studytravel
menu

Acht weken in Málaga

Geschreven door door Mila van der Linden op 13 Nov 2020

Mijn taalreis naar Málaga begon op 11 september 2020. Het was van tevoren allemaal nog erg spannend of het wel door zou gaan vanwege de omstandigheden rondom het coronavirus. Ik had hier ongeveer negen maanden naar uitgekeken en voor mij was de reis deels noodzakelijk. Ik start in 2021 namelijk met mijn opleiding Hotel Management in Maastricht en hier wil ik Spaanse lessen volgen. Om dit te kunnen doen, heb ik een A2 certificaat nodig en niks is natuurlijk leuker dan het leren van een vreemde taal in een land waar ze het spreken. Bovendien is het ook veel leerzamer en maak je zo meteen kennis met de cultuur. 

Voor het eerst alleen op (taal)reis

Daar stond ik dan, op het vliegveld in mijn eentje. Dit was de allereerste keer dat ik in mijn eentje op reis ging. Zag ik ertegenop? Een beetje, omdat ik iedereen zou gaan missen, maar aan de andere kant ook totaal niet, want het is natuurlijk een super ervaring. Acht weken op mezelf wonen in een compleet vreemde stad in een vreemd land, een uitdaging!

Omdat ik een paar dagen eerder aankwam kon ik bij mijn aankomst nog niet direct in mijn residentie terecht, dus ik verbleef een nacht in een hotel. Meteen viel me op dat de Spanjaarden gastvrij, liefhebbend en behulpzaam zijn. De receptioniste wilde me bijvoorbeeld maar al te graag helpen met het vinden van een restaurant waar ik kon eten en ze tekende ijverig de hele route uit op een kaart. Vreemde mensen zijn hier niet bang voor een gesprekje en stappen gemakkelijk op je af. Dit heb ik in barretjes veel meegemaakt. Dat moet je in Nederland niet proberen, de mensen zijn hier meer gesloten en afstandelijk. 

Het dagelijks leven op taalreis in Spanje

Door de weken heen kwam ik erachter dat ik mijn thuis eigenlijk helemaal niet zo erg miste als ik had verwacht. Ik had genoeg aan soms even facetimen en daarbuiten had ik genoeg afleiding. Ik heb hier in Málaga erg veel leuke avonden beleefd en mijn nieuwe favoriete drankje ontdekt: ‘mojito fresa’. Naast dit uitgaan had ik natuurlijk ook lessen op de taalschool. Een schooldag voor mij zag er als volgt uit: ik stond op om 8:30 en vertrok om 9:00 te voet naar school. Ik liep samen met iedereen uit de twee mini residenties ongeveer een kwartier naar school. Om 9:15 kwamen we dan aan en dan begon de les ook meteen. Van tevoren werd onze temperatuur gemeten in verband met het coronavirus en daarna mocht je de les in (enkel als je temperatuur goed was). Tot 13:00 had ik les en in mijn pauze ging ik altijd naar het café naast de school. Hier herkenden ze mij al als ik binnen kwam en ik hoefde niet eens te bestellen. Mijn cappuccino werd al klaar gemaakt en naar mijn tafel gebracht. Na school liepen we samen weer naar huis.

taalreis-Málaga-uitzicht Málaga-taalreis-rooftop Málaga-sunset

Leuke activiteiten om de stad en omgeving te leren kennen

Soms waren er activiteiten van de school waarvoor we ons hadden ingeschreven, denk aan het bezoeken van bezienswaardigheden of een filmmiddag en soms gingen we een middag naar het strand. De temperatuur was immers erg hoog. De school organiseerde bijna iedere dag van de week een activiteit, soms gratis, soms tegen betaling. Het is erg leuk en leerzaam om hieraan deel te nemen en ik raad dit zeker aan. 

Nieuwe (internationale) vrienden voor het leven!

Wat mij van mijn tijd in Málaga vooral is bij gebleven zijn de gezellige avonden met mijn nieuwe vrienden. Leeftijden die ver uit elkaar lagen (zoals 18 en 38), maar dit maakte niemand iets uit. Samen uiteten, de zonsondergang bekijken op een berg of drankjes doen. Ik heb ervan genoten. Ook de manier van lesgeven vond ik erg aangenaam. Ik had een docente die altijd erg enthousiast was en danste en zong voor de klas. Dit maakt het leren een stuk leuker. Zelf namen de docenten ook deel aan de activiteiten en ze keken niet gek op als je ze uitnodigde om een avondje iets mee te gaan drinken of tapas te eten. Tapas eten is zeker een aanrader. Mijn favoriet zijn de gamba’s ‘pil pil’. 

Taalreis-Sevilla-Málaga Internationaal-Malaga nerja-taalreis-excursie

Enkele keren ben ik met een kleine groep afgereisd naar een andere stad. Bijvoorbeeld Sevilla (voor een weekend) en Nerja (voor een dag). De omgeving van Málaga is ook zeker de moeite waard om te verkennen. Achteraf gezien had ik deze reis voor geen goud willen missen. Ik wil zelfs weer terug. Ik heb hier vrienden voor het leven gemaakt, waar ik nog steeds dagelijks mee in contact ben. Er worden zelfs al plannen gemaakt voor een reünie. Zelf heb ik ook een persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt en ben ik veel zelfstandiger geworden. Hiertoe word je ook gedwongen doordat je op jezelf gaat wonen. Ik heb veel geleerd en zou dit zeker aan iedereen willen aanraden die graag een nieuwe taal in het buitenland wil leren, maar misschien nog een beetje twijfelt of als je op zoek bent naar een leuk avontuur. Ik hoop dat ik je met deze blog wat inzicht heb kunnen geven in hoe het is om in het buitenland te leven en een taalcursus te volgen. Ik wens je veel succes!

Andere taal of bestemming? Op de website van StudyTravel taalreizen vind je alles over taalreizen naar het buitenland!

Mila van der Linden
Mila (19 jaar) heeft 8 weken een taalcursus Spaans gevolgd in Málaga, ter voorbereiding op de Hoge Hotelschool.
Schrijf een reactie
7 REACTIES
Hans Koops | 23 Dec 2020 16:12
Yo también aprendí español en Málaga ( algunas veces ........ nivel B2 )
Quizá en el futuro de nuevo.
wim sander | 23 Dec 2020 18:12
Hoi Mila, heet die zaak toevallig La Belle Juliete? Zo dan herken ik je verhaal .
Ik 66 plus zit hier nu voor drie maanden tot eind januari 2021.
En kom ook in deze gelegenheid. Bij binnenkomst weet de jongeman (heel vriendelijk) al !koffie con leche y bocadillo njamon y queso!
Dus ik vermoed dat jij de zelfde taalschool hebt gehad als ik?? clic.
En inderdaad ze doen het goed. Ook qua activiteiten.
Alleen jamer van carona,maar ook komen we hier uit.
Vooral nu wij de provincie in kunnen.
Verder iedereen prettige kerst en een goed uiteinde met een heeeeel mooi 2021 tegenmoet.
p.s studeer ze in maasstricht of is het den haag?
Jan Borm | 23 Dec 2020 18:12
Mila, wat een mooie 8 weken. Ik was er voorjaar 2019 een week op die "berg" en scheurde dan na de lessen alleen met een huurfiets omlaag naar een of ander kroegje om in het echt te oefenen, zo leuk was dat.
Jan Borm
Den Bosch
Jan Borm | 24 Dec 2020 17:12
Reactieoverigens, de cortado in de bar van het instituut was ook heerlijk
Mila van der Linden  | 28 Dec 2020 19:12
Hola Hans! Malaga es una ciudad muy bonita. Yo también quiero volver algún día. Buena suerte!
Mila van der Linden  | 28 Dec 2020 19:12
Hallo Wim, de zaak heet inderdaad La belle Juliete! Ze hebben erg vriendelijk personeel. Ik ging ook naar de CLIC taalschool. Ik wens u hier veel succes en plezier met uw cursus en hoop dat u geniet van Malaga. Wilt u ze de groeten doen? :) Ik start de hotelschool in Maastricht. Ik wens u een fijne jaarwisseling en een gezond 2021!
Mila van der Linden  | 28 Dec 2020 19:12
Hallo Jan, dat klinkt leuk! Het is erg mooi om hier eens de zonsondegang te bekijken. Ik wens u veel plezier toe in Malaga, geniet ervan!
 UITGELICHT
read more

Op taalreis naar Ibiza!

Geschreven door Thessa Bootsman op 16 Aug 2018

Ik ben Thessa en ik ben 1 week in juli op taalreis geweest naar Ibiza. Dit eiland staat bekend als vakantiebestemming voor het feesten dus je zou dit niet meteen kiezen als bestemming voor een taalreis. Maar Ibiza heeft veel meer te bieden en dat wilde ik zien!

 

read more

Contact houden met het thuisfront

Geschreven door Crissy Huberts op 11 May 2020

Tijdens je taalreis wil je het liefst al je ervaringen delen met het thuisfront. Je maakt natuurlijk veel mee en al die nieuwe indrukken wil je graag bespreken met je familie en vrienden. Om je ertegen te beschermen dat je achteraf meer bezig bent geweest met het informeren van het thuisfront dan het genieten op de bestemming, geven we je hier een aantal nuttige tips!

read more

Mijn avonturen in Brighton

Geschreven door Zoë Brandon op 05 Mar 2020

Hooi, ik ben Zoë. Samen met een goede vriendin van mij Yara, ging ik een weekje naar Brighton om daar een Engelse taalcursus te volgen ;).

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes