Duits leren in Augsburg voor jongeren


De jongerenprogramma’s Duits in Augsburg bieden je de mogelijkheid om deze gezellige stad te leren kennen én tegelijkertijd aan je Duitse taalkennis te werken. Augsburg is gelegen in de regio Beieren, op slechts 35 minuten reisafstand per trein vanaf München. Deze stad, waar de beroemde componist Mozart is geboren, dankt zijn charme aan de vele fonteintjes en kleine kanaaltjes. Bovendien is het een echte universiteitsstad waar het hele jaar door een bruisende sfeer hangt. De ideale locatie voor jongeren om Duits te leren!

Leer Duits op de internationale taalschool DID in Augsburg

Jongeren volgen een taalcursus Duits in Augsburg op taalschool DID. Deze school organiseert een jongerenprogramma Duits voor studenten tussen de 14 en 17 jaar. De taalschool is centraal gelegen, middenin het centrum van de stad. Het beroemde Königsplatz vind je op slechts enkele minuten loopafstand, evenals veel winkels, cafés en restaurants.

Duits leren in een internationale omgeving

Veel internationale studenten komen Duits leren in Augsburg middels de intensieve jongerencursussen, omdat het een compleet programma is in een veilige en rustige omgeving met goede begeleiding. Naast de Duitse lessen die gegeven worden door native speakers, is er een ruim aanbod aan leuke activiteiten waardoor je snel je medecursisten leert kennen en nieuwe internationale vrienden kunt maken. Door middel van de excursies die de taalschool in de weekenden organiseert kom je op de mooiste plekken in Beieren. De Duitse jongerencursussen in Augsburg zijn voornamelijk zeer populair in de zomerperiode, maar ook gedurende de rest van het jaar zal je je hier zeker niet vervelen!

Hoe ziet een jongerenprogramma Duits in Augsburg eruit?

Zoals al onze jongerenprogramma’s Duits in Duitsland, biedt ook de taalschool in Augsburg een compleet pakket inclusief activiteiten en excursies onder begeleiding. Jongeren leren Duits door 24 lesuren per week te volgen. Alle lessen worden gegeven door geclassificeerde leraren die zich gespecialiseerd hebben in het onderwijzen van Duits als vreemde taal aan jongeren en jongvolwassenen. Alle leraren zijn native speakers in de Duitse taal.

Na de lessen en in de weekenden blijft er genoeg tijd over om de omgeving te leren kennen! Ook op die manier blijven de jongeren bezig met het leren van de Duitse taal. Er zijn verschillende activiteiten gedurende de week inbegrepen, evenals een complete dagexcursie in de weekenden. Voorbeelden van activiteiten die georganiseerd worden zijn sportactiviteiten (zoals volleybal en voetbal), bowlen, museumbezoeken, bezoeken aan waterparken, picknicks, kajakken en excursies naar bijvoorbeeld Nuremberg, München, Ratisbonne, Kastelen van Linderhof en Neuschwanstein, de meren Constance en Chiemsee, etc.

Waar verblijf je tijdens de taalreis?

Je verblijft in Augsburg bij een Duits gastgezin in een één- of tweepersoonskamer op basis van volpension. Indien je voor een tweepersoonskamer kiest deel je deze met een andere student (met een andere nationaliteit) zodat jullie onderling ook kunnen oefenen met de Duitse taal. 

Bekijk ook de andere taalcursussen Duits in Duitsland voor jongeren, of neem voor advies contact met ons op per chat, mail of telefonisch. Ook kun je terecht op onze website voor het volledige aanbod taalcursussen in het buitenland

lees verder »
DID

Taalcursussen voor Jongeren op DID

Onze taalschool in Augsburg, DID, organiseert een Duits programma voor jongeren tussen de 14 en 17 jaar gedurende het hele jaar. De school is gunstig gelegen vlakbij het treinstation en de belangrijkste tramlijnen. Het centrum van de stad en het beroemde Königsplatz vind je op slechts enkele minuten loopafstand. lees verder »
Minimum leeftijd:
14 jaar
Max. per lesgroep:
15 personen
Geopend:
De school is gesloten op de volgende data: 01/01/2019 - 06/01/2019, 19/04/2019, 22/04/2019, 01/05/2019, 30/05/2019, 10/06/2019, 20/06/2019, 08/08/2019, 15/08/2019, 03/10/2019, 01/11/2019 en van 21/12/2019 tot 05/01/2020. Gemiste lessen worden niet ingehaald.  
Verblijf in:
Gastgezin
Cursusperiode:
1-6 weken, 1 week vanaf €600

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes