Italiaans leren in Bologna voor volwassenen


Italiaans leren in Bologna, de oudste universiteitsstad van Italië, is een geweldige ervaring! Deze authentieke en historische stad met ca. 375.000 inwoners ligt in het noorden van Italië (ten zuidwesten van Venetië) en is tevens de hoofdstad van de provincie en de regio Emilia-Romagna. Een taalcursus Italiaans in Bologna is op deze bestemming meer dan de moeite waard. Door de vele studenten in de stad begeef je je hier in een optimale omgeving om Italiaans te leren. Je kunt heerlijk door het oude stadscentrum lopen en na je Italiaanse lessen genieten van een echte "gelato". Ook is Bologna de perfecte uitvalsbasis om, tijdens het leren van Italiaans, in het weekend de rest van de omgeving te verkennen, zoals een dagtrip naar het strand van Rimini of naar Ferrara om prachtige mozaïeken te bekijken. Nabijgelegen steden zijn goed te bereiken per trein vanuit Bologna, zoals Florence (35 minuten), Milaan (1 uur) of Rome (2 uur). Waar wacht je nog op? Italiaans leren in Bologna voor volwassenen is een must.

Italiaans leren bij taalschool ALCE in Bologna!

Een taalcursus Italiaans in Bologna volg je op taalschool ALCE. Deze prachtige taalschool is in 1999 opgericht en ligt in het historische centrum van Bologna. Tijdens het Italiaans leren in Bologna kan je op de school gebruik maken van de vele moderne faciliteiten. Kom tijdens de pauzes tot rust in de schoolkantine of de bijbehorende tuin. Vanwege de maximale capaciteit van de school, rond de 50 studenten, hangt er op de school een persoonlijke en warme sfeer. Italiaans leren in Bologna is op deze manier wel heel fijn!

Vele manieren van Italiaans leren in Bologna

De keuze maken om als volwassene Italiaans te gaan leren in Bologna is natuurlijk zo gemaakt met zo’n prachtige bestemming. Echter is het kiezen van de juiste taalcursus Italiaans in Bologna heel belangrijk.  Stel jezelf de vraag wat je met het Italiaans leren wil bereiken en welke vorm van leren het beste bij jou past. Wil je bijvoorbeeld algemeen Italiaans leren? Dan is de Intensieve cursus Italiaans voor jou geschikt. Wil je meer te weten komen over de gastronomie van het land, dan is de cursus Italiaans & koken erg leuk! Heb je vragen over welke cursus voor jou geschikt is, neem dan contact op met het StudyTravel team!

Voor welke accommodatie ga jij tijdens het Italiaans leren in Bologna?

Wanneer je eruit bent welke vorm van Italiaans leren in Bologna voor jou geschikt is, is het tijd om de accommodatie te kiezen! Kies bijvoorbeeld voor een verblijf in een residentie, waarbij je samenleeft met andere studenten en de gemeenschappelijke ruimtes deelt. Daarnaast kan je ook kiezen voor een verblijf bij een gastgezin. In dit geval verblijf je bij een typisch Italiaans gezin en maak je deel uit van het dagelijkse leven.

In Bologna verveel je je tijdens het Italiaans leren nooit!

Tijdens het leren van Italiaans in Bologna hoef je je nooit te vervelen. De taalschool organiseert 3 á 4 keer per week verschillende activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan historische bezienswaardigheden, sportactiviteiten, filmavonden, quizavonden en nog veel meer! Daarnaast zijn er ook excursies beschikbaar waar je aan deel kan nemen. Uiteraard ben je ook vrij om tijdens het Italiaans leren in Bologna zelf de stad te gaan ontdekken.

Bekijk ook onze andere taalcursussen Italiaans voor volwassenen. Naast Italiaans biedt StudyTravel ook een uitgebreid aanbod taalreizen in het buitenland aan.

lees verder »
 
ALCE
(31)

Taalcursussen voor Volwassenen op ALCE

Onze partnerschool ALCE (Accademia Lingue e Culture Europee), opgericht in 1999, ligt in het historische centrum van Bologna. De school is in 2015 nog compleet gerenoveerd, en beschikt dus over moderne faciliteiten om je taalcursus Italiaans zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Er zijn 13 klaslokalen, ingericht met airconditioning. Ook beshcikt de school over een bibliotheek, een computerruimte met internettoegang, gemeenschappelijke ruimtes voor studenten, een schoolkantine en een eigen tuin, waar je lekker kunt ontspannen na je lessen! lees verder »
Minimum leeftijd:
17 jaar
Max. per lesgroep:
8 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Appartement, Gastgezin, Residentie
Cursusperiode:
1-32 weken, 1 week vanaf €290

Weer in Bologna

Month Max
°C
Min
°C
Hours-
sun
July 30 18 10
Aug 29 18 9
Sept 25 15 7
Oct 19 10 5
Nov 12 4 3
Dec 6 0 2
Jan 5 -1 3
Feb 9 1 4
Mar 13 4 5
Apr 18 8 6
May 23 12 7
June 27 16 9
laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes