Taalcursus Italiaans in Italië


Als je graag Italiaans wil leren voor je werk, studie of gewoon omdat je het zo’n mooie taal vindt, dan is een taalcursus Italiaans in Italië de uitgelezen kans om dit op een leuke en effectieve manier te doen. Omdat je je in Italië bevindt, kun je alles wat je tijdens je lessen hebt geleerd direct toepassen naast je lessen, bijvoorbeeld wanneer je ’s avonds een Italiaanse pasta bestelt in een restaurant.

Bestemmingen in Italië voor je taalcursus Italiaans

Er zijn vele taalscholen gelegen door heel Italië waar je Italiaans kunt gaan leren. Zo is hoofdstad Rome een prachtige bestemming die barst van de cultuur en historie, maar kun je bijvoorbeeld ook richting één van de kleinere steden zoals Perugia, Salerno of Siena voor jouw taalcursus Italiaans. In het noorden van Italië kun je terecht in onder andere Milaan, Bologna, Pisa, Florence, Ravenna, Lignano, Venetië en Viareggio. Voor wie liever wat zuidelijker gaat om Italiaans te leren, is Napels of Tropea wellicht een optie. Tevens bieden we op eiland Sardinië taalcursussen Italiaans aan in Alghero. Welke bestemming je ook kiest, taalcursussen Italiaans in Italië zijn altijd een verrijking voor je leven. 

Hoe ziet een dag op taalreis Italiaans naar Italië eruit?

Als je een taalcursus Italiaans gaat volgen in Italië, dan ga je ’s ochtends vanuit je accommodatie naar school. Daar volg je in de Italiaanse lessen van een docent die native speaker is van de Italiaanse taal. Tussen de middag kun je met andere cursisten pauzeren op school of in de stad. Als je huiswerk hebt voor de volgende dag, heb je dan de tijd om dat te maken. Op de taalschool kun je je inschrijven voor allerlei leuke, culturele activiteiten. Deze vinden vaak plaats tussen de middag, ’s avonds of in de weekenden. Zo leer je niet alleen de stad, maar ook je medecursisten sneller en beter kennen!

Verschillende opties voor taalcursussen Italiaans in Italië

Er zijn verschillende soorten taalcursussen, bijvoorbeeld om Italiaans te leren als beginner of je huidige niveau te verbeteren. Zo zijn er taalreizen naar Italië voor volwassenen, maar bieden wij ook taalreizen aan voor jongeren die Italiaans willen leren (11-18 jaar). Voor de jongvolwassenen in de leeftijdsgroep 16-18 bestaat er zowel de mogelijkheid deel te nemen aan een volwassenencursus als aan een jongerenprogramma. Als je niet zeker weet bij welk programma jij het beste paste, neem dan een kijkje op onze informatiepagina voor jongvolwassenen. Je kunt onder andere kiezen voor groepslessen, individuele lessen, cultuurlessen en kooklessen. Er zijn Italiaanse cursussen voor beginners en gevorderden, cursussen voor één week of zelfs een jaar: er is écht voor ieder wat wils! Daarnaast zijn er voor gezinnen speciale gezinscursussen en zijn er voor leraren programma's ontwikkeld voor het verbeteren van de taal en didactiek.

Hoe ziet de cursus Italiaans eruit tijdens een taalreis?

Tijdens de Italiaanse lessen staat conversatie centraal, maar uiteraard worden grammatica, vocabulaire, luistervaardigheid en leesvaardigheid ook behandeld. De les wordt in het Italiaans gegeven, waardoor je je de taal nog sneller eigen maakt. Je volgt de groepslessen met andere cursisten die op hetzelfde niveau zitten als jij. Zij kunnen afkomstig zijn van overal ter wereld: dit geeft een extra dimensie aan je taalcursus Italiaans in Italië!

Wil jij Italiaans leren in Italië? Of ben je er nog niet helemaal uit welke taal het gaat worden? Neem voor al je vragen gerust telefonisch, per mail of via de chat contact met ons op. We informeren je graag over de mogelijke taalreizen naar het buitenland.

lees verder »
Volwassenen
>
Volwassenen 30+
>
Volwassenen 50+
>
Jongeren
>
Gezinnen
>
Leraren
>
 
 
laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes