Engels leren in Belfast voor volwassenen


Belfast is de hoofdstad van Noord Ierland en met 275.000 inwoners tevens de grootste stad. Sinds 1998, toen het vredesverdrag ondertekend werd, heeft Belfast zich ontwikkeld tot één van de meest boeiende en veilige steden van Europa. De stad heeft mythische proporties aangenomen voor velen, mede dankzij het feit dat de Titanic vanaf deze plaats de rivier de Logan is opgevaren. Tegenwoordig is één van de belangrijkste projecten van de stad de oprichting van de Titanic Quarter. Dit is een gigantisch luxe commercieel en zakelijk gebied in de haven waar het mythische schip gebouwd is. Bezoek ook eens Donegall Square, waar je van alles kunt kopen; Royal Avenue met honderden winkels en vergeet absoluut niet een bezoek te brengen aan de Cathedral Quarters, een wijk vol met pubs, typisch Ierse barretjes en prachtige straatjes.
Eind maart vindt het beroemde St Patrick’s festival plaats, wat het begin is van een geanimeerd evenementenprogramma in Belfast en dat duurt tot oktober. Er zijn dan onder andere filmvertoningen, carnavalsoptochten, marktjes op straat, feesten, concerten en toeristische tochten. Belfast heeft zich in de laatste 10 jaar ontpopt als de stad bij uitstek om Engels te leren en trekt dan ook veel mensen uit verschillende Europese landen aan. Haar inwoners hebben een uitgesproken karakter, staan open voor vreemde invloeden en genieten van het gezelschap en een prettig gesprek in het Engels met de toeristen.
lees verder »

Taalcursussen voor Volwassenen op IH Belfast

Onze taalschool, International House Belfast, ligt in dezelfde wijk als de universiteit, aan University Street, op circa 10 minuten loopafstand van het stadscentrum. De school bevindt zich in een levendig gebied, vol met winkels, restaurants en barretjes gericht op studenten, die het merendeel van de bevolking vormen. De lessen vinden plaats in een Victoriaans gebouw van 4 verdiepingen. Het gebouw is helemaal opgeknapt, maar heeft zijn charme behouden mede dankzij de prachtige houtbewerking en de grote ramen. Er is een perfecte balans tussen professionaliteit en vriendelijkheid. Naast de 12 leslokalen zijn er een bibliotheek, een mulitmedia-centrum, een keuken en een grote tuin. Ook is er een computerzaal waar studenten gebruik van kunnen maken en toegang tot WIFI in het hele gebouw.   lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Max. per lesgroep:
12 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Appartement, Gastgezin, Priveappartement, Residentie
Cursusperiode:
1-40 weken, 1 week vanaf €239

Weer in Belfast

Maand Max
°C
Min
°C
Zonne-
uren
Jan 6 2 2
Feb 7 2 2
Maart 9 3 3
Apr 12 4 5
Mei 15 6 6
Juni 18 9 6
Juli 18 11 5
Aug 18 11 4
Sept 16 9 4
Okt 13 7 3
Nov 9 4 2
Dec 7 3 1

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes