Italiaans leren in Florence voor volwassenen


In Florence wordt heel zuiver Italiaans gesproken, wat deze romantische stad de ideale locatie maakt voor een taalcursus Italiaans voor volwassenen in Italië. Florence is de hoofdstad van de provincie Toscane en tegelijkertijd één groot, levendig museum, aangezien ze gesticht is in 59 v. Chr. Van alle beschavingen die de stad overheerst hebben en van de vele culturele stromingen die in de loop der tijden zijn ontstaan, zijn nog duidelijk restanten aanwezig. Een historisch paradijs dus! Naast het leren van de Italiaanse taal tijdens je taalcursus in Florence, kijk je ook je ogen uit terwijl je slentert door het oude centrum: ‘centro storico’. Aanschouw de prachtige, middeleeuwse en renaissancistische gebouwen en de Ponte Vecchio, een brug over de rivier de Arno waar veel winkeltjes te vinden zijn. Beklim tijdens je taalreis de ‘Palazzo Vechio’, geniet van het uitzicht op het plein ‘Piazzale Michelangelo’ en haal een ijsje bij één van de beste ijszaken van de stad: ‘Camillo’. Je begrijpt inmiddels vast al dat je in Florence veel meer leert dan uitsluitend Italiaans. 

Een taalcursus Italiaans op onze partnerschool in Florence

Onze internationale taalschool in Florence vind je op de tweede etage van het indrukwekkende ‘Palazzo Gucciardini’, een herenhuis direct aan de rivier de Arno met uitzicht op de Ponte Vecchio. Wat wil je nog meer als je Italiaans leert in Florence? Verder heeft de school ook ruime, moderne klaslokalen tot haar beschikking, net als een kleine computerruimte, studieruimte, bibliotheek en een kantine die de hele dag geopend is. Een ander kenmerk van deze partnerschool is de accreditatie van het Italiaanse Ministerie van Onderwijs, wat de kwaliteit van de lessen benadrukt. Je bent hier dus zeker van het feit dat je als volwassene goed Italiaans leert tijdens een taalcursus in Florence.

Italiaans leren in Florence dankzij het sociale programma

Ook buiten de lessen om kan je als volwassene Italiaans leren in de omgeving van Florence dankzij het sociale programma van onze taalschool. Zo kan je bijvoorbeeld deelnemen aan verschillende musea of concertbezoeken, maar kan je ook verder weg naar plaatsen zoals Siena, Pisa, Lucca en Volterra. Verder kan je Italiaanse films op de taalschool kijken en worden er regelmatig gezamenlijke diners en sportactiviteiten georganiseerd, zodat je in Florence de Italiaanse taal én je medestudenten leert kennen. 

Voor welke accommodatie kies jij tijdens jouw taalcursus Italiaans?

Of je nou zoveel mogelijk medecursisten om je heen wil hebben of je juist iets meer op je privacy gesteld bent; het kan allemaal met onze verblijfsopties in Florence. Zo deel je een appartement namelijk met anderen van het taalinstituut en zijn er single-use appartementen voor degenen die behoefte hebben aan iets meer rust. Heb je als doel om kennis te maken met het écht Italiaanse leven, dan kan je verblijven bij een gastgezin. Een betere manier om als volwassene Italiaans te leren is er niet!

Italiaans leren combineren met een kookcursus in Florence

Als volwassene kan je in Florence een taalcursus Italiaans in combinatie met het volgen van kooklessen. Hier geeft de chef les in het Italiaans en worden er onder andere verse pasta, kip en tiramisu gemaakt. Na alle voorbereidingen wordt er ook gezamenlijk gegeten in de wijnkelder van de kookschool. Irene de Bruijne volgde deze lessen ook en vertelt in haar blog over haar ervaringen. Verder zijn er ook nog genoeg andere cursussen beschikbaar op de taalschool. 

Lees meer over onze andere mogelijkheden betreft een taalcursus Italiaans in Italië voor volwassenen of de andere taalreizen in het buitenland!

lees verder »

Taalcursussen voor Volwassenen op Linguaviva

Onze partnerschool Linguaviva is gevestigd in een elegant 19e eeuws gebouw  vlakbij het centraal station in het centrum van Florence. lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Max. per lesgroep:
14 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Appartement, Gastgezin
Cursusperiode:
1-36 weken, 1 week vanaf €440

Weer in Florence

Maand Max
°C
Min
°C
Zonne-
uren
Jan 9 2 4
Feb 11 3 5
Maart 14 5 5
Apr 19 8 7
Mei 23 12 10
Juni 27 15 10
Juli 30 18 11
Aug 30 17 10
Sept 26 15 7
Okt 20 11 6
Nov 14 7 3
Dec 11 4 3

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes