Duits leren in Wenen voor jongeren


Ga Duits leren in Wenen en ontdek het prachtige Oostenrijk samen met andere jongeren van over de hele wereld! Op iedere straathoek is wel een bakkertje (konditorei) te vinden met de heerlijkste Weense lekkernijnen, zoals Sacher Torte of Krapfen. Je vindt in Wenen daarnaast talloze leuke barretjes, terrassen en winkeltjes. De rivier de Donau loopt dwars door de stad heen en is in de zomer dan ook een ontmoetingsplaats voor toeristen en de lokale bevolking. Al veel jongeren gingen je voor en kozen voor een taalcursus Duits in de prachtige stad Wenen! De stad is een zeer geliefde bestemming voor jongeren om Duits te leren, dankzij haar centrale ligging in Europa. Wenen biedt een prachtige omgeving, maar ook een rijke cultuur. Je hoeft je dus zeker niet te vervelen terwijl je Duits leert in Wenen

De taalscholen in Wenen

Via StudyTravel kunnen jongeren Duits leren in Wenen op twee verschillende locaties. De programma’s voor jongeren zijn volledig aangepast op verschillende leeftijdscategorieën, waardoor er voor iedereen een leuk en passend programma is. Naast leeftijd, wordt er gelet op niveau. Alle jongeren doen op de eerste lesdag een schriftelijke- en mondelinge niveautest, waarna ze worden ingedeeld in de juiste lesgroep. Een goede nationaliteitenmix is hierbij belangrijk, dus ook daar wordt rekening mee gehouden!

Alle jongerenprogramma’s bestaan uit een volledig pakket van Duitse lessen, verblijf inclusief maaltijden en een uitgebreid activiteiten- en excursieprogramma. Studeren en gezelligheid gaan hier dus goed samen!

Duits leren op ActiLingua Juniors Centre

Jongeren van 12 t/m 17 jaar kunnen Duits leren in de zomer op onze partnerschool Actilingua Juniors Centre. Deze taalschool bevindt zich op een prachtige locatie, middenin het centrum van Wenen. De taalschool maakt deel uit van een grote campus, waardoor alle faciliteiten binnen handbereik zijn. De campus beschikt o.a. over een park, campus accommodatie en veel sportfaciliteiten zoals een voetbalveld, volleybalveld, basketbalveld en tennisbanen. Het programma Duits voor jongeren bestaat uit 20 of 30 lesuren per week en ’s middags een uitgebreid activiteitenprogramma waarbij je je Duits direct kunt oefenen! Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan grammatica, vocabulaire, uitspraak en luistervaardigheid. Ook buiten de lessen werk je aan het verbeteren van je Duits door middel van spellen en groepsopdrachten. Verder is er bij dit programma 24 uur per dag supervisie, kan je gebruikmaken van gratis WIFI en krijg je les van hoogopgeleide native speakers.

Duits leren op ActiLingua Schloss Belvedere

Voor jongeren van 16 t/m 19 jaar die al wat zelfstandiger zijn is er een programma Duits op onze partnerschool ActiLingua Schloss Belvedere. Deze locatie bevindt zich tegenover het Belvedere Palace en op een halfuur reisafstand van het centrum van Wenen! Het programma voor jongeren van 16 t/m 19 jaar is ideaal voor jongvolwassenen die Duits willen leren in een groep met leeftijdsgenoten! Je kunt kiezen voor 20 of 30 lesuren per week. De cursus Duits wordt aangevuld met wekelijks 5 culturele activiteiten/workshops. Naast de culturele activiteiten, worden er 'vrije tijds-activiteiten' georganiseerd, zoals sportactiviteiten, een barbecue of een quiz. 

Wat zijn de voordelen van een Duitse cursus voor jongeren in Wenen?

Een nieuwe taal leren is altijd leerzaam! Of je nu een goede basis wilt op doen voor je toekomst of dat je je Duitse taalkennis wilt verbeteren voor een proefwerk of examen; het spreken van een tweede taal komt altijd van pas. Je zal Duits leren samen met andere jongeren op een internationale taalschool, waardoor je studenten zal moeten met diverse nationaliteiten. Iedereen gaat op taalreis met hetzelfde doel: om snel Duits te leren! De voertaal onderling zal dan ook snel Duits zijn, waardoor je niet alleen tijdens de lessen oefent, maar ook er buiten. Voor jongeren is een Duitse cursus in Wenen extra leuk, omdat je niet alleen maar met de studie bezig hoeft te zijn. Er is naast de lessen genoeg tijd over voor bijvoorbeeld een dagexcursie naar Salzburg, sportactiviteiten, theater- en creatieve workshops, bezoeken aan musea, barbecues en een bezoek aan een concert of de bekende bezienswaardigheden van Wenen! 

Het verblijf tijdens de taalreis

Tijdens het programma voor jongeren van 12 t/m 17 jaar verblijven alle studenten op de campus, waar ook de lessen Duits plaatsvinden. De campus biedt gedeelde kamers aan voor 4 tot 6 personen. Er zijn gedeelde badkamers op de gang. Het verblijf op de campus is op basis van volpension en de begeleiding slaapt ook op de campus, waardoor er 24 uur per dag toezicht is en begeleiding indien nodig.

Jongeren van 16 - 19 jaar die deelnemen aan het Duitse programma op Schloss Belvedere verblijven in een centraal gelegen residentie, op ca. 15 – 25 minuten reisafstand van de schoollocatie. De residentie is modern en bestaat uit tweepersoonskamers met eigen badkamers. Jongeren verblijven hier op basis van halfpension. De maaltijden worden op school geserveerd. De residentie voor 16-19 jarigen heeft een jonge en internationale uitstraling en een centrale ligging in Wenen. Tijdens dit programma worden de studenten behandeld als jonge volwassenen, er is geen toezicht buiten de lessen en activiteiten om.

Wat is er nou leuker dan in je zomervakantie nieuwe vrienden maken van over de hele wereld, verblijven in een adembenemende stad als Wenen én ook nog je Duits verbeteren? Kies voor een taalreis naar Wenen en doe een onvergetelijke ervaring op deze zomer!

Ben je 16 jaar of ouder en wil je Duits leren buiten de zomer om? Dan kun je deelnemen aan het programma voor volwassenen in Wenen, dat het hele jaar door plaatsvindt. Neem contact met ons op of kijk eens verder op onze website voor alle mogelijkheden in het buitenland!

lees verder »
 

Taalcursussen voor Jongeren op ActiLingua Juniors Centre

Onze partnerschool in Wenen, ActiLingua , organiseert een enorm populaire jongerencursus voor 12- tot 17-jarigen . Je zit niet alleen met Nederlandse jongeren in de klas, maar met leeftijdsgenoten van over de hele wereld die hier bij elkaar komen om een leerzame en gezellige vakantie te hebben! Natuurlijk best spannend om zonder je ouders te gaan, maar je maakt vanaf de eerste dag een hele hoop nieuwe vrienden. lees verder »
Minimum leeftijd:
12 jaar
Max. per lesgroep:
15 personen
Geopend:
30/06/2024 - 03/08/2024
Verblijf in:
Campus
Cursusperiode:
1-5 weken, 1 week vanaf €1257

Taalcursussen voor Jongeren op ActiLingua Juniors Schloss Belvedere

De taalschool ActiLingua biedt in Wenen ook een programma aan voor de jongvolwassenen. Ben jij tussen 16 en 19 jaar en wil je Duits leren met leeftijdgenoten? Dan kan in Wenen! Wat is er nou leuker dan in je zomervakantie nieuwe vrienden maken van over de hele wereld, verblijven in een adembenemende stad als Wenen én ook nog je Duits verbeteren? lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Max. per lesgroep:
15 personen
Geopend:
30/06/2024 - 10/08/2024
Cursusperiode:
2-6 weken, 2 weken vanaf €1600

Weer in Wenen

Month Max
°C
Min
°C
Hours-
sun
July 25 15 9
Aug 24 15 8
Sept 20 11 7
Oct 14 7 4
Nov 7 3 2
Dec 3 -1 1
Jan 1 -4 2
Feb 3 -3 3
Mar 8 1 4
Apr 15 6 6
May 19 10 8
June 23 14 8
laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes