Italiaans leren in Venetië voor volwassenen


Venetië staat wereldwijd bekend om de gondels, het doolhof van grachten, het beroemde Piazza San Marco, de schilderachtige bruggen zoals de Rialto-brug, het uitbundige Carnaval en nog veel meer. Kortom; Venetië is een fantastische bestemming voor een taalcursus Italiaans in Italië voor volwassenen. De bewoners van Venetië noemen hun stad ook wel “La Serenissima”. De serene rust die ’s morgens in de stad heerst door het ontbreken van ronkende auto’s en haastige scooters... heerlijk om van te genieten tijdens het Italiaans leren in Venetië. Daarnaast is het de moeite waard om ook de intrigerende omgeving van Venetië te ontdekken: Treviso, Verona, Padua en plaatsjes als Bassano del Grappa waar de beroemde Grappa vandaan komt! 

Istituto Venezia: de plek om Italiaans te leren in Venetië!

In een 16e-eeuws herenhuis is partnerschool Istituto Venezia gevestigd. Dit is de taalschool waar je Italiaans gaat leren samen met andere volwassenen. De bijnaam voor het gebouw waar jij Italiaans gaat leren is Palazzo en dat zegt natuurlijk al genoeg! De school heeft diverse faciliteiten, zoals een eigen bibliotheek en een terras, waar je tijdens het Italiaans leren in Venetië gebruik van kan maken. 

Voor welke manier van Italiaans leren in Venetië ga jij?

Het is belangrijk om van te voren de juiste taalcursus Italiaans te kiezen voordat je Italiaans gaat leren in Venetië. Er zijn verschillende mogelijkheden om Italiaans te leren voor volwassenen. De algemene taalcursus Italiaans, ook wel de intensieve cursus genoemd, bestaat uit 20 lesuren per week. Deze cursus wordt gegeven in groepsverband, waardoor je in contact komt met andere volwassenen vanuit de hele wereld. De taalschool in Venetië staat bekend om een zeer uitgebreide nationaliteitenmix. Naast de intensieve cursus, is het ook mogelijk om individuele lessen Italiaans te volgen. Ideaal voor volwassenen die zich graag op een specifiek onderwerp of doel willen focussen.

Voor de cursisten die graag meer willen leren over de rijke Venetiaanse kunstgeschiedenis, is er een speciaal programma ontwikkeld, namelijk de “Geschiedenis van de Venetiaanse kunst”. Wil je genieten van de Italiaanse keuken én meer leren over het bereiden van Italiaanse specialiteiten? Dan is de cursus Italiaans en koken de perfecte keuze!

Verblijf in een accommodatie naar keuze tijdens het Italiaans leren in Venetië

Italiaans leren in Venetië is leuk maar kan ook erg intensief zijn! Daarom is het fijn als je na een dag lekker thuis kan komen in een fijne accommodatie. Je hebt twee verschillende mogelijkheden, namelijk een verblijf met Italianen, in een gedeeld appartement, of een verblijf in de residentie, samen met andere internationale cursisten.

Ontdek verwonderend Venetië tijdens het Italiaans leren

Italiaans leren in Venetië bestaat uit meer dan alleen de taalcursus Italiaans. Om je volledig onder te dompelen in de Italiaanse taal en cultuur, kun je deelnemen aan het activiteitenprogramma dat de taalschool organiseert. Zo kun je tijdens het Italiaans leren in Venetië nieuwe, internationale contacten op doen en tegelijkertijd de stad en omgeving beter leren kennen.

Naast Italiaans leren, kun je via StudyTravel ook andere taalreizen naar het buitenland maken.

lees verder »
 

Taalcursussen voor Volwassenen op Istituto Venezia

Onze partnerschool Istituto Venezia ligt in het hart van Venetië en is gehuisvest in een 16e-eeuws herenhuis, ook wel Palazzo genoemd. Je kunt gebruik maken van de bibliotheek, computerruimte met internet, een studieruimte en een terras. lees verder »
Minimum leeftijd:
18 jaar
Max. per lesgroep:
12 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Appartement, Residentie
Cursusperiode:
1-24 weken, 1 week vanaf €300

Weer in Venetië

Month Max
°C
Min
°C
Hours-
sun
May 21 14 8
June 25 17 9
July 27 19 10
Aug 27 18 8
Sept 24 16 7
Oct 19 11 5
Nov 12 7 2
Dec 8 3 3
Jan 6 1 3
Feb 8 2 4
Mar 12 5 5
Apr 17 10 6
laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes