Taalcursus Italiaans in Siena

Societa Dante Alighieri

De school Societa Dante Alighieri is gevestigd in een historisch pand in "Castelvecchio", het hart van de middeleeuwse binnenstad van Siena, op slechts 10 minuten loopafstand van de Piazza del Campo. Societa Dante Alighieri beschikt over 25 leslokalen, een bibliotheek, een zelfstudiecentrum, computers, een studentenlounge en verschillende patio’s en terrassen waar de studenten elkaar ook na de lessen ontmoeten. Er is WIFI aanwezig op school.

Sociaal programma

Naast de vele aanvullende cursussen organiseert dit instituut ook regelmatig lezingen, wandelingen door Siena en omgeving, wijnproeverijen en schoolfeesten. Siena zelf heeft zoveel te bieden dat je je zeker niet zult vervelen!

Intensief

Deze cursus bestaat uit 20 lesuren per week. De focus ligt op alle aspecten van de Italiaanse taal. De groepen bestaan uit maximaal 12 cursisten. De minimum cursusduur is 1 week.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Speciaal intensief

Een intensieve cursus van 20 lesuren per week kan gecombineerd worden met 4 of 8 privélessen per week. Deze privélessen zijn geheel naar wens in te vullen. 

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Italiaans & cultuur

Deze cursus bestaat uit de intensieve cursus van 20 lesuren in combinatie met 4 lesuren waarin aandacht wordt besteed aan o.a. kunst, geschiedenis, literatuur en opera. De cultuurlessen vinden zowel binnen als buiten het klaslokaal plaats.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Italiaans & koken

Deze cursus bestaat uit 20 taallessen Italiaans en 2 kooklessen per week. Tijdens de kookles wordt aandacht besteed aan het bereiden van een compleet menu dat natuurlijk bestaat uit typisch Italiaanse gerechten. Er zijn maximaal 12 deelnemers per lesgroep. 

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Siena Magnifica

Leer alle aspecten van Siena kennen! Geschiedenis, wijnen, kooklessen en nog veel meer komt aan bod tijdens de workshops en activiteiten die in dit veelzijdige programma zijn opgenomen. En natuurlijk volg je ook een cursus Italiaans (20 lesuren per week). Bij de twee weekse cursus is ook een halve dagexcursie inbegrepen.

Voor deze cursus is minimaal basiskennis vereist.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Semi-individueel

Je hebt samen met je reisgenoot les van een docent(e). Het lesprogramma kan geheel op jullie kennisniveau, interesse en/of beroepsveld worden afgestemd. Deze cursus is alleen mogelijk voor samenreizenden.

Minimum leeftijd is 18 jaar.