Taalcursus Japans in Kyoto

GenkiJACS

Een Japanse taalcursus kun je in Kyoto volgen aan de internationale taalschool GenkiJACS. De school is opgericht in 2019. Het gebouw waarin de taalschool zich bevindt, ligt dichtbij het traditionele Gion district. Binnen 20 minuten ben je met de metro bij Kyoto station. Je kunt daarnaast een wandeling van ongeveer 25 minuten maken vanaf de school richting de bekende Kiyomizu-dera tempel.

Het schoolgebouw beschikt over 9 leslokalen en een lounge waar je met internationale medecursisten kunt relaxen. Er is ook een studeerruimte aanwezig waar je na de Japanse lessen kunt studeren. Het is een comfortabele omgeving met veel faciliteiten; ideaal voor het volgen van een taalcursus Japans.

Belangrijkste kenmerken van de taalschool:

  • Dichtbij het Gion district en Kyoto station
  • 9 klaslokalen
  • Studentenlounge
  • Studeerruimte en bibliotheek
  • Wifi

Sociaal programma
Cursisten die in Kyoto een taalcursus Japans gaan volgen, kunnen tevens deelnemen aan verschillende activiteiten en cursussen die de taalschool organiseert. Op die manier kun je je medecursisten beter leren kennen buiten het klaslokaal. Het activiteitenprogramma in Kyoto is zeer divers. Zo kun je bijvoorbeeld films kijken in de student lounge, deelnemen aan gameavonden, meegaan naar traditionele Japanse festivals in de buurt of een van de feestjes bezoeken die de school regelmatig organiseert.

Minimumleeftijd: 16 jaar.

Intensief

De intensieve cursus in Kyoto bestaat uit 20 lesuren per week. Er zitten maximaal 8 cursisten in een lesgroep. Je volgt lessen op maandag tot en met vrijdag en je hebt per dag vier lessen. Er wordt zowel gefocust op grammatica en woordenschat als op het toepassen van de vier belangrijkste vaardigheden: spreken, lezen, schrijven en luisteren. Voorafgaand aan de cursus moet je het Japanse alfabet (Hiragana) leren lezen en de klanken van de verschillende tekens kunnen onderscheiden. 

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Intensief & Conversatie

Je kunt naast de intensieve cursus met 20 lesuren per week 5 extra lesuren per week volgen gericht op conversatie. De conversatie lessen worden ook gegeven in kleine groepen van maximaal 8 cursisten. Deze lessen vinden zowel binnen als buiten het klaslokaal plaats. Na loop van tijd word je gevraagd om als oefening bijvoorbeeld een bioscoop te bellen om te vragen naar de actuele filmtijden of aan mensen op een treinstation de weg te vragen. Het is alleen mogelijk om deze cursus te volgen vanaf basiskennis.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Japans & Cultuur

Wanneer je interesse hebt in de traditionele en moderne Japanse cultuur, kun je ervoor kiezen om naast de intensieve cursus van 20 lesuren per week 6 lesuren cultuur per week erbij te volgen. Op deze manier kun je meer te weten komen over de bijzondere Japanse cultuur, terwijl je de taal leert. Deze lessen vinden in Kyoto plaats op dinsdag, woensdag en donderdag. Voorbeelden van culturele activiteiten die je zult ondernemen zijn: Taiko drumming, kimono's dragen en Zazen meditatie. Bij de activiteiten is een tolk Japans aanwezig. De maximale duur van deze cursus is vier weken. Voor de start van de cursus moet je als beginner wel bekend zijn met het Japanse (Hiragana) alfabet.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Academisch jaar

Wil je voor langere tijd Japans leren in Kyoto? Dat kan! De taalschool heeft een programma ontwikkeld waarbij je 24 weken intensief Japans (20 lesuren per week) kunt volgen. Lesgroepen bestaan uit maximaal 8 cursisten. Als beginner dien je voor aanvang van de cursus bekend te zijn met het Japanse (Hiragana) alfabet. Er wordt tijdens de lessen voornamelijk gefocust op spreekvaardigheid die je nodig hebt voor het dagelijkse leven. 

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Individueel

In Kyoto is het mogelijk om privélessen te volgen. Je volgt dan 20 lesuren per week die aangepast worden aan jouw wensen. Zo kun je je eigen snelheid aanhouden en onderwerpen aandragen waaraan jij wil werken. Voor beginners is het van belang dat ze voor aanvang van de cursus bekend zijn met het Japanse (Hiragana) alfabet. De lessen vinden doordeweeks plaats en de lestijden worden in overeenstemming met de docent bepaald waarbij er wordt geprobeerd om zoveel mogelijk rekening te houden met je wensen. Het is niet mogelijk om deze cursus te boeken voor tijdens het hoogseizoen (juni, juli en augustus).

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Gastgezin

Tijdens je verblijf in een gastgezin in Kyoto heb je de mogelijkheid om de taal en cultuur nog beter te leren kennen. Je leert over de Japanse gewoontes en manieren, maar het gezin kan je ook helpen met het leren begrijpen van de taal. Je beschikt over een volledig uitgeruste 1-persoonskamer op basis van logies/ontbijt of halfpension. De woon- en badkamer deel je met het gezin. De gastgezinnen liggen in Kyoto op ongeveer 40-90 minuten afstand van de taalschool wanneer je met het openbaar vervoer reist. Ben je jonger dan 18 jaar? Dan moet je iedere dag uiterlijk om 23:00 uur ’s avonds weer bij het gastgezin zijn.

Residentie

Het is ook mogelijk om samen met medecursisten in een accommodatie te verblijven. In Kyoto kun je dan kiezen voor verblijf in een residentie. In de residentie beschik je over een 1-persoonskamer, waarbij je de gemeenschappelijke ruimtes zoals de keuken en badkamer deelt met andere cursisten. Dit kunnen ook Japanse studenten of cursisten van andere taalscholen in de omgeving zijn. De keuken is volledig uitgerust en er is een wasmachine aanwezig. De residenties in Kyoto liggen op ongeveer 30-50 minuten reisafstand van de taalschool met het openbaar vervoer. De minimumleeftijd voor verblijf in de residentie is 18 jaar.

Studio

Een studio is geschikt voor cursisten die een voorkeur hebben voor privacy. De 1-persoonskamer beschikt over een bed, woongedeelte, keuken en badkamer. Er is een volledig uitgeruste keuken en een wasmachine. In Kyoto liggen de meeste studio’s op 40-50 minuten afstand van de taalschool met het openbaar vervoer. Je kunt in een studio verblijven vanaf 18 jaar.

Weer in Kyoto

Month Max
°C
Min
°C
Hours-
sun
Dec 12 4 5
Jan 9 1 5
Feb 10 2 5
Mar 13 4 5
Apr 20 10 6
May 24 14 6
June 27 19 5
July 31 23 6
Aug 33 24 7
Sept 29 20 5
Oct 23 14 5
Nov 17 8 5
laatst bekeken

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes