Japans leren in Kyoto voor volwassenen


Kyoto was voorheen de hoofdstad van Japan totdat Tokyo hier in 1868 tot benoemd werd. Het is een stad met meer dan 1,5 miljoen inwoners en ligt midden op hoofdeiland Honshu. De stad is door tweeën gedeeld vanwege rivier de Kamo en wordt omgeven door bergen. In het noorden van Kyoto is er veel groen te vinden, terwijl het zuiden juist een bebouwd gebied is waar zaken worden gedaan. Kyoto wordt gezien als het culturele en historische centrum van Japan, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog gespaard bleef. Hierdoor zijn de meeste historische gebouwen ongeschonden gebleven. Het is erg aangenaam om in Kyoto te reizen met het openbaar vervoer gezien de relatief korte afstanden en het buitengewone bus-, trein- en metronetwerk. Het bezichtigen van verschillende delen van de stad wordt om die reden erg eenvoudig gemaakt. Vanaf de Kyoto Tower kun je uitkijken over de stad en zelfs het nabijgelegen Osaka zien. In de zomer kan het erg warm worden in Kyoto en in de winter erg koud, dus zorg dat je je hier goed op voorbereid wanneer je in Kyoto Japans gaat leren. De stad staat bekend om de levensmiddelen vanwege de rijke grond en in de aangrenzende stad Uji kun je zelfs de originele Japanse groene thee proeven. Daarnaast wordt men aangeraden om een nacht te spenderen in een ryokan om een echte Japanse nacht te ervaren. De bekende kersenbloesem is overigens ook in deze stad rijkelijk aanwezig. Japans leren in Japan voor volwassenen is dus de ultieme kans om de traditionele Japanse cultuur te ondervinden in Kyoto!

Op een internationale taalschool Japans leren in Kyoto

De taalcursussen Japans in Kyoto voor volwassenen worden gegeven op taalschool GenkiJACS. Deze internationale taalschool ligt dichtbij het Gion district: het entertainment gedeelte van de stad Kyoto. Hier kun je zowel overdag als in de nacht leuke activiteiten ondernemen naast het Japans leren. In het gebouw is een relaxte omgeving gecreëerd zodat volwassenen de taal in alle rust eigen kunnen maken onder toeziend oog van een professionele leraar Japans.

Japans lessen volgen met internationale cursisten in Kyoto

Op de taalschool leer je Japans samen met andere internationale cursisten die afkomstig zijn van overal ter wereld. Het is mogelijk om op je eigen niveau te beginnen, want de lesgroepen worden samengesteld op basis van een taaltest die alle cursisten van tevoren maken. In het begin worden de lessen in het Engels gegeven, omdat het te ingewikkeld is om zonder basis de Japanse taal te begrijpen. Op de doordeweekse dagen volg je Japanse lessen en heb je tijd om verschillende activiteiten te ondernemen; in de weekenden heb je de vrijheid om excursies te maken naar plekken in de buurt van Kyoto of naar andere steden in Japan. 

Ontdek het culturele en historische centrum van Kyoto

Naast het volgen van een taalcursus Japans heb je de tijd om het centrum te ontdekken. Zowel de culturele als historische bezienswaardigheden zijn een bezoek waard. De meest iconische bezienswaardigheid in Kyoto is de Fushimi Inari-taisha Shrine; hier wordt de god van de rijst geëerd. Je komt hier terecht via de prachtig rood gekleurde torii poorten en kunt hier gemakkelijk een hele dag rondwandelen. Volwassenen die Japans gaan leren in Kyoto genieten ook van de Arashiyama Bamboo Grove: een schitterend natuurgebied in het westen van de stad. Meedoen aan een officiële Japanse theeceremonie is een ervaring die je moet hebben meegemaakt tijdens je bezoek aan Japan. Uitstapjes maken naar steden in de buurt, zoals Osaka en Kobe, is ook altijd een optie wanneer je Japans leert in Kyoto.

De Japanse cultuur ondervinden in een Japans gastgezin

In Kyoto kun je als volwassene verblijven in een gastgezin tijdens het Japans leren, waardoor je direct ondergedompeld wordt in de Japanse cultuur. Deze gezinnen zijn gewend om internationale cursisten te ontvangen en kunnen je helpen om je wegwijs te maken in de stad. Mocht je liever samenwonen met andere internationale cursisten van de taalschool, dan is een kamer in een residentie wellicht meer iets voor jou. 

Mocht je meer willen weten over Kyoto of de andere taalcursussen Japans in Japan voor volwassenen, neem dan gerust contact met ons op. We kunnen je ook informeren over alle andere mogelijkheden voor taalreizen in het buitenland.

lees verder »
 
GenkiJACS
(1)
Een Japanse taalcursus kun je in Kyoto volgen aan de internationale taalschool GenkiJACS. De school is opgericht in 2019 als derde vestiging van GenkiJACS. Het gebouw waarin de taalschool zich bevindt, ligt dichtbij het traditionele Gion district. lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Max. per lesgroep:
8 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Gastgezin, Priveappartement, Residentie
Cursusperiode:
2-40 weken, 2 weken vanaf €538

Weer in Kyoto

Month Max
°C
Min
°C
Hours-
sun
May 24 14 6
June 27 19 5
July 31 23 6
Aug 33 24 7
Sept 29 20 5
Oct 23 14 5
Nov 17 8 5
Dec 12 4 5
Jan 9 1 5
Feb 10 2 5
Mar 13 4 5
Apr 20 10 6
laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes