duits verbeteren op taalreis in Berlijn! Van tevoren vond ik het toch wel spannend, zo voor het eerst alleen op reis en op mezelf wonen, en dat ook nog eens twee weken lang, maar achteraf was deze spanning totaal niet nodig. Mijn treinreis (inclusief mondkapje!) verliep voorspoedig en tegen de avond kwam ik aan in mijn kamer in Berlijn.

read more

Terug naar Granada, terug naar de Spaanse taal

Geschreven door Marianne de Bie op 01 05 2023

'Je leeft niet in een land, je leeft in een taal' - dit heb ik ooit gelezen, en altijd onthouden. En ik denk dat het waar is. Een taal is meer dan woorden of een instrument om je uit te drukken, in taal kun je gevoelens laten leven, en de gedichten en emoties van een land echt voelen. Dus zocht ik op 'taalreis'..

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes