Taalcursus Spaans in Cartagena

Centro Catalina

Onze partnerschool "Centro Catalina" ligt midden in het historische centrum van Cartagena in een laag en kleurrijk gebouw met patio. Er zijn 6 leslokalen die allemaal genoemd zijn naar een streek in Colombia. Natuurlijk is er wifi, een kleine lounge en in de pauzes kun je smoothies, sap of koffie krijgen in de kleine cafetaria van de taalschool. Op de patio treffen de cursisten elkaar tijdens de pauzes, maar ook na de lessen.

Sociaal programma

Elke week worden er drie of vier gratis activiteiten georganiseerd, bij voldoende deelname. Dit zijn bijvoorbeeld een salsales, kookles, filmavond, rondleiding door de oude stad, bezoeken aan musea of karaoke. Daarnaast worden er in de weekenden regelmatig excursies georganiseerd, bijvoorbeeld naar de Islas Rosario, waarbij je de eilandengroep bezoekt en in het kristalheldere water kunt gaan snorkelen. Een kanotocht door "Cienaga de la Virgen" of een ecologische tour inclusief gids behoren ook tot de opties. Tevens kun je een "bad" nemen in de vulkaan Totumo. En zo zijn er nog veel meer dingen te zien en te doen in Cartagena!

Wil je iets meer mee krijgen van het maatschappelijke leven in Colombia, dan kan de school je ook helpen om vrijwilligerswerk te gaan doen. Dat hoeft echt niet elke dag, maar je kunt gewoon een middag meedraaien met bijvoorbeeld een spelletjesmiddag voor kinderen.

Minimum leeftijd: 18 jaar.

Intensief

Bij de intensieve cursus heb je de keuze uit 20 of 30 lesuren per week. Er wordt op 6 niveaus les gegeven volgens de Europese richtlijnen (A1, A2, B1, B2, C1 en C2).

Bij 20 lesuren per week wordt er aandacht gegeven aan alle aspecten van het leren van de taal: grammatica, woordenschat, schrijven, lezen, uitspraak en natuurlijk ook aan de spreekvaardigheid.

Bij 30 lesuren per week heb je, naast bovenstaand programma, nog 2 lesuren per dag extra aan conversatie.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Speciaal intensief

Bij deze cursus wordt de intensieve cursus van 20 lesuren aangevuld met dagelijks 1 of 2 lesuren individueel onderwijs. De inhoud van dit extra lesuur kun je medebepalen. Zo kun je kiezen voor extra conversatie- of cultuurlessen, maar je kunt het ook heel anders invullen, bijvoorbeeld met lessen gericht op literatuur, zakelijk taalgebruik of medisch Spaans.

De groepslessen vinden 's ochtends plaats en de individuele lesuren in de middag.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Individueel

Het individuele onderwijs wordt geheel ingevuld naar jouw wensen. De taalschool wil ook graag van tevoren weten of je bijvoorbeeld zakelijk Spaans wil leren, of wellicht zelfs Spaans gericht op een bepaald beroep (financieel, juridisch).

Je hebt 20 lesuren per week. Als je meer of minder lessen wil, neem dan even contact met ons op.

 

Minimum leeftijd is 18 jaar.