Italiaans leren in Siena


De sfeervolle stad Siena ligt in het hart van Toscane en is dus de ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de rest van de regio, zoals Florence of één van de authentieke plaatsjes in de omgeving. Er wonen ruim 50.000 inwoners in de stad die je nog altijd kunt herkennen aan het middeleeuwse karakter. Het is hier minder toeristisch dan in de grote steden, dus je kan er ook zeker tot rust komen tijdens je taalcursus Italiaans. Het autovrije centrum bestaat uit smalle straatjes rondom het zeer bekende plein Piazza del Campo. Dit halfronde plein is beroemd vanwege de jaarlijkse Palio: een paardenrace tussen de verschillende wijken van de stad waar men het hele jaar door naar toe leeft. Een taalcursus Italiaans in Italië is een unieke ervaring als je kiest voor een bestemming als Siena!

Italiaanse lessen volgen op een internationale taalschool

Voor de taalcursussen Italiaans in Siena voor volwassenen en leraren kun je terecht op onze partnerschool. Deze internationale taalschool is gelegen in een historisch gebouw in de binnenstad van Siena. Het schoolgebouw beschikt over heel wat klaslokalen en verschillende moderne voorzieningen, zoals een studieruimte, bibliotheek en lounge. Wanneer je hier Italiaans leert, kun je ook na de les deelnemen aan het activiteitenprogramma van de school.

Een taalcursus Italiaans in Siena: hoe werkt dat?

Als je een taalcursus Italiaans volgt in Siena volg je op de doordeweekse dagen Italiaanse lessen op de taalschool. Wanneer je hebt gekozen voor groepslessen, word je op de eerste lesdag in de juiste groep ingedeeld. Je krijgt dan samen met andere cursisten afkomstig van overal ter wereld les op jullie niveau. Ga er dus maar vanuit dat je meer leert dan de Italiaanse taal! Na afloop van de lessen is er alle ruimte om het mooie Siena te gaan ontdekken door deel te nemen aan activiteiten van de school of door er zelf met medecursisten op uit te gaan.

Maak kennis met het echte Italiaanse leven bij een gastgezin

Wat is nou een goede manier om de Italiaanse taal én cultuur beter te leren kennen? Verblijven bij een Italiaans gastgezin natuurlijk! In dat geval kun je je volledig onderdompelen in de cultuur en de gewoontes van dichtbij meemaken. Wie weet kookt het gastgezin wel een heerlijke Italiaanse maaltijd voor je. Bovendien kun je de Italiaanse taalkennis die je tijdens de les hebt opgedaan in de praktijk brengen door met de gezinsleden te oefenen. Ideaal! Liever accommodatie delen met andere cursisten van de taalschool? Geen probleem, dat is ook een mogelijkheid. 

De prachtige omgeving van Siena ontdekken tijdens het Italiaans leren

In Siena kun je diverse activiteiten ondernemen tijdens je taalcursus Italiaans. Wandel door de historische binnenstad, kijk je ogen uit op Piazza del Campo en geniet van een heerlijke Schiacciata alla Fiorentina die je in de lokale gebakswinkel kunt kopen. Je bezoek aan de Duomo di Siena en de Torre del Mangia zijn je tijd zeker waard. De typische, mooie waterbassins in Siena kun je zien in het hart van de stad, Fonte Gaia, maar ook net buiten de stadsmuren, Fonte di Fontebranda. 

Italiaans leren in Siena is een geweldige ervaring voor iedereen. Ben je er nog niet uit of het Siena gaat worden? Bekijk eens het complete aanbod taalreizen naar het buitenland of neem telefonisch, per mail of via de chat contact met ons op voor meer informatie. 

lees verder »
 

Taalcursussen voor Volwassenen op Societa Dante Alighieri

De school Societa Dante Alighieri is gevestigd in een historisch pand in "Castelvecchio", het hart van de middeleeuwse binnenstad van Siena, op slechts 10 minuten loopafstand van de Piazza del Campo. Societa Dante Alighieri beschikt over 20 leslokalen, een bibliotheek, een zelfstudiecentrum, computers, een recreatieruimte en verschillende patio’s en terrassen waar de studenten elkaar ook na de lessen ontmoeten. lees verder »
Minimum leeftijd:
18 jaar
Max. per lesgroep:
12 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Appartement, Gastgezin
Cursusperiode:
1-24 weken, 1 week vanaf €270

Taalcursussen voor Leraren op Societa Dante Alighieri

Onze partnerschool in Siena, Societa Dante Alighieri , verzorgt lerarencursussen op een aantal data gedurende het jaar. De school ligt in het hart van de middeleeuwse binnenstad van Siena, op slechts 10 minuten loopafstand van de Piazza del Campo. Je hebt les in een historisch pand in "Castelvecchio". De school beschikt over 20 leslokalen, een bibliotheek, een zelfstudiecentrum, computers, een recreatieruimte en verschillende patio’s en terrassen waar de studenten elkaar ook na de lessen ontmoeten. lees verder »
Minimum leeftijd:
18 jaar
Max. per lesgroep:
12 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Appartement, Gastgezin
Cursusperiode:
1-1 weken, 1 week vanaf €420

Weer in Siena

Month Max
°C
Min
°C
Hours-
sun
May 23 12 9
June 26 15 9
July 29 17 11
Aug 29 17 9
Sept 26 15 8
Oct 21 11 6
Nov 16 7 4
Dec 12 4 3
Jan 11 2 4
Feb 12 3 5
Mar 15 5 5
Apr 19 8 7
laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes