Engels leren in Belfast


Belfast, de hoofdstad van Noord Ierland, is met 275.000 inwoners tevens de grootste stad van het land. De inwoners van Belfast hebben een uitgesproken karakter en staan open voor vreemde invloeden; je kunt er dus makkelijk en praatje maken met de lokale bevolking om zo je Engels in de praktijk te brengen. Belfast is ook de plaats vanaf waar de Titanic is uitgevaren. De stad heeft daarom het "Titanic Quarter" opgericht, een gigantisch luxe commercieel en zakelijk gebied in de haven waar het mythische schip gebouwd is. Andere plekken in Belfast die je zeker eens moet bezoeken zijn Donegall Square, Royal Avenue en de Cathedral Quarters (vol met typisch Ierse barretjes en prachtige straatjes).

Een bekend fenomeen in Belfast is het St Patrick’s festival, dat plaatsvindt in maart. De stad organiseert dan een vol evenementenprogramma, met onder andere filmvertoningen, carnavalsoptochten, marktjes op straat, feesten, concerten en toeristische tochten. Zo zul je naast Engels leren dus ook veel meekrijgen van de lokale bevolking en hun tradities!
lees verder »

Taalcursussen voor Volwassenen op IH Belfast

Onze taalschool, International House Belfast, ligt in dezelfde wijk als de universiteit, aan University Street, op circa 10 minuten loopafstand van het stadscentrum. De school bevindt zich in een levendig gebied, vol met winkels, restaurants en barretjes gericht op studenten, die het merendeel van de bevolking vormen. De lessen vinden plaats in een Victoriaans gebouw van 4 verdiepingen. Het gebouw is helemaal opgeknapt, maar heeft zijn charme behouden mede dankzij de prachtige houtbewerking en de grote ramen. Er is een perfecte balans tussen professionaliteit en vriendelijkheid. Naast de 12 leslokalen zijn er een bibliotheek, een mulitmedia-centrum, een keuken en een grote tuin. Ook is er een computerzaal waar studenten gebruik van kunnen maken en toegang tot WIFI in het hele gebouw.

  lees verder »

Minimum leeftijd:
16 jaar
Max. per lesgroep:
12 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Appartement, Gastgezin, Priveappartement, Residentie
Cursusperiode:
1-40 weken, 1 week vanaf €239

Taalcursussen voor Leraren op IH Belfast

De lerarencursus in Belfast vindt plaats op taalschool International House Belfast, gelegen in dezelfde wijk als de universiteit. Je hebt les in gerenoveerd Victoriaans gebouw van 4 verdiepingen, dat zijn charme heeft behouden mede dankzij de prachtige houtbewerking en de grote ramen. De school beschikt over 12 leslokalen, een bibliotheek, een multimedia-centrum, een keuken en een grote tuin. Er is WIFI in het hele gebouw. De school bevindt zich in een levendig gebied, vol met winkels, restaurants en barretjes, met het stadscentrum op slechts 10 minuten. lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Max. per lesgroep:
12 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Appartement, Gastgezin, Priveappartement, Residentie
Cursusperiode:
4-4 weken, 4 weken vanaf €1707

Weer in Belfast

Maand Max
°C
Min
°C
Zonne-
uren
Jan 6 2 2
Feb 7 2 2
Maart 9 3 3
Apr 12 4 5
Mei 15 6 6
Juni 18 9 6
Juli 18 11 5
Aug 18 11 4
Sept 16 9 4
Okt 13 7 3
Nov 9 4 2
Dec 7 3 1

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes