Engels leren in Auckland voor volwassenen


Auckland is een prachtige bestemming waar je je Engels kunt verbeteren. Het is de grootste stad van Nieuw-Zeeland, gelegen op het Noordereiland. De stad is gebouwd op en rondom vijftig dode vulkanen. Er zijn ongeveer 1,7 miljoen “kiwi’s” (bijnaam voor inwoners in Nieuw-Zeeland) te vinden in Auckland. Zij staan bekend om hun Maori spirit: ze zijn erg vriendelijk, gastvrij én vrijgevig. Auckland is een moderne, internationale stad met tevens een schitterende natuur. Zo kun je een bezoek brengen aan de noordkust die gemakkelijk bereikbaar is via de ferry, het strand van Takapuna en een uitstapje maken naar vulkaaneiland Rangitoto. De hoogste vulkaan van Auckland, Mount Eden, ligt op ongeveer 10 minuten afstand van het stadscentrum met de auto. In het nabijgelegen Longbay Regional Park kun je als je geluk hebt orka’s spotten. Een roadtrip naar het Waitakere Ranges Regional Park is ook iets dat je van je bucketlist moet afstrepen als je in Auckland Engels leert. Bezoek daarnaast de vele baaien waar je heerlijk kunt zwemmen, watersporten kunt beoefenen en geweldig kunt zeilen. Auckland wordt immers niet voor niets ook wel de City of Sails genoemd. Het centrum wordt door de Auckland Harbour Bridge verbonden aan de Waitemata Harbour. Met de ferry sta je bovendien binnen enkele minuten in Devonport: een fraai dorpje aan de haven. Hier kun je lekker aan het strand liggen, maar ook winkelen bij een van de vele knusse boetiekjes. Als je niet bang bent voor hoogtes en de stad van bovenaf wil zien, dan is het een aanrader om langs de Sky Tower te gaan. Op 220 meter hoogte geniet je hier van een adembenemend uitzicht over Auckland. Vergeet overigens niet om een kaartje te kopen voor een rugbywedstrijd van de All Blacks als je in Nieuw-Zeeland bent: fantastisch om een keertje mee te maken! Al met al is Auckland dus een aangename bestemming voor het volgen van een taalcursus Engels in Nieuw-Zeeland voor volwassenen

Lessen Engels volgen aan een internationale taalschool

De taalcursussen Engels in Auckland voor volwassenen worden gegeven op onze internationale partnerschool EC Auckland. Deze school bevindt zich op loopafstand van Myers Park en ligt dichtbij het stadscentrum en de universiteit van Auckland. Na de lessen is het dus ideaal om een rondje door het centrum te wandelen. Een geschikte locatie voor cursisten die graag Engels willen leren in Nieuw-Zeeland. 

Hoe ziet een taalcursus Engels eruit in Auckland?

Je volgt doordeweeks lessen op de taalschool die gericht zijn op onder andere spreek-, luister- en leesvaardigheden. Je zit samen met internationale cursisten in de klas die allemaal ongeveer op hetzelfde niveau Engels zitten als jijzelf. Na afloop van je lessen en in het weekend heb je de tijd om deel te nemen aan verschillende activiteiten en excursies die de school organiseert. 

Verblijven bij een gastgezin tijdens het Engels leren

In Auckland kun je als volwassene verblijven bij een gastgezin. Dit is een unieke manier om meer van de Nieuw-Zeelandse cultuur te ontdekken. Daarnaast kan het gezin je helpen bij het wegwijs maken in de stad en bij het leren van de Engelse taal. Mocht je liever met medecursisten in een accommodatie verblijven, dan kun je kiezen voor verblijf in een residentie.

Activiteiten ondernemen naast je taalcursus Engels

Naast het volgen van de lessen Engels krijg je de kans om Auckland te ontdekken. De taalschool organiseert uitjes naar bijvoorbeeld hoofdstad Wellington en Waiheke Island, maar je kunt ook mee naar diverse festivals en musea in de buurt, zoals het New Zealand National Maritime Museum. Er is in ieder geval genoeg te doen voor volwassenen die hier Engels leren.

Wil je meer weten over Auckland? Bel of mail ons dan gerust, dan geven we je graag antwoord op al je vragen. Ben je benieuwd naar andere Engelstalige bestemmingen? Het complete aanbod taalreizen naar het buitenland vind je op de website.

lees verder »

Taalcursussen voor Volwassenen op EC Auckland

Onze partnerschool in Auckland, EC, ligt dichtbij het stadscentrum, op loopafstand van Myers Park. Het is een ideale locatie voor taalstudenten; je hebt les op een locatie omringd door vele winkels, cafés en musea en uitgaansgelegenheden, zodat je na je lessen kunt genieten van je vrije tijd. lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Geopend:
hele jaar

Weer in Auckland

Month Max
°C
Min
°C
Hours-
sun
May 17 11 4
June 14 9 4
July 13 8 4
Aug 14 8 5
Sept 16 9 6
Oct 17 11 6
Nov 19 12 7
Dec 21 14 7
Jan 23 16 8
Feb 23 16 7
Mar 22 15 6
Apr 19 13 5
laatst bekeken

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes