Taalcursus Spaans in Medellín

Centro Catalina

Onze partnerschool in Medellín is gelegen in een fijne buurt genaamd “El Poblado” op slechts 5 minuten lopen vanaf Lleras Park en Poblado Park. De school ligt in een rustige straat omgeven door groene zones en vele parken. Op twee straatblokken afstand ligt Poblado Avenue met een grote veelzijdigheid aan bars en restaurants.

De school is gehuisvest in een typisch Colombiaans huis met een oppervlakte van ca. 700 m2. Er zijn zes klaslokalen, een patio en een tuin waar cursisten elkaar ontmoeten en waar barbecues gehouden worden. Ook is er een bibliotheek en gratis wifi in de school. De achterkant van het gebouw wordt gebruikt als schoolresidentie. Zo verblijf je echt ter plaatse en hoef je geen gebruik te maken van het openbaar vervoer om naar school te gaan. De schoolkantine serveert o.a. de beste koffie uit de regio, sapjes en allerlei snacks.

Sociaal programma

Elke week worden er drie gratis activiteiten georganiseerd, bij voldoende deelname. Dit zijn bijvoorbeeld activiteiten die op de school zelfplaatsvinden zoals een salsales, kookles, filmavond, karaoke, etc. Maar er zijn ook mogelijkheden de stad beter te leren kennen door middel van de volgende activiteiten: 

- Comuna 13: graffiti tour
- Pablo Escobar tour
- Guatapé tour
- Parque Arvi tour
- Kunstmuseum
- Stadstour: Plaza Botero en culturele bezienswaardigheden
- Stadstour: de beste moderne plekken van Medellin
  • Comuna 13: graffiti tour
  • Pablo Escobar tour
  • Guatapé tour
  • Parque Arvi tour
  • Kunstmuseum
  • Stadstour: Plaza Botero en culturele bezienswaardigheden
  • Stadstour: de beste moderne plekken van Medellin
Daarnaast worden er in de weekenden regelmatig excursies georganiseerd (tegen betaling).

Minimum leeftijd: 18 jaar.

Intensief

Je kunt kiezen uit 20 of 30 lesuren per week wanneer je gaat voor de intensieve cursus. Er wordt op 6 niveaus les gegeven volgens de Europese richtlijnen (A1, A2, B1, B2, C1 en C2).

Bij 20 lesuren per week wordt er aandacht gegeven aan alle aspecten van het leren van de taal: grammatica, woordenschat, schrijven, lezen, uitspraak en natuurlijk ook aan de spreekvaardigheid.

Bij 30 lesuren per week heb je nog 2 lesuren per dag extra aan conversatie naast het programma van de 20 lesuren per week.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Speciaal intensief

Bij de speciaal intensieve cursus worden de 20 lesuren intensief aangevuld met dagelijks 1 of 2 lesuren individueel onderwijs. Je kan in overleg met de docent zelf bepalen wat je tijdens deze individuele lessen wil behandelen. Zo kun je kiezen voor extra conversatie of cultuurlessen, maar je zou ook kunnen focussen op bijvoorbeeld lessen gericht op literatuur, zakelijk taalgebruik of medisch Spaans.

De groepslessen vinden 's ochtends plaats en de individuele lesuren in de middag.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Individueel

Wanneer je kiest voor individueel onderwijs, kun jij bepalen welke onderwerpen je wil behandelen. De lessen worden op basis van jouw wensen ingedeeld. De taalschool zou graag van tevoren willen horen of je bijvoorbeeld zakelijk Spaans wil leren, of wellicht zelfs Spaans gericht op een bepaald beroep (financieel, juridisch).

Je hebt 20 lesuren per week. Mocht je meer of minder lesuren per week willen volgen, neem dan even contact met ons op.

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Gastgezin

De beste manier om veel mee te krijgen van de Colombiaanse cultuur en leefwijze is een verblijf bij een gastgezin. Je verblijft in een 1- of 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt of halfpension. De 2-persoonskamers zijn alleen voor samenreizenden. Tegen een toeslag kun je ook een kamer met eigen badkamer boeken.

De meeste gastgezinnen wonen op 15 tot 45 minuten afstand van de taalschool, lopend of met het openbaar vervoer.

Schoolresidentie

De schoolresidentie bevindt zich in hetzelfde gebouw als de school en beschikt over ruime slaapkamers, een gemeenschappelijke keuken, tuin met BBQ en openhaard. Ook is er gratis WIFI. Je verblijft op 5 minuten loopafstand van het bekende Parque Lleras in een 1-persoonskamer met gedeelde badkamer op basis van logies en ontbijt. Tegen een toeslag is het mogelijk om een privé badkamer te boeken.

Algemene beoordeling
4.2 / 5.0
7 beoordelingen
Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Individuele beoordelingen
3.8 / 5.0
Omdat ik maar 1 week op de school ben geweest en in die tijd alleen maar les heb gehad (ochtend klassikaal les met 3 personen en 's middags privé les) had ik geen tijd om mee te doen met de activiteiten of de stad zelf te bezichtigen.
Nicole
53 jaar
Nederlands
1 week


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Omdat ik maar 1 week op de school ben geweest en in die tijd alleen maar les heb gehad (ochtend klassikaal les met 3 personen en 's middags privé les) had ik geen tijd om mee te doen met de activiteiten of de stad zelf te bezichtigen. Mijn advies is om zeker 1 dag eerder al in Medellín aan te komen om even te acclimatiseren. En plak er minimaal ook 1 weekend aanvast.


4.1 / 5.0
Fijne taalschool op een perfecte locatie.
Wessel
44 jaar
Nederlands
2 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Fijne taalschool op een perfecte locatie. Je ontmoet makkelijk andere leerlingen.


4.9 / 5.0
Medellin is echt een geweldige stad en mijn gastmoeder behandelde me ook alsof ik haar eigen zoon was!
Jared
25 jaar
Nederlands
2 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Medellin is echt een geweldige stad en mijn gastmoeder behandelde me ook alsof ik haar eigen zoon was! Elke doordeweekse dag lessen gehad op goed niveau en daarnaast veel met medestudenten opgetrokken (activiteiten of op eigen houtje iets gaan doen). Kortom heb hier de tijd van mijn leven gehad!


4.4 / 5.0
Mijn doel was om na twee jaar spaanse les in Nederland (1,5 uur per week) het niveau van mijn spaans een serieuze boost te geven.
Kees
39 jaar
Nederlands
2 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Mijn doel was om na twee jaar spaanse les in Nederland (1,5 uur per week) het niveau van mijn spaans een serieuze boost te geven. Dat is zeker gelukt. De school heeft gedreven, jonge docenten, serieus tijdens de les en gezellig daarbuiten. Er wordt les gegeven op je 'eigen' niveau, ook als dat betekent dat je praktisch een een priveklas komt te zitten. Alleen als je nog helemaal geen spaans spreekt raad ik aan eerst thuis een korte cursus oid te volgen, omdat alle lessen in het spaans worden gegeven, en het instapniveau dan misschien te hoog is. Tot slot is Medellin een geweldige stad, en ligt de school op een zeer goede locatie (goed bereikbaar, veel restaurants / cafés in de buurt, en in een fijne (veilige) wijk).