studytravel
menu

Acht weken in Málaga

Geschreven door Mila van der Linden op 13 11 2020

Mijn taalreis naar Málaga begon op 11 september 2020. Het was van tevoren allemaal nog erg spannend of het wel door zou gaan vanwege de omstandigheden rondom het coronavirus. Ik had hier ongeveer negen maanden naar uitgekeken en voor mij was de reis deels noodzakelijk. Ik start in 2021 namelijk met mijn opleiding Hotel Management in Maastricht en hier wil ik Spaanse lessen volgen. Om dit te kunnen doen, heb ik een A2 certificaat nodig en niks is natuurlijk leuker dan het leren van een vreemde taal in een land waar ze het spreken. Bovendien is het ook veel leerzamer en maak je zo meteen kennis met de cultuur. 

Voor het eerst alleen op (taal)reis

Daar stond ik dan, op het vliegveld in mijn eentje. Dit was de allereerste keer dat ik in mijn eentje op reis ging. Zag ik ertegenop? Een beetje, omdat ik iedereen zou gaan missen, maar aan de andere kant ook totaal niet, want het is natuurlijk een super ervaring. Acht weken op mezelf wonen in een compleet vreemde stad in een vreemd land, een uitdaging!

Omdat ik een paar dagen eerder aankwam kon ik bij mijn aankomst nog niet direct in mijn residentie terecht, dus ik verbleef een nacht in een hotel. Meteen viel me op dat de Spanjaarden gastvrij, liefhebbend en behulpzaam zijn. De receptioniste wilde me bijvoorbeeld maar al te graag helpen met het vinden van een restaurant waar ik kon eten en ze tekende ijverig de hele route uit op een kaart. Vreemde mensen zijn hier niet bang voor een gesprekje en stappen gemakkelijk op je af. Dit heb ik in barretjes veel meegemaakt. Dat moet je in Nederland niet proberen, de mensen zijn hier meer gesloten en afstandelijk. 

Het dagelijks leven op taalreis in Spanje

Door de weken heen kwam ik erachter dat ik mijn thuis eigenlijk helemaal niet zo erg miste als ik had verwacht. Ik had genoeg aan soms even facetimen en daarbuiten had ik genoeg afleiding. Ik heb hier in Málaga erg veel leuke avonden beleefd en mijn nieuwe favoriete drankje ontdekt: ‘mojito fresa’. Naast dit uitgaan had ik natuurlijk ook lessen op de taalschool. Een schooldag voor mij zag er als volgt uit: ik stond op om 8:30 en vertrok om 9:00 te voet naar school. Ik liep samen met iedereen uit de twee mini residenties ongeveer een kwartier naar school. Om 9:15 kwamen we dan aan en dan begon de les ook meteen. Van tevoren werd onze temperatuur gemeten in verband met het coronavirus en daarna mocht je de les in (enkel als je temperatuur goed was). Tot 13:00 had ik les en in mijn pauze ging ik altijd naar het café naast de school. Hier herkenden ze mij al als ik binnen kwam en ik hoefde niet eens te bestellen. Mijn cappuccino werd al klaar gemaakt en naar mijn tafel gebracht. Na school liepen we samen weer naar huis.

taalreis-Málaga-uitzicht Málaga-taalreis-rooftop Málaga-sunset

Leuke activiteiten om de stad en omgeving te leren kennen

Soms waren er activiteiten van de school waarvoor we ons hadden ingeschreven, denk aan het bezoeken van bezienswaardigheden of een filmmiddag en soms gingen we een middag naar het strand. De temperatuur was immers erg hoog. De school organiseerde bijna iedere dag van de week een activiteit, soms gratis, soms tegen betaling. Het is erg leuk en leerzaam om hieraan deel te nemen en ik raad dit zeker aan. 

Nieuwe (internationale) vrienden voor het leven!

Wat mij van mijn tijd in Málaga vooral is bij gebleven zijn de gezellige avonden met mijn nieuwe vrienden. Leeftijden die ver uit elkaar lagen (zoals 18 en 38), maar dit maakte niemand iets uit. Samen uiteten, de zonsondergang bekijken op een berg of drankjes doen. Ik heb ervan genoten. Ook de manier van lesgeven vond ik erg aangenaam. Ik had een docente die altijd erg enthousiast was en danste en zong voor de klas. Dit maakt het leren een stuk leuker. Zelf namen de docenten ook deel aan de activiteiten en ze keken niet gek op als je ze uitnodigde om een avondje iets mee te gaan drinken of tapas te eten. Tapas eten is zeker een aanrader. Mijn favoriet zijn de gamba’s ‘pil pil’. 

Taalreis-Sevilla-Málaga Internationaal-Malaga nerja-taalreis-excursie

Enkele keren ben ik met een kleine groep afgereisd naar een andere stad. Bijvoorbeeld Sevilla (voor een weekend) en Nerja (voor een dag). De omgeving van Málaga is ook zeker de moeite waard om te verkennen. Achteraf gezien had ik deze reis voor geen goud willen missen. Ik wil zelfs weer terug. Ik heb hier vrienden voor het leven gemaakt, waar ik nog steeds dagelijks mee in contact ben. Er worden zelfs al plannen gemaakt voor een reünie. Zelf heb ik ook een persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt en ben ik veel zelfstandiger geworden. Hiertoe word je ook gedwongen doordat je op jezelf gaat wonen. Ik heb veel geleerd en zou dit zeker aan iedereen willen aanraden die graag een nieuwe taal in het buitenland wil leren, maar misschien nog een beetje twijfelt of als je op zoek bent naar een leuk avontuur. Ik hoop dat ik je met deze blog wat inzicht heb kunnen geven in hoe het is om in het buitenland te leven en een taalcursus te volgen. Ik wens je veel succes!

Andere taal of bestemming? Op de website van StudyTravel taalreizen vind je alles over taalreizen naar het buitenland!

Mila van der Linden
Mila (19 jaar) heeft 8 weken een taalcursus Spaans gevolgd in Málaga, ter voorbereiding op de Hoge Hotelschool.
Schrijf een reactie
14 REACTIES
Hans Koops | 23 Dec 2020 16:12
Yo también aprendí español en Málaga ( algunas veces ........ nivel B2 )
Quizá en el futuro de nuevo.
wim sander | 23 Dec 2020 18:12
Hoi Mila, heet die zaak toevallig La Belle Juliete? Zo dan herken ik je verhaal .
Ik 66 plus zit hier nu voor drie maanden tot eind januari 2021.
En kom ook in deze gelegenheid. Bij binnenkomst weet de jongeman (heel vriendelijk) al !koffie con leche y bocadillo njamon y queso!
Dus ik vermoed dat jij de zelfde taalschool hebt gehad als ik?? clic.
En inderdaad ze doen het goed. Ook qua activiteiten.
Alleen jamer van carona,maar ook komen we hier uit.
Vooral nu wij de provincie in kunnen.
Verder iedereen prettige kerst en een goed uiteinde met een heeeeel mooi 2021 tegenmoet.
p.s studeer ze in maasstricht of is het den haag?
Jan Borm | 23 Dec 2020 18:12
Mila, wat een mooie 8 weken. Ik was er voorjaar 2019 een week op die "berg" en scheurde dan na de lessen alleen met een huurfiets omlaag naar een of ander kroegje om in het echt te oefenen, zo leuk was dat.
Jan Borm
Den Bosch
Jan Borm | 24 Dec 2020 17:12
Reactieoverigens, de cortado in de bar van het instituut was ook heerlijk
Mila van der Linden  | 28 Dec 2020 19:12
Hola Hans! Malaga es una ciudad muy bonita. Yo también quiero volver algún día. Buena suerte!
Mila van der Linden  | 28 Dec 2020 19:12
Hallo Wim, de zaak heet inderdaad La belle Juliete! Ze hebben erg vriendelijk personeel. Ik ging ook naar de CLIC taalschool. Ik wens u hier veel succes en plezier met uw cursus en hoop dat u geniet van Malaga. Wilt u ze de groeten doen? :) Ik start de hotelschool in Maastricht. Ik wens u een fijne jaarwisseling en een gezond 2021!
Mila van der Linden  | 28 Dec 2020 19:12
Hallo Jan, dat klinkt leuk! Het is erg mooi om hier eens de zonsondegang te bekijken. Ik wens u veel plezier toe in Malaga, geniet ervan!
Mila van der Linden  | 28 Dec 2020 19:12
Hallo Jan, dat klinkt leuk! Het is erg mooi om hier eens de zonsondegang te bekijken. Ik wens u veel plezier toe in Malaga, geniet ervan!
 | 18 Nov 2021 17:11
Hoi Mila, heb jij het gevoel gehad dat je op de residentie genoeg Spaans hebt gesproken? Of had je achteraf liever bij een gastgezin gewild? Liefs Fé
Mila van der Linden  | 21 Nov 2021 15:11
Hoi Fé!

Ik woonde in de residentie met mensen uit België, Oostenrijk, Engeland en Zwitserland. Iedereen volgde de taalcursus, maar 'thuis' onderling spraken we Engels. Ikzelf vond dit niet erg, want op school spraken we heel de dag Spaans en we probeerden het toe te passen als we buitenshuis gingen. Wel maakten we samen huiswerk en hielpen we elkaar waar nodig.(in het Spaans)

Achteraf zou ik nog steeds de residentie verkiezen boven een gastgezin. Mijn reden hiervoor is dat ik dan meer vrijheid had + het was dichterbij school. Gastgezinnen van vriendinnen woonden buiten het centrum en zij moesten met de taxi terug in de avond. Verder hadden zij bepaalde tijden dat ze 'thuis' moesten zijn.

Mocht je graag snel je Spaans niveau willen verbeteren, dan is een gastgezin zeker handig. Ik heb er veel positieve verhalen over gehoord en bovendien breng je je Spaans snel naar een hoger niveau! Het hangt dus eigenlijk van jouw prioriteiten af :) Wat ik nog fijn vond aan de residentie, is dat je daar in je eentje aankomt in een vreemd land en iedereen in hetzelfde schuitje zit. Samen ontdek je een nieuwe stad en maak je vrienden voor het leven.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen. Zo niet, vraag me gerust meer!

Liefs,

Mila
Mila van der Linden  | 21 Nov 2021 15:11
Hoi Fé!

Ik woonde in de residentie met mensen uit België, Oostenrijk, Engeland en Zwitserland. Iedereen volgde de taalcursus, maar 'thuis' onderling spraken we Engels. Ikzelf vond dit niet erg, want op school spraken we heel de dag Spaans en we probeerden het toe te passen als we buitenshuis gingen. Wel maakten we samen huiswerk en hielpen we elkaar waar nodig.(in het Spaans)

Achteraf zou ik nog steeds de residentie verkiezen boven een gastgezin. Mijn reden hiervoor is dat ik dan meer vrijheid had + het was dichterbij school. Gastgezinnen van vriendinnen woonden buiten het centrum en zij moesten met de taxi terug in de avond. Verder hadden zij bepaalde tijden dat ze 'thuis' moesten zijn.

Mocht je graag snel je Spaans niveau willen verbeteren, dan is een gastgezin zeker handig. Ik heb er veel positieve verhalen over gehoord en bovendien breng je je Spaans snel naar een hoger niveau! Het hangt dus eigenlijk van jouw prioriteiten af :) Wat ik nog fijn vond aan de residentie, is dat je daar in je eentje aankomt in een vreemd land en iedereen in hetzelfde schuitje zit. Samen ontdek je een nieuwe stad en maak je vrienden voor het leven.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen. Zo niet, vraag me gerust meer!

Liefs,

Mila
Mila van der Linden  | 21 Nov 2021 15:11
Hoi Fé!

Ik woonde in de residentie met mensen uit België, Oostenrijk, Engeland en Zwitserland. Iedereen volgde de taalcursus, maar 'thuis' onderling spraken we Engels. Ikzelf vond dit niet erg, want op school spraken we heel de dag Spaans en we probeerden het toe te passen als we buitenshuis gingen. Wel maakten we samen huiswerk en hielpen we elkaar waar nodig.(in het Spaans)

Achteraf zou ik nog steeds de residentie verkiezen boven een gastgezin. Mijn reden hiervoor is dat ik dan meer vrijheid had + het was dichterbij school. Gastgezinnen van vriendinnen woonden buiten het centrum en zij moesten met de taxi terug in de avond. Verder hadden zij bepaalde tijden dat ze 'thuis' moesten zijn.

Mocht je graag snel je Spaans niveau willen verbeteren, dan is een gastgezin zeker handig. Ik heb er veel positieve verhalen over gehoord en bovendien breng je je Spaans snel naar een hoger niveau! Het hangt dus eigenlijk van jouw prioriteiten af :) Wat ik nog fijn vond aan de residentie, is dat je daar in je eentje aankomt in een vreemd land en iedereen in hetzelfde schuitje zit. Samen ontdek je een nieuwe stad en maak je vrienden voor het leven.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen. Zo niet, vraag me gerust meer!

Liefs,

Mila
Mila van der Linden  | 21 Nov 2021 15:11
Hoi Fé!

Ik woonde in de residentie met mensen uit België, Oostenrijk, Engeland en Zwitserland. Iedereen volgde de taalcursus, maar 'thuis' onderling spraken we Engels. Ikzelf vond dit niet erg, want op school spraken we heel de dag Spaans en we probeerden het toe te passen als we buitenshuis gingen. Wel maakten we samen huiswerk en hielpen we elkaar waar nodig.(in het Spaans)

Achteraf zou ik nog steeds de residentie verkiezen boven een gastgezin. Mijn reden hiervoor is dat ik dan meer vrijheid had + het was dichterbij school. Gastgezinnen van vriendinnen woonden buiten het centrum en zij moesten met de taxi terug in de avond. Verder hadden zij bepaalde tijden dat ze 'thuis' moesten zijn.

Mocht je graag snel je Spaans niveau willen verbeteren, dan is een gastgezin zeker handig. Ik heb er veel positieve verhalen over gehoord en bovendien breng je je Spaans snel naar een hoger niveau! Het hangt dus eigenlijk van jouw prioriteiten af :) Wat ik nog fijn vond aan de residentie, is dat je daar in je eentje aankomt in een vreemd land en iedereen in hetzelfde schuitje zit. Samen ontdek je een nieuwe stad en maak je vrienden voor het leven.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen. Zo niet, vraag me gerust meer!

Liefs,

Mila
Mila van der Linden  | 21 Nov 2021 15:11
Hoi Fé!

Ik woonde in de residentie met mensen uit België, Oostenrijk, Engeland en Zwitserland. Iedereen volgde de taalcursus, maar 'thuis' onderling spraken we Engels. Ikzelf vond dit niet erg, want op school spraken we heel de dag Spaans en we probeerden het toe te passen als we buitenshuis gingen. Wel maakten we samen huiswerk en hielpen we elkaar waar nodig.(in het Spaans)

Achteraf zou ik nog steeds de residentie verkiezen boven een gastgezin. Mijn reden hiervoor is dat ik dan meer vrijheid had + het was dichterbij school. Gastgezinnen van vriendinnen woonden buiten het centrum en zij moesten met de taxi terug in de avond. Verder hadden zij bepaalde tijden dat ze 'thuis' moesten zijn.

Mocht je graag snel je Spaans niveau willen verbeteren, dan is een gastgezin zeker handig. Ik heb er veel positieve verhalen over gehoord en bovendien breng je je Spaans snel naar een hoger niveau! Het hangt dus eigenlijk van jouw prioriteiten af :) Wat ik nog fijn vond aan de residentie, is dat je daar in je eentje aankomt in een vreemd land en iedereen in hetzelfde schuitje zit. Samen ontdek je een nieuwe stad en maak je vrienden voor het leven.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen. Zo niet, vraag me gerust meer!

Liefs,

Mila
 UITGELICHT
read more

Niemand is te oud om te leren

Geschreven door Ingrid Schalkoord op 17 10 2018

Ik ben pas 60 geworden. Omdat ik regelmatig met vakantie naar Spanje ga vind ik het prettig om met de Spaanse bevolking een praatje te kunnen maken. Met dit doel ben ik begonnen aan een cursus Spaans 50+. Het is al even geleden dat ik in de schoolbanken heb gezeten en een cursus doen met mensen van mijn eigen leeftijd leek me fijner.

read more

Een fantastische ervaring in Nerja

Geschreven door Jacqueline Venema op 12 06 2024

Ik ben net terug van een onvergetelijk reisje naar Nerja. Een stadje in Zuid-Spanje waar ik 3 weken intensief Spaanse lessen heb gevolgd. Echt een aanrader. Ik heb ooit eens eerder een tijdje Spaanse les gevolgd in Nederland en vind het zo'n mooie taal dat ik besloot om het weer op te pakken.

read more

Cambridge cursus in Sydney

Geschreven door Mare Slippens op 24 05 2018

Laat ik even beginnen met me voor te stellen: Ik ben Mare Slippens, 18 jaar oud en trotse eigenaar van het papiertje. Daarmee bedoel ik natuurlijk mijn HAVO diploma. Zoals de meeste stereotype jongeren had ik nog geen idee wat ik na mijn HAVO wilde gaan doen, daarom hoefde ik er ook niet lang over na te denken om er een jaartje tussenuit te gaan.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes