Taalcursus Frans in Toulouse

Langue Onze

Onze partnerschool in Toulouse, Langue Onze, is één van de meest prestigieuze taalscholen voor Franse lessen in Frankrijk. Het is gesitueerd midden in het historische centrum van de stad en op minder dan 5 minuten loopafstand van het Place du Capitole en de toeristische hotspots, winkels, tuinen en het openbaar vervoer. De school beschikt over 10 ruime klaslokalen met airconditioning en overal in de school is er Wi-Fi.

Belangrijke kenmerken van onze partnerschool in Toulouse

 • De school is geaccrediteerd door de FLE
 • 10 volledig ingerichte lokalen met airconditioning
 • Multimedia ruimtes
 • Internationale studenten
 • Franse lessen op alle niveaus
 • Niveautest voorafgaand aan de cursus voor plaatsing in de juiste klas
 • Gratis Wi-Fi
 • Minimum leeftijd: 18 jaar

Voorbeeld van activiteiten en excursies

Onze school biedt een uitgebreid sociaal programma. Bij deze enkele voorbeelden:

 
 • Stadstour door het centrum van Toulouse
 • Excursie naar Carcassone
 • Bezoek aan een typisch Frans theatercafé
 • Wijnproeverij
 • Filmavond
 • Bezoek aan Cité de l’Espace

Op de eerste schooldag ontvang je meer informatie over het activiteitenprogramma van die week en de prijzen van de verschillende activiteiten en excursies.

Intensief

De intensieve Franse cursus in Toulouse bestaat uit 21, 26 of 30 lessen per week van maandag tot en met vrijdag. Deze intensieve cursus Frans is er ter verbetering van alle vaardigheden: luisteren, schrijven, spreken en lezen. Zowel vocabulaire als grammatica komen uitgebreid aan bod.  

In 2024 bestaat de cursus uit 20, 26 of 40 lesuren per week. De cursussen van 20 en 40 lesuren per week bestaan volledig uit algemeen taalonderwijs. Wanneer je kiest voor 26 lesuren per week volg je 20 lesuren algemeen taalonderwijs en 6 taalworkshops per week. 

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Speciaal intensief

De speciaal intensieve Franse cursus in Toulouse bestaat uit 21 lesuren in een lesgroep van maximaal 12 cursisten en 5 privélessen per week. Tijdens de groepslessen kun je je algemene Franse vaardigheden ophalen (spreek- en schrijfvaardigheid), je vocabulaire uitbreiden en de correcte Franse grammatica aanleren. De privélessen kunnen worden gebruikt om nog meer te oefenen met conversatie in het Frans, je voor te bereiden op een officieel examen zoals DELF/DALF of om je meer te verdiepen in zakelijk Frans.

In 2024 bestaat de speciaal intensieve cursus uit 20 lesuren taalonderwijs in een groep en 6 lesuren individueel (per week).

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Gastgezin

Wanneer je bij een gastgezin verblijft kun je meteen het geleerde Frans in de praktijk brengen. Je kunt kiezen voor een één- of tweepersoonskamer (wanneer je samen met iemand anders reist die ook een cursus doet op de taalschool), op basis van half pension (ontbijt en avondeten). De gezinnen wonen gemiddeld op 15-25 minuten reisafstand van de taalschool met het openbaar vervoer.

Studio

De studio’s beschikken over een privé keuken en badkamer. De studio's bevinden zich op ongeveer 25 minuten reisafstand van de taalschool met het openbaar vervoer. Er is Wi-Fi aanwezig. Er zijn studio’s voor 1 en voor 2 personen.

Appartement met Fransen

Als je graag het Franse leven mee wilt maken, dan kan je kiezen voor een appartement dat je deelt met Fransen. Je hebt een eigen slaapkamer en deelt de woonkamer, keuken en badkamer met je huisgenoten. Een eigen badkamer is op aanvraag. 

Executive gastgezin

Wanneer je bij een gastgezin verblijft kun je meteen het geleerde Frans in de praktijk brengen. Je kunt kiezen voor een één- of tweepersoonskamer (wanneer je samen met iemand anders reist die ook een cursus doet op de taalschool), op basis van half pension (ontbijt en avondeten). De gezinnen wonen gemiddeld op 15-25 minuten reisafstand van de taalschool met het openbaar vervoer. Bij een executive gastgezin beschik je over een privé badkamer.

Algemene beoordeling
4.7 / 5.0
4 beoordelingen
Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Individuele beoordelingen
5.0 / 5.0
Superleuk en leerzaam.
Kick
52 jaar
Nederlands
1 week


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Superleuk en leerzaam.


4.7 / 5.0
Maria
32 jaar
Spaans
2 weken


Bestemming
Taalschool