Taalvakantie Duits in Berlijn voor volwassenen


Bij een taalvakantie Duits in Berlijn combineer je Duitse lessen met een vrijetijdsprogramma waarbij je de highlights van de stad bezoekt en medecursisten leert kennen. Berlijn heeft veel bezienswaardigheden die met de oorlog te maken hebben, zoals de Berlijnse muur, Checkpoint Charlie en het Holocaustmonument. Dit maakt Berlijn een speciale stad die eigenlijk niet op je lijstje mag ontbreken. Daarnaast kun je er ook goed uitgaan of winkelen en is het één van de groenste hoofdsteden van Europa. Er zijn vele parken, stadsstranden en meren in de omgeving waar je de stadsdrukte even kunt ontvluchten. Kies je voor de taalvakantie in Berlijn, dan heb je keuze uit twee taalscholen, die allebei minimaal 3 activiteiten per week organiseren. Zo neemt een gids jou mee naar de Brandenburger Tor of de Dom van Berlijn en kun je in het weekend op excursie naar Hamburg of het paleis Sanssouci in Potsdam. Maar ook een filmavond, boottocht, etentje, museumbezoek of een avondje uit naar het bekende uitgaansgebied Friedrichshain kunnen op de planning staan. Hierbij ontmoet je medecursisten van zo’n 60 verschillende nationaliteiten!

Taalvakanties Duits op één van onze partnerscholen in Berlijn

We hebben twee partnerscholen die taalvakanties Duits in het centrum van Berlijn aanbieden: taalschool GLS en BWS Germanlingua. De taalschool GLS heeft een enorme campus met onder andere een tuin, restaurant, filmzaal, "biergarten" en een schoolresidentie. De taalschool BWS is een wat kleinere taalschool, maar heeft ook een ruimte waar je medestudenten kunt ontmoeten. Bij beide scholen kun je zelf de Duitse taalcursus en accommodatie kiezen die het beste bij je passen.

De intensieve cursus tijdens de taalvakantie Duits in Berlijn

Veel cursisten kiezen voor een intensieve taalcursus Duits in Berlijn met 20 lessen per week. Hierbij komen de algemene taalvaardigheden aan bod. Normaal gesproken kom je in een klas van maximaal 10-12 cursisten op basis van je taalniveau. Op taalschool BWS kun je de cursus echter ook in een minigroep volgen en op taalschool GLS wordt een speciale variant aangeboden met alleen 30-plussers. Verder kun je de intensieve cursus aanvullen met 5 conversatielessen, waarbij je nog extra aan je communicatievaardigheden kunt werken. Ook kun je op taalschool GLS een workshop over de Duitse cultuur en geschiedenis volgen. 

Andere cursusopties bij de Duitse taalvakantie in Berlijn

Naast de intensieve cursus kun je een vakantiecursus Duits in Berlijn volgen met privélessen of examenvoorbereiding. Bij de examencursus kun je een officieel diploma halen van de Duitse taal. Verder kun je op taalschool BWS de intensieve cursus aanvullen met lessen spreekvaardigheid of commercieel Duits. Hierbij heb je les in minigroepen van twee personen, waardoor er veel persoonlijke aandacht is voor jou. 

Het verblijf tijdens jouw taalvakantie Duits in Berlijn

Tijdens de taalvakantie Duits in Berlijn heb je verschillende opties voor het verblijf. Op beide scholen kun je kiezen voor een gastgezin, appartement met medecursisten of iets voor jezelf. Daarnaast biedt GLS de mogelijkheid om in een appartement met Duitsers te verblijven of op de campus in een eigen studio of hotelkamer. Als je ervoor kiest om bij de lokale bevolking te wonen, dan zul je vanaf het begin af aan gestimuleerd worden om ook Duits te spreken buiten het leslokaal. Bovendien kun je zo typische dingen oppikken uit het dagelijks leven in Duitsland! 

Taalvakanties Duits in Duitsland en Oostenrijk

Als je meer informatie wilt over de Duitse taalreis naar Berlijn, dan kun je één van de blogs lezen of een voorbeeldprogramma bekijken. Ook kun je naar een informatiedag komen over onze taalvakanties voor volwassenen. Overweeg je nog andere bestemmingen voor jouw taalcursus Duits, bekijk dan onze andere taalvakanties Duits in Duitsland. Zo zijn Freiburg en München ook populaire bestemmingen. Maar je kunt ook Duits leren in Oostenrijk.   

lees verder »
 
GLS
(65)

Taalcursussen voor Volwassenen op GLS

Onze partnerschool in Berlijn, GLS, ligt op 15 minuten loopafstand van de beroemde Alexanderplatz, in de trendy wijk Prenzlauer Berg. De school is in feite een grote campus, bestaande uit 5 monumentale gebouwen met daartussen een grote tuin. De ideale plek om Duits te leren! lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Max. per lesgroep:
14 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Appartement, Gastgezin, Schoolresidentie
Cursusperiode:
1-36 weken, 1 week vanaf €255
BWS
(9)

Taalcursussen voor Volwassenen op BWS

De taalschool BWS ligt in het centrum van Berlijn, aan de beroemde Friedrichstrasse, dichtbij het Brandenburger Tor, bij een knooppunt van openbaar vervoer. Er zijn 9 leslokalen, computers, wifi  en er is een keuken waarvan de cursisten gebruik mogen maken. lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Max. per lesgroep:
12 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Appartement, Gastgezin, Priveappartement
Cursusperiode:
1-36 weken, 1 week vanaf €310

Weer in Berlijn

Month Max
°C
Min
°C
Hours-
sun
July 23 13 7
Aug 23 12 7
Sept 19 9 6
Oct 13 6 4
Nov 7 2 2
Dec 3 -1 1
Jan 2 -3 2
Feb 3 -3 3
Mar 8 0 4
Apr 13 4 6
May 18 8 7
June 22 11 8
laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes