Taalcursus Spaans in Cusco

Amauta

Het schoolgebouw is gelegen in een prachtig onlangs gerenoveerd koloniaal gebouw, op slechts twee blokken afstand van de beroemde Plaza de Armas. In totaal zijn er 10 klaslokalen, waarvan de meerderheid uitzicht biedt op de straat San Augustin en de prachtige koepel van de Santo Domingo kerk. Ook zijn er een aantal kleinere klaslokalen voor privélessen. Op de benedenverdieping liggen naast klaslokalen ook de kantoren van de administratie en de docentenkamer. Via een imposante trap kom je op de tweede verdieping van de school. De bovenverdieping heeft een prachtig hoog plafond en beschikt over allerlei faciliteiten zoals gemeenschappelijke ruimtes om activiteiten te ondernemen.

Belangrijke kenmerken van onze partnerschool in Cusco:

  • 10 klaslokalen
  • 4 open ruimtes voor lessen
  • Een gemeenschappelijke ruimte waar cursisten kunnen ontspannen
  • Een kleine keuken
  • Een prachtige tuin met een zitgedeelte
  • Een apart kantoor voor het aangesloten reisbureau Dos Manos (ideaal voor excursies)
  • Administratieve ondersteuning

Sociaal programma

Amauta beschikt over haar eigen reisbureau Dos Manos, dat gevestigd is in het schoolgebouw zelf. Dos Manos organiseert wekelijks weekendtrips voor de cursisten van de taalschool, waarbij je bijvoorbeeld kunt raften, paardrijden en typische dorpjes en ruïnes in de omgeving kunt bezoeken. De excursies kunnen plaatsvinden in Cusco zelf, maar ook in Puno, Arequipa, Lima en La Paz.

Minimum leeftijd: 16 jaar.

Minigroep

Je volgt 20 lesuren per week in een kleine groep (maximaal 6 cursisten per klas), zodat er genoeg individuele aandacht van de docent is voor iedereen. De klas wordt samengesteld op basis van het niveau van het Spaans dat de cursisten hebben. Dit wordt aan het begin van de cursus bepaald door middel van een mondelinge en een schriftelijke test.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Minigroep speciaal

Door groepslessen te combineren met individuele lessen kun je in nog snellere tijd je Spaans naar een hoger niveau brengen. Tijdens 4 lesuren per dag kun je profiteren van de leuke en dynamische groepslessen waarbij je ook leert van je medecursisten. Vervolgens heb je 1 of 2 lesuren per dag een privédocent tot je beschikking, zodat je op je eigen tempo de nadruk kunt leggen op de elementen die je graag beter zou willen leren, zoals bijvoorbeeld grammatica, conversatie, terminologie of uitspraak.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Individueel

De individuele lessen worden precies aangepast aan de individuele behoeftes en interesses van de cursist. Wanneer je voor deze cursus kiest kun je zelf aangeven op welke tijden je les wil hebben, welk materiaal je wil gebruiken, welke onderwerpen je wil behandelen en zelfs welke docent je voorkeur heeft!

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Travelling Classroom

Wil je Spaans leren en tegelijkertijd rondreizen door Peru? Dan is het Travelling Classroom programma echt iets voor jou! Dit programma biedt je de unieke kans om het beste van Peru te ontdekken en tegelijkertijd Spaans te leren in een kleine groep studenten. Ga op avontuur in Peru!

Het Travelling Classroom programma combineert meerdere bestemmingen in ca. 5 weken. Je zult gedurende dit programma op weekdagen Spaanse lessen volgen (gemiddeld 4 lessen Spaans per dag) en hiernaast is er een gevarieerd activiteitenprogramma inbegrepen afgestemd op de bestemming waar je die week bent. Je reist samen met een klein groepje studenten van plek naar plek, vervoer en verblijf is inclusief. Er is geen begeleider die mee reist, studenten reizen zelfstandig en worden begeleid door lokale gidsen op iedere bestemming.

Gedurende de Travelling Classroom programma zul je de volgende locaties bezoeken: Lima, de Ballestas eilanden, Huacachina, Colca Canyon, Titicacameer, Cusco, Sacred Valley en Machu Picchu. Het programma ziet er als volgt uit:

Week 1: Lima
De eerste week van het programma vindt plaats in de hoofdstad van Peru: Lima. Aankomst is op zondag. Je volgt 20 lesuren Spaans op een taalschool in Lima van maandag t/m vrijdag. Activiteiten die georganiseerd worden zijn bijvoorbeeld een museumbezoek, een kookles of een salsales. Verder zijn er ook optionele activiteiten mogelijk zoals een bezoek aan de streetart in de wijk Barranco, een fietstocht maken door Lima of paragliden langs de Pafische kust! Het verblijf is bij een gastgezin, in een 1-persoonskamer, op basis van halfpension. Op vrijdagavond vertrek je met de Travelling Classroom groep met de bus naar de kustplaats Pisco om daar te genieten van de zonsondergang.

Week 2: reisweek van Lima naar Cusco
In de tweede week van het programma zul je een prachtig deel van Peru zien gedurende de reis van Lima naar Cusco. Zo staat er een bezoek aan de Ballestas eilanden en de oase Huacachina op de planning. Hier wordt er een buggytour georganiseerd en ga je sandboarden! Hierna staat er een 3-daagse trektocht op de planning door de spectaculaire Colca Canyon. Tot slot maak je een 2-daagse trip naar de eilanden op het Titicacameer waar je gaat slapen in een lokale gemeenschap. Tijdens de reisweek zijn er 5 online lesuren Spaans inbegrepen en verder bestaat deze week uit activiteiten en reizen. Het verblijf is in hostels, in meerpersoonskamers, inclusief ontbijt. Aan het einde van deze week ga je met de nachtbus naar Cusco. 

Week 3: Cusco
Op zondagochtend in week 3 kom je met de nachtbus aan in Cusco. Hier volg je van maandag t/m vrijdag 20 lesuren per week op de taalschool in Cusco. Je verblijft hier bij een gastgezin, in een 1-persoonskamer, op basis van halfpension. Je kunt ook kiezen voor de residentie op school, waar je in een 2-persoonskamer kunt verblijven zonder maaltijden. Naast 20 lesuren Spaans zul je in deze week ook activiteiten ondernemen in Cusco. Voorbeelden van activiteiten zijn; een studentendiner, workshop over Peruaanse muziek, dansles, kookles en nog veel meer! Op zaterdag wordt er een trip georganiseerd naar Rainbow Mountain waar je na een uitdagende wandeling het hoogste punt van de berg zult bereiken.

Week 4: Sacred Valley
De vierde week van het programma wordt doorgebracht in de Heilige Vallei waar je Spaans zult leren in een klein, pittoresk dorpje. Je volgt 20 lesuren Spaans en hiernaast is er voldoende tijd om de Sacred Valley te ontdekken. Zo ga je o.a. op bezoek bij de zoutmijnen bij Marras en naar het oude incastadje Ollantaytambo. Je verblijft hier in een hostel, in een gedeelde kamer inclusief ontbijt.

Week 5: Salkantay Trek naar Machu Picchu
Na de week in de Heilige Vallei staat er een 5-daagse Trektocht op de planning naar Machu Picchu! Een ervaren gids neemt je mee op de beste alternatieve hike naar Machu Picchu: de Salkantay Trek. Onderweg kom je langs het Humantay-meer en de top van de prachtige Salkantay-berg. Door het groene cloudforest wandel je naar de rand van de Amazone. Tijdens de wandeltocht verblijf je in 2/3-persoonstenten, alle maaltijden zijn inclusief. Een slaapzak dien je zelf mee te nemen. Na het bezoek aan Machu Picchu ga je met de trein terug naar Cusco (inclusief), waar het programma eindigt op vrijdag.

Optioneel: je kunt ervoor kiezen de wandeltocht van 5 dagen over te slaan óf om deze te vervangen met een Machu Picchu treintocht.

Aankomst: de zondag voor de eerste cursusdag, in Lima
Vertrek: de vrijdag van week 5 van het programma, in Cusco

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Gastgezin

Je verblijft in een gastgezin op basis van halfpension. De gastgezinnen wonen op gemiddeld 15 tot 35 minuten loopafstand of reisafstand van de taalschool. In het gastgezin deel je de woonkamer, keuken en badkamer met de familie en eventuele andere cursisten. Je hebt je eigen slaapkamer. Als je samen met iemand reist, kun je een 2-persoonskamer bij een gastgezin aanvragen. Het aantal 2-persoonskamers is beperkt.

Executive gastgezin

Je verblijft in een executive gastgezin op basis van halfpension. In het gastgezin deel je de woonkamer, keuken en badkamer met de familie en eventuele andere cursisten. Je hebt je eigen slaapkamer. Het verblijf in een executive gastgezin biedt iets meer comfort dan een gastgezin. Je kamer is groter en het eten wordt meer op jouw wensen afgestemd. De huizen liggen buiten het centrum in rustige wijken. Zeer geschikt voor de oudere cursist. 2-persoonskamers zijn beperkt beschikbaar voor cursisten die samen reizen.

Schoolresidentie

De residentie bevindt zich in het schoolgebouw en je verblijft er met medecursisten van over de hele wereld. Er zijn 1- en 2-persoonskamers, gedeelde badkamers, een terras en een gezamenlijke keuken/woonkamer. Er zijn geen maaltijden inbegrepen.

Accommodatie Travelling Classroom programma

Tijdens de Travelling Classroom verblijf je in verschillende accommodaties, afhankelijk van de bestemming. De volgende accommodaties zijn inbegrepen:

Week 1: Lima: gastgezin, 1-persoonskamer, op basis van logies & ontbijt
Week 2: reisweek: hostels, gedeelde kamers, op basis van logies & ontbijt
Week 3:Cusco: gastgezin, 1-persoonskamer, op basis van halfpension óf de residentie, 2-persoonskamer, op basis van logies
Week 4: Sacred Valley, hostel, gedeelde kamer, op basis van logies & ontbijt 
Week 5: trektocht, verblijf in 2/3-persoonstenten, op basis van volpension. Slaapzak niet inclusief.

Het verblijf eindigt op de vrijdag in week 5, wanneer je vanuit Machu Picchu per trein in Cusco terugkomt.

Algemene beoordeling
4.4 / 5.0
8 beoordelingen
Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Individuele beoordelingen
4.3 / 5.0
Prima school, alleen jammer dat ik niet het gemaakte werk via de mail kon ontvangen.
Anoniem
23 jaar
Nederlands
2 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Prima school, alleen jammer dat ik niet het gemaakte werk via de mail kon ontvangen. Maar de rest was super!


4.2 / 5.0
Ik heb een geweldige tijd gehad bij amauta.
Anne
37 jaar
Nederlands
4 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Ik heb een geweldige tijd gehad bij amauta. Fijne docenten die geduldig en behulpzaam zijn, fijne medewerkers in de school die het ontbijt en de lunch verzorgden. Locatie was perfect op loopafstand van het grote plein.
De excursies die vanuit school worden georganiseerd zouden wat meer gepromoot kunnen worden en medewerkers van school zouden iets meer betrokken mogen zijn bij de studenten. Juist door actief alle activiteiten te promoten en te vragen hoe het gaat. Verder een top ervaring!


4.8 / 5.0
Dit was mijn tweede keer in Peru en ik wilde graag Spaans leren - dus uiteraard in Cusco.
Dorothea
48 jaar
Duits
2 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Dit was mijn tweede keer in Peru en ik wilde graag Spaans leren - dus uiteraard in Cusco. Ik ben helemaal weg van de mensen, van de stad, van de hele omgeving en plan al mijn volgende reis. Weer met taalcursus want die beviel me uitstekend! Ik had nooit verwacht dat ik in twee weken tijd zo veel zou leren, de docenten zijn fantastisch. De hele school is mooi en over mijn gastgezin ook niets dan lof. Ik zal hier nog heel lang van nagenieten en verheug me al op de volgende keer. ;o)


4.5 / 5.0
Cusco was echt geweldig!
Jelle
24 jaar
Nederlands
3 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Cusco was echt geweldig! Een super mooie stad, in 3 weken heb ik niet eens alles gezien. De volgende keer ga ik graag een stuk langer. Daarbij is een kamer op de school echt een aanrader om goede contacten te leggen al is een kamer bij een gastgezin ook weer heel goed voor je taalontwikkeling. Cusco was echt de moeite waard. 10/10 would i go again.


4.7 / 5.0
Ik heb een zeer leuke tijd gehad bij AMAUTA.
Steven
26 jaar
Nederlands
4 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Ik heb een zeer leuke tijd gehad bij AMAUTA. De docenten zijn van hoog niveau en ontzettend leuk. Minstens eens per week zijn we tijdens lesuren naar de markt, dierentuin of gewoon naar een café geweest. Dat zijn de leukste uren, waarin je echt een band opbouwt met klasgenoten en docenten. Toptijd, absolute aanrader!


3.9 / 5.0
Cusco, Peru en Amauta waren fantastisch :)
Todos mis nuevos amigos y mis profesores en Amauta, gracias!
Michiel
48 jaar
Nederlands
3 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Cusco, Peru en Amauta waren fantastisch :)
Todos mis nuevos amigos y mis profesores en Amauta, gracias!


4.5 / 5.0
Anoniem
25 jaar
Nederlands


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding


4.6 / 5.0
Catherine
20 jaar
Canada
3 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding


Margaux
15 Oct 2019

Heb je altijd al een traditioneel instrument willen leren bespelen? Zo ja, dan ben je in Cusco op het juiste adres, omdat je daar een taalcursus Spaans kunt combineren met het leren van een traditioneel instrument. 

  • Play Video
    video's

Weer in Cusco

Month Max
°C
Min
°C
Hours-
sun
Dec 21 7 5
Jan 19 7 5
Feb 19 7 4
Mar 19 6 6
Apr 20 5 7
May 20 3 8
June 19 1 8
July 19 0 8
Aug 20 2 8
Sept 20 4 7
Oct 21 6 6
Nov 21 6 7
laatst bekeken

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes