studytravel
menu

Twee geweldige weken in Lindau

Geschreven door Eva op 23 08 2023

Hoi hoi,

Ik ben Eva, ik ben 14 jaar en van 23 juli tot 4 augustus ben ik in Lindau geweest, Duitsland. Mijn 2 weken Duits leren in Lindau waren geweldig, en ik wil er graag over vertellen.

(Korte opmerking: ik zat in de Summerschool, een deel van de school dat in de zomer lessen geeft aan jongeren van 14 jaar tot 17 jaar. In de rest van het jaar kun je ook lessen volgen, ook mensen van mijn leeftijd, maar daar zit een deel van de activiteiten dat ik heb gedaan niet bij).

Lindau staat bekend om zijn mooie plek aan de Bodensee, een groot meer, met helderblauw water, van 536 km2. Lindau bestaat uit twee delen, Lindau en Lindau-Insel. Insel is een klein eilandje waarop de taalschool staat, dat zich in een oud stationsgebouw bevindt.

De start van de taalreis in Lindau

Na het afscheid van mijn ouders kwam ik gelijk bij de lieve begeleiding terecht en werd ik meegenomen naar school (met de bus) en had ik gelijk de kennismaking met iedereen. Bij de ontmoeting zijn mensen die net nieuw zijn maar ook mensen die al een week eerder zijn begonnen met de taalreis.

Feitjes over de lessen;
•    Op de eerste lesdag moet je een soort toets maken, en daarna een klein gesprekje waardoor de docenten je niveau in Duits kunnen inschatten. Je kunt ook naar de school komen als beginner, en ze zetten je in een groep met andere beginners, waarin je de basis leert.
•    Als de klas waar je in bent gezet niet past, doordat het niveau van de lessen te makkelijk is of juist te moeilijk is kan je na overleg en toestemming van je oude docent in een andere klas worden gezet.
•    Ik werd na een klassen wissel in het 2de niveau geplaatst, waarin vooral Duits werd gesproken. Sinds dat de meesten in mijn klas (ook ik) nog niet vloeiend Duits konden terug antwoorden was er ook ruimte om te praten in het Engels.
•    De klassen in de school zijn niet groter dan 12/13 leerlingen, waardoor je echt de aandacht van een docent krijgt en je beter kan concentreren dan in een grote klas.
•    Elke donderdag/vrijdag wordt er een soort toets gegeven (in mijn klas een Kahoot!) waardoor de docenten kunnen zien hoe ver je bent in de stof, en of er iets nog een keer moet worden herhaald.
•    Elke week wordt er aan een ander grammatica onderdeel begonnen, die verder in de week wat wordt uitgebreid met meer regels. Het thema van de week is vaak in relatie met de grammatica.

Lindau1 Lindau2 Lindau3 

Leuke activiteiten tijdens de taalcursus Duits voor jongeren in Lindau

Na de lessen waren er activiteiten. De activiteiten verschilden heel erg, van sporten tot naar een museum gaan. Dit wordt met de hele groep gedaan (hotel en gastfamilie). Elke activiteit is goed geregeld qua vervoer en de activiteit is zo georganiseert dat iedereen het kan volgen (bijvoorbeeld; in een museum kreeg je de keuze of je de tour in het Engels of in het Duits wilde hebben, dit lag aan je niveau en je eigen keuze).

Verschillende accommodaties in Lindau waar je kunt verblijven tijdens de taalreis

Het eten (hotel, verschilt met iemand die in een gastgezin zit) was goed! In de ochtend aten we gewoon in het hotel zelf, lunch was met iedereen op school en het avondeten was bij een restaurant om de hoek van de school of in de school zelf. Het avondeten, voor mensen in een gastgezin, was in het gastgezin zelf.

Let op!
Lindau is best wel gelovig, en daarom is (bijna) alles op zondag gesloten. Let hierop als je plannen wilt maken om wat te doen, want Lindaupark (het winkelcentrum) is gesloten, en ook andere activiteiten zullen dicht zijn. Ik zelf en een paar vrienden gingen zwemmen in de Bodensee, maar anderen hadden natuurlijk andere plannen!

Lindau4 

Ik heb zeker genoten van 2 weken in Lindau, en de plek zelf is ook geweldig!

Groetjes, Eva

Eva
Eva (14 jaar) heeft in de zomer van 2023 twee weken een taalcursus Duits voor jongeren gevolgd in Lindau.
Schrijf een reactie
 UITGELICHT
read more

Help! Ik ga alleen op taalreis

Geschreven door Naomi van der Schoot op 23 08 2018

In december had ik mijn taalreis naar Malta geboekt en ik had er sinds die tijd al super veel zin in. Maar naarmate de reis dichterbij kwam, werd ik steeds zenuwachtiger. 

read more

¡Viva Valencia!

Geschreven door Keziah Meeuw op 09 11 2021

"Un tiempo increíble para no olvidar nunca". Ik heb het geluk om te zeggen dat ik op jonge leeftijd al heel wat mooie plekken en landen heb gezien. Van de witte stranden op de Bahama's tot het noorderlicht in Lapland. Maar niets heeft mijn hart sneller doen kloppen dan de stad van de kunst en wetenschappen: Valencia. Nog nooit heb ik mijzelf zó thuis gevoeld op een plek waar mijn huis niet staat.

read more

Ontmoet Europa in Zuid Frankrijk

Geschreven door Mees Warmerdam op 21 03 2019

Mijn taalreis naar Montpellier begon met een Nederlands diner bij mijn oom, tante, neef en nichtje. Omdat ik al eens bij hen op bezoek was geweest had ik al door wat voor mooie, jonge, zuid-Franse stad dit is.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes