studytravel
menu

Acht weken in Málaga

Geschreven door door Mila van der Linden op 13 Nov 2020
TUSSENJAAR CULTUUR CITY ONVERGETELIJK HOTELSCHOOL

Mijn taalreis naar Málaga begon op 11 september 2020. Het was van tevoren allemaal nog erg spannend of het wel door zou gaan vanwege de omstandigheden rondom het coronavirus. Ik had hier ongeveer negen maanden naar uitgekeken en voor mij was de reis deels noodzakelijk. Ik start in 2021 namelijk met mijn opleiding Hotel Management in Maastricht en hier wil ik Spaanse lessen volgen. Om dit te kunnen doen, heb ik een A2 certificaat nodig en niks is natuurlijk leuker dan het leren van een vreemde taal in een land waar ze het spreken. Bovendien is het ook veel leerzamer en maak je zo meteen kennis met de cultuur. 

Voor het eerst alleen op (taal)reis

Daar stond ik dan, op het vliegveld in mijn eentje. Dit was de allereerste keer dat ik in mijn eentje op reis ging. Zag ik ertegenop? Een beetje, omdat ik iedereen zou gaan missen, maar aan de andere kant ook totaal niet, want het is natuurlijk een super ervaring. Acht weken op mezelf wonen in een compleet vreemde stad in een vreemd land, een uitdaging!

Omdat ik een paar dagen eerder aankwam kon ik bij mijn aankomst nog niet direct in mijn residentie terecht, dus ik verbleef een nacht in een hotel. Meteen viel me op dat de Spanjaarden gastvrij, liefhebbend en behulpzaam zijn. De receptioniste wilde me bijvoorbeeld maar al te graag helpen met het vinden van een restaurant waar ik kon eten en ze tekende ijverig de hele route uit op een kaart. Vreemde mensen zijn hier niet bang voor een gesprekje en stappen gemakkelijk op je af. Dit heb ik in barretjes veel meegemaakt. Dat moet je in Nederland niet proberen, de mensen zijn hier meer gesloten en afstandelijk. 

Het dagelijks leven op taalreis in Spanje

Door de weken heen kwam ik erachter dat ik mijn thuis eigenlijk helemaal niet zo erg miste als ik had verwacht. Ik had genoeg aan soms even facetimen en daarbuiten had ik genoeg afleiding. Ik heb hier in Málaga erg veel leuke avonden beleefd en mijn nieuwe favoriete drankje ontdekt: ‘mojito fresa’. Naast dit uitgaan had ik natuurlijk ook lessen op de taalschool. Een schooldag voor mij zag er als volgt uit: ik stond op om 8:30 en vertrok om 9:00 te voet naar school. Ik liep samen met iedereen uit de twee mini residenties ongeveer een kwartier naar school. Om 9:15 kwamen we dan aan en dan begon de les ook meteen. Van tevoren werd onze temperatuur gemeten in verband met het coronavirus en daarna mocht je de les in (enkel als je temperatuur goed was). Tot 13:00 had ik les en in mijn pauze ging ik altijd naar het café naast de school. Hier herkenden ze mij al als ik binnen kwam en ik hoefde niet eens te bestellen. Mijn cappuccino werd al klaar gemaakt en naar mijn tafel gebracht. Na school liepen we samen weer naar huis.

taalreis-Málaga-uitzicht Málaga-taalreis-rooftop Málaga-sunset

Leuke activiteiten om de stad en omgeving te leren kennen

Soms waren er activiteiten van de school waarvoor we ons hadden ingeschreven, denk aan het bezoeken van bezienswaardigheden of een filmmiddag en soms gingen we een middag naar het strand. De temperatuur was immers erg hoog. De school organiseerde bijna iedere dag van de week een activiteit, soms gratis, soms tegen betaling. Het is erg leuk en leerzaam om hieraan deel te nemen en ik raad dit zeker aan. 

Nieuwe (internationale) vrienden voor het leven!

Wat mij van mijn tijd in Málaga vooral is bij gebleven zijn de gezellige avonden met mijn nieuwe vrienden. Leeftijden die ver uit elkaar lagen (zoals 18 en 38), maar dit maakte niemand iets uit. Samen uiteten, de zonsondergang bekijken op een berg of drankjes doen. Ik heb ervan genoten. Ook de manier van lesgeven vond ik erg aangenaam. Ik had een docente die altijd erg enthousiast was en danste en zong voor de klas. Dit maakt het leren een stuk leuker. Zelf namen de docenten ook deel aan de activiteiten en ze keken niet gek op als je ze uitnodigde om een avondje iets mee te gaan drinken of tapas te eten. Tapas eten is zeker een aanrader. Mijn favoriet zijn de gamba’s ‘pil pil’. 

Taalreis-Sevilla-Málaga Internationaal-Malaga nerja-taalreis-excursie

Enkele keren ben ik met een kleine groep afgereisd naar een andere stad. Bijvoorbeeld Sevilla (voor een weekend) en Nerja (voor een dag). De omgeving van Málaga is ook zeker de moeite waard om te verkennen. Achteraf gezien had ik deze reis voor geen goud willen missen. Ik wil zelfs weer terug. Ik heb hier vrienden voor het leven gemaakt, waar ik nog steeds dagelijks mee in contact ben. Er worden zelfs al plannen gemaakt voor een reünie. Zelf heb ik ook een persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt en ben ik veel zelfstandiger geworden. Hiertoe word je ook gedwongen doordat je op jezelf gaat wonen. Ik heb veel geleerd en zou dit zeker aan iedereen willen aanraden die graag een nieuwe taal in het buitenland wil leren, maar misschien nog een beetje twijfelt of als je op zoek bent naar een leuk avontuur. Ik hoop dat ik je met deze blog wat inzicht heb kunnen geven in hoe het is om in het buitenland te leven en een taalcursus te volgen. Ik wens je veel succes!

Andere taal of bestemming? Op de website van StudyTravel taalreizen vind je alles over taalreizen naar het buitenland!

Mila van der Linden
Mila (19 jaar) heeft 8 weken een taalcursus Spaans gevolgd in Málaga, ter voorbereiding op de Hoge Hotelschool.
Schrijf een reactie
 UITGELICHT
read more

10 x waarom een taalreis

Geschreven door Crissy Huberts op 06 May 2020

Klinkt leuk een nieuwe taal leren, maar ook wel heel spannend allemaal! Je leert niet alleen een andere taal, maar maakt contact met mensen van over de hele wereld. Daarnaast maak je een persoonlijke ontwikkeling door én ben je ook nog op vakantie. Tijdens een taalreis voel jij je zeker niet alleen. Lees in deze blog waarom jij een taalreis niet mag missen!

read more

5 tips om je tussenjaar leuk en nuttig te besteden

Geschreven door Babette Bleeker op 05 May 2020

Het laatste jaar van de middelbare school is aangebroken en je eindexamens staan voor de deur. Een erg spannende, maar ook leuke tijd! Veel studenten zijn in deze tijd bezig met de vraag 'wat ga ik hierna doen?'. Heb jij besloten, of overweeg je om een tussenjaar te nemen? Dan is een taalreis misschien wel iets voor jou!

read more

Als 52-jarige een week terug in de schoolbanken

Geschreven door Christa Schiebroek op 19 Aug 2020

Mijn man heeft zich vanwege zijn werk op de Franse taal gestort, online en via Alliance Française. Dan komt het idee om tijdens onze zomervakantie een week lang Franse les te gaan nemen. Na een open dag bij StudyTravel zijn we overtuigd: we gaan het doen.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes