Taalcursus Frans in Montreal

EC Montreal (French)

Op onze partnerschool EC in Montreal heb je de mogelijkheid om Engels en/of Frans te leren. De school in Montreal ligt in het centrum van de stad, in downtown Montreal en in één van de belangrijkste winkelstraten van de stad. Het gebouw beschikt over ca. 22 klaslokalen en een restaurant met een grote keuze aan maaltijden. Ook is er een studentenlounge, studieruimte en keuken waar studenten gebruik van kunnen maken. 

Belangrijke kenmerken van onze partnerschool in Montreal:

  • Ca. 22 Volledig uitgeruste klaslokalen
  • Interessante mix van internationale studenten
  • Gratis WIFI
  • Studieruimte
  • Studentenlounge
  • Restaurant op school

Sociaal programma

De school organiseert een groot aanbod aan excursies en activiteiten. Een overzicht hiervan kun je vinden op school. Behalve excursies naar bekende bezienswaardigheden in de stad, wordt er ook veelvuldig rekening gehouden met actuele gebeurtenissen, zoals lokale festivals, sportactiviteiten en culturele activiteiten. Sommige activiteiten zijn gratis; voor andere dien je een kleine vergoeding te betalen om mee te kunnen doen.

Voorbeeld activiteiten Montreal 

Minimum leeftijd: 16 jaar.

 

Intensief Frans

De intensieve cursussen bestaan uit 20, 24 of 30 lesuren per week. De cursus wordt op verschillende niveaus aangeboden. Natuurlijk word je aan de hand van de indelingstest ingedeeld op jouw taalniveau. Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan luisteren, lezen, schrijven en voornamelijk spreken.

Op deze school worden zowel taalcursussen Frans als Engels gegeven. Het is mogelijk om deze 2 talen te combineren (intensief Frans/Engels).

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Intensief Frans/Engels

In de grootste tweetalige stad ter wereld heb je de mogelijkheid om 2 talen te combineren tijdens je cursus. De taalschool biedt een uniek programma naar keuze van 24 of 30 lesuren. Je krijgt hierbij 20 lesuren Frans en resp. 4 of 10 lesuren Engels. Om je compleet onder te dompelen in deze 2 talen, kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om óf bij een Franstalig óf bij een Engelstalig gastgezin te verblijven. Op deze manier ligt de nadruk tijdens je taalcursus bijvoorbeeld op het Frans, maar kun je bij het gastgezin je Engels oefenen.

Minimum leeftijd is 16 jaar.