Italiaans leren in Rome voor volwassenen


Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden, maar Italiaans leren in deze prachtige stad is wel een hele leuke route! Word jij als volwassene ook zo enthousiast van Italiaans leren in deze ‘eeuwige stad’? En zie jij jezelf ook al slenteren door de smalle steegjes die plotseling overgaan in verrassende, barokke pleinen? Dan ben je hier op de juiste plek! Bouwwerken van de moderne stad liggen in deze stad zij aan zij met de overblijfselen uit de Romeinse tijd. Een bezoek aan de hoofdstad van Italië is dus een voortdurende ontdekkingsreis vol historische kunstwerken. Niet voor niets wordt Rome beschouwd als bakermat van de Europese cultuur. En wil je even bijkomen van het Italiaans leren in Rome, om deze overvloed aan nieuwe indrukken in alle rust te verwerken, kies dan een pleintje of parkje uit waar je geniet van de sfeer zoals die alleen in Italië heerst. Naast alle bezienswaardigheden vind je in deze wereldstad een gevarieerd uitgaansleven, met name in het oude stadsdeel Trastevere. Een taalcursus Italiaans is zoveel meer dan alleen Italiaans leren in Rome!

 

Als volwassene Italiaans leren op Dilit International House

Beter Italiaans leren in Rome dan op onze partnerschool ‘Dilit’, die al meer dan 25 jaar ervaring heeft met Italiaanse taalcursussen, kan haast niet. Deze sfeervolle taalschool bevindt zich in het centrum van Rome, met het centraal station om de hoek en is speciaal geaccrediteerd door het Italiaanse Ministerie van Onderwijs. Andere belangrijke kenmerken van dit instituut zijn de ruime klaslokalen, de bibliotheek, kantine, het taallaboratorium en de ‘Student’s Club’ met cafetaria (waar snacks en kleine gerechten te verkrijgen zijn). 

 

Proef de Italiaanse sfeer in het bruisende Rome

Mensen vanuit de hele wereld brengen een bezoekje aan de energieke hoofdstad van Italië. Niet alleen om als volwassene Italiaans te leren, maar ook om één van de vele musea en monumenten te bezichtigen om zo historische kennis op te doen van het land. Verder biedt Dilit haar cursisten een mogelijkheid om onder begeleiding van een gids (van de school) een tour langs de bezienswaardigheden te maken, waardoor je ook vlot een sociaal netwerk opbouwt. Daarnaast organiseert de taalschool verschillende uitstapjes naar interessante locaties zoals Napels, Pompeï, Siena en Assisi. Aan het sociale programma zal het dus niet liggen!

 

Verblijf in een appartement of gastgezin

Voor je verblijf tijdens het Italiaans leren kan je kiezen tussen een appartement en een gastgezin. Het appartement wordt gedeeld met andere studenten, waarbij je de keuze hebt tussen een 1- of een 2-persoonskamer. Dit laatste geldt ook voor het verblijf in een gastgezin. Dit is op basis van logies, logies en ontbijt of halfpension. In een gastgezin leer je als volwassene nóg beter Italiaans, ook buiten de lessen om. 

 

Italiaans leren in Rome dankzij de intensieve cursus

In een interview vertelt Lizet Wilken waarom Rome de juiste stad is voor een taalcursus in het land van de pizza en pasta en ze geeft aan hoe je als volwassene meer leert dan alleen de Italiaanse taal. Lizet volgde een intensieve cursus, waarbij spreken, lezen, luisteren én grammatica aan bod kwamen. Vanaf dag 1 ging alles in het Italiaans en soms ging de communicatie dan ook met handen en voeten, maar na een paar weken kon zij al een echt gesprekje voeren!

Neem voor advies gerust contact met ons op per chat, mail of telefonisch, of kijk eens op onze website voor meer informatie over alle andere mogelijkheden voor taalreizen in het buitenland!

lees verder »

Taalcursussen voor Volwassenen op Dilit International House

De school "Dilit" in Rome heeft al meer dan 25 jaar ervaring met taalcursussen Italiaans en is gevestigd in een statige en sfeervolle villa in het centrum van Rome, dichtbij het centraal station. In het instituut zijn een bibliotheek en een zelfstudiecentrum (met cassetterecorders, computers, studieboeken etc.) aanwezig waarvan je onbeperkt gebruik kunt maken. Bovendien is er een “Student’s Club” met cafetaria (waar snacks en kleine gerechten te verkrijgen zijn), TV, internetvoorzieningen en diverse faciliteiten voor optredens, filmavonden, feesten en discussieavonden. lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Max. per lesgroep:
14 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Appartement, Gastgezin
Cursusperiode:
1-40 weken, 1 week vanaf €280

Weer in Rome

Maand Max
°C
Min
°C
Zonne-
uren
Maart 15 7 7
Apr 19 10 7
Mei 23 13 9
Juni 28 17 9
Juli 30 20 11
Aug 30 19 10
Sept 26 17 8
Okt 22 13 6
Nov 16 9 4
Dec 13 6 3
Jan 11 5 4
Feb 13 5 5

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes