Taalcursus Duits in Oostenrijk voor leraren


Wil jij jouw Duits opfrissen als leraar Duits? Dan is een lerarencursus Duits in Oostenrijk wat voor jou! Wij bieden in Oostenrijk verschillende taalcursussen Duits aan die je kunt volgen als leraar. Deze cursussen hebben betrekking tot zowel het opfrissen van de Duitse taal als meer leren over de didactiek.

Waar kun je heen voor een taalcursus Duits in Oostenrijk?

De taalreizen Duits voor leraren in Oostenrijk bieden wij aan op onze partnerschool midden in het centrum van de prachtige hoofdstad Wenen. Wenen is natuurlijk beroemd om de klassieke muziek en opera, maar deze stad kent ook een lange koffietraditie. In een typisch “Kaffeehaus” (zoals Central) kun je genieten van verschillende koffiesoorten met gebak. Daarnaast zijn er genoeg bezienswaardigheden in Wenen, zoals de Belvedère Paleizen of het Schönbrunn Paleis met haar prachtige tuinen. Onze taalschool in Wenen verzorgt al taalcursussen sinds 1988 en garandeert een professionele en ervaren omgeving voor leraren Duits die hun vaardigheden willen opfrissen. Het schoolgebouw beschikt over moderne faciliteiten, een café met leeshoek en een computerruimte. Kortom: een perfecte leeromgeving voor docenten. 

Soorten taalcursussen in Oostenrijk voor leraren

Op onze taalschool in Wenen bieden wij 2 verschillende cursussen aan: de lerarencursus en de cursus Duits & didactiek. De lerarencursus is speciaal ontwikkeld voor leraren Duits. Tijdens deze cursus wordt er aandacht gegeven aan onderwijsmethodes en didactiek. Daarnaast zijn er ook 5 culturele sessies per week inclusief. De cursus Duits & didactiek bestaat uit een combinatie van algemeen Duits en lessen die speciaal gericht zijn op onderwijsmethodes. 

Erasmus+ cursussen voor leraren

Voor docenten en overig personeel op onderwijsinstellingen die een taalcursus Duits willen gaan volgen in Oostenrijk, bieden wij ook taalreizen aan die voldoen aan de eisen van de Erasmus+ subsidie KA1 (Key Action 1 van Erasmus+). Erasmus+ is een speciaal subsidieprogramma ontwikkelt door de Europese Commissie voor onderwijs, jeugd, sport en training. Het Key Action 1-programma is een programma binnen Erasmus+ speciaal voor leraren, schoolbestuur en het overige personeel van een school. Het aanvragen van deze subsidie kan alleen vanuit de onderwijsinstelling zelf worden gedaan en niet door (of voor) een docent. Wil jij meer weten hierover? Neem dan contact met ons op

Wij vinden het belangrijk dat je een taalcursus kiest die bij je past. Voor een vrijblijvend persoonlijk advies kun je altijd even contact met ons opnemen. Wil jij al onze mogelijke taalcursussen bekijken? Op onze website vind je al onze taalreizen naar het buitenland

lees verder »
 
laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes