Taalreizen Duits voor professionals


Wil jij je Duits verbeteren voor professionele doeleinden? Een goede kennis van de Duitse taal kan het verschil maken in de zakenwereld. Onze zakelijke taalreizen Duits voor professionals zijn een perfecte optie om snel en efficiënt je Duits te verbeteren met oog op het bedrijfsleven. Het kan zijn dat je werkgever hierom vraagt, of het kan nét de doorslag geven voor de baan die je zo graag wilt. Maar ook jonge professionals die nog aan het studeren zijn kunnen zich prima voorbereiden op hun carrière door een zakelijke cursus Duits te volgen. Tijdens een Duitse taalreis voor professionals leer je o.a. presentaties geven, zakelijke brieven schrijven en onderhandelen in het Duits.

Taalreizen Duits in Duitsland

Dé bestemming voor professionals om Duits te leren is natuurlijk Duitsland; het land waar kwaliteit en organisatie het bedrijfsleven kenmerken. Er bestaat geen beter land om jezelf volledig onder te dompelen in het zakelijk Duits. Wanneer je op taalreis gaat naar Duitsland leer je niet alleen je Duitse taalkennis op zakelijk gebied verbeteren, je leert ook ontzettend veel over de cultuur van het land. Je zal volledig worden ondergedompeld in de Duitse taal én cultuur. De cursussen worden gegeven in internationale groepen, waardoor je in aanraking komt met andere professionals van over de hele wereld. Tijdens een taalreis Duits voor professionals zal je internationale contacten op doen voor het leven!

Ga als professional op taalreis naar Berlijn

Berlijn is een echte metropool die in Europa bekend staat als een van de grootste culturele, politieke en wetenschappelijke centra. Om o.a. deze redenen is Berlijn dé uitgelezen plek voor professionals om Duits te leren! De veelzijdige stad met een snel groeiende economie biedt een inspirerende omgeving voor professionals die op taalreis gaan. Onze partnerschool in Berlijn bevindt zich in het historische centrum van de stad, in de trendy wijk “Prenzlauer Berg”. Deze wijk stond in 1900 bekend als één van de armste wijken van Berlijn. Na de Tweede Wereldoorlog behoorde de wijk tot het communistische gedeelte van de stad, waar veel intellectuelen en artiesten zich thuis voelden. Na de val van de Berlijnse Muur is de wijk uitgegroeid tot één van de meest trendy wijken van Berlijn! Daarnaast biedt de stad natuurlijk ontzettend veel bezienswaardigheden en andere interessante wijken, waardoor je je na de lessen zeker niet hoeft te vervelen.

Op taalreis naar andere Duitse steden

Naast Berlijn, zijn er meer steden in Duitsland en Oostenrijk waar je terecht kunt als professional. Zo worden er bijvoorbeeld cursussen “commercieel Duits” aangeboden in Keulen, München en Wenen. Deze cursussen bestaan meestal uit een combinatie van algemene lessen- en zakelijke lessen Duits. 

Hoe ziet een taalreis voor professionals eruit?

Wanneer je via StudyTravel op taalreis gaat zal je zakelijke lessen Duits volgen op een internationale taalschool. Van maandag t/m vrijdag ga je naar school. Tijdens de zakelijke cursussen richt je je voornamelijk op zakelijke communicatie. Denk bijvoorbeeld aan onderhandelingen voeren en vergaderen in het Duits, bijeenkomsten en presentaties voorbereiden, zakelijke correspondentie, telefoneren of het lezen en schrijven van memo's. Niet alleen wordt er aandacht gegeven aan woordenschat, maar ook wat je wél of juist níet doet in deze situaties. Verder worden de lessen gegeven in kleine groepen, waardoor er veel individuele aandacht is. 

In de weekenden blijft er genoeg tijd over om de stad te ontdekken. Ga er zelf op uit of doe mee aan het activiteitenprogramma dat de taalschool organiseert. Op die manier leer je de stad, omgeving én de andere professionals tijdens je Duitse taalreis snel kennen.

Het verblijf tijdens een taalreis

StudyTravel organiseert graag jouw verblijf tijdens je zakelijke taalreis Duits. Je kunt verblijven in een privé appartement of hotel, in een gedeeld appartement met andere cursisten of Duitse bewoners of bij een Duits gastgezin. Door te verblijven bij een Duitstalig gezin, beleef je de Duitse taal en cultuur optimaal. Ook kun je je nieuwe taalkennis direct in de praktijk toepassen tijdens het diner!

Wil je graag op taalreis naar Duitsland of Oostenrijk, maar niet voor zakelijke doeleinden? Ook dan kun je bij ons terecht! Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk advies, of kijk eens verder op de website voor het volledige aanbod taalreizen naar het buitenland.

lees verder »
 
 
laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes