Taalvakantie voor volwassenen in het buitenland

Onze taalvakanties voor volwassenen zijn geschikt voor iedereen vanaf ongeveer 16 jaar. We hebben partnerscholen over de hele wereld, die onderwijs bieden van hoge kwaliteit. Het leren van een taal wordt op deze taalscholen een ware ervaring. Je zult op een zeer effectieve manier de vreemde taal leren en daarbij kennismaken met de cultuur van het land. Ook organiseren de taalscholen activiteiten en excursies, zodat je jouw bestemming en internationale medecursisten beter leert kennen. Er zijn in totaal wel 9 talen die je kunt leren en tientallen landen waar je naartoe kunt. Stel zelf de taalreis samen die bij jou past en verbreed je horizon! 

Taalvakanties Engels voor volwassenen:
Taalvakantie in Engeland
Taalvakantie in Malta
Taalvakantie in Ierland
Taalvakantie in Amerika
Meer landen voor Engelse taalvakanties voor volwassenen

Taalvakanties Frans voor volwassenen:
Taalvakantie in Frankrijk
Taalvakantie in Canada

  Zomertaalvakantie voor volwassenen

Andere taalvakanties voor volwassenen: 
Taalvakantie Spaans in Spanje
Taalvakantie Spaans in Zuid-Amerika 
Taalvakantie Duits in Duitsland

Taalvakantie Duits in Oostenrijk 
Taalvakantie Italiaans in Italië
Taalvakanties Portugees, Russisch, Japans en Chinees

Een passende taalvakantie voor alle volwassenen 

De taalcursussen voor volwassenen worden het hele jaar door georganiseerd en zijn geschikt voor iedereen; ongeacht je niveau, leeftijd of doel. Voor elke taal die je kunt leren met StudyTravel is er een breed cursusaanbod. Zo kun je aan de algemene taalvaardigheden werken bij de intensieve taalcursus en een waardevol taaldiploma halen bij de examencursus. Ook kun je individueel onderwijs volgen en het leren van een vreemde taal combineren met een hobby, sport of culturele bezigheid. Er zijn cursussen voor zakenmensen, leraren en natuurlijk vakantiegangers. Kortom: er zal zeker een cursus zijn die bij je past!

Taalvakanties voor jongeren vanaf 16 jaar

Taalvakantie voor volwassenen op Malta      

Als je 16 á 17 jaar oud bent, heb je vaak meerdere opties. Je kunt dan zowel deelnemen aan de taalvakanties voor jongeren als volwassenen. Het voordeel van de programma’s voor volwassenen is dat je over het algemeen elke maandag kunt beginnen en uit meer landen kunt kiezen. Het voordeel van de jongerenprogramma’s is dat je uitsluitend omringd bent met leeftijdsgenoten. Twijfel je welk programma het beste bij je past, lees dan meer over de taalvakanties voor jongvolwassenen

De taalcursussen voor volwassenen worden het hele jaar door georganiseerd en zijn geschikt voor iedereen; ongeacht je niveau, leeftijd of doel. Voor elke taal die je kunt leren met StudyTravel is er een breed cursusaanbod. Zo kun je aan de algemene taalvaardigheden werken bij de intensieve taalcursus en een waardevol taaldiploma halen bij de examencursus. Ook kun je individueel onderwijs volgen en het leren van een vreemde taal combineren met een hobby, sport of culturele bezigheid. Er zijn cursussen voor zakenmensen, leraren en natuurlijk vakantiegangers. Kortom: er zal zeker een cursus zijn die bij je past!
Taalvakanties voor jongeren en volwassen boven de 30 of 50 jaar  
Meestal maak je voorafgaand aan de taalcursus een toets, zodat je in een klas wordt ingedeeld met medecursisten van hetzelfde niveau. Er zijn echter ook speciale 30+ en 50+ cursussen, waarbij je in een klas komt met medecursisten in een vergelijkbare leeftijdsgroep. Vaak is hierbij ook een activiteiten- en excursieprogramma inbegrepen, exclusief voor deze leeftijdsgroep. Jongeren van 16 á 17 jaar hebben daarnaast vaak meerdere opties. Zij kunnen zowel deelnemen aan de taalreizen voor volwassenen, als aan de taalvakanties voor jongeren. Het voordeel van de programma’s voor volwassenen is dat je over het algemeen elke maandag kunt beginnen en uit meer landen kunt kiezen. Het voordeel van de jongerenprogramma’s is dat je uitsluitend omringd bent met leeftijdsgenoten. 
Activiteiten en excursies bij de taalvakanties voor volwassenen
De taalscholen zullen ervoor zorgen dat je naast de taalcursus ook de omgeving verkent en medecursisten uit andere klassen ontmoet. Zo organiseren veel taalscholen iets in de trant van welkomstborrels, excursies, etentjes en sportieve of culturele activiteiten. Uiteraard ben je ook vrij om op eigen houtje de omgeving te verkennen of met medecursisten op pad te gaan. Daarnaast is het op sommige bestemmingen mogelijk om de vakantiecursus voor volwassenen te combineren met iets extra’s. Hierbij kun je denken aan kooklessen, danslessen, cultuurworkshops of sporten. Zo kun je bijvoorbeeld wijnproeven in Frankrijk, Italiaanse maaltijden leren bereiden in Italië, salsadansen in Spanje en duiken of zeilen in Malta. 
Hoort de accommodatie ook bij de taalvakantie voor volwassenen? 
Je kunt uiteraard ook accommodatie boeken via StudyTravel. Zo is een taalvakantie voor volwassenen eigenlijk niet compleet zonder een verblijf in een gastgezin. Tijdens culturele activiteiten kun je natuurlijk de cultuur proeven, maar écht ervaren hoe het dagelijkse leven eraan toegaat doe je het beste in een gastgezin. Ook komt een verblijf in een gastgezin jouw taalkennis erg ten goede. Op deze manier ervaar je als het ware een culturele onderdompeling. Voel je jezelf te zelfstandig voor een gastgezin, verblijf je liever met medecursisten of ben je erg gesteld op je privacy? Dan zijn er ook nog genoeg andere mogelijkheden. Zo hebben scholen residenties waar je kunt verblijven met medecursisten en heb je vaak ook nog andere opties, zoals een eigen studio of gedeeld appartement met locals. 
Waarom zou je kiezen voor een taalvakantie als volwassene? 

Taalvakanties voor volwassen boven de 30 of 50 jaar  

Meestal maak je voorafgaand aan de taalcursus een toets, zodat je in een klas wordt ingedeeld met medecursisten van hetzelfde niveau. Er zijn echter ook speciale 30+ en 50+ cursussen, waarbij je in een klas komt met medecursisten in een vergelijkbare leeftijdsgroep. Vaak is hierbij ook een activiteiten- en excursieprogramma inbegrepen, exclusief voor deze leeftijdsgroep.

Activiteiten en excursies bij de taalvakanties voor volwassenen

De taalscholen zullen ervoor zorgen dat je naast de taalcursus ook de omgeving verkent en medecursisten uit andere klassen ontmoet. Zo organiseren veel taalscholen iets in de trant van welkomstborrels, excursies, etentjes en sportieve of culturele activiteiten. Uiteraard ben je ook vrij om op eigen houtje de omgeving te verkennen of met medecursisten op pad te gaan. 

Daarnaast is het op sommige bestemmingen mogelijk om de vakantiecursus voor volwassenen te combineren met iets extra’s. Hierbij kun je denken aan kooklessen, danslessen, cultuurworkshops of sporten. Zo kun je bijvoorbeeld wijnproeven in Frankrijk, Italiaanse maaltijden leren bereiden in Italië, flamenco- of salsadansen in Spanje en duiken of zeilen op het zonnige eiland Malta

   taalvakantie met kooklessen voor volwassenen

Hoort de accommodatie ook bij de taalreis voor volwassenen? 

Je kunt uiteraard ook accommodatie boeken via StudyTravel. Zo is een taalvakantie voor volwassenen eigenlijk niet compleet zonder een verblijf in een gastgezin. Tijdens culturele activiteiten kun je natuurlijk de cultuur proeven, maar écht ervaren hoe het dagelijkse leven eraan toegaat doe je het beste in een gastgezin. Op deze manier ervaar je als het ware een culturele onderdompeling. Ook komt een verblijf in een gastgezin jouw taalkennis erg ten goede. Voel je jezelf te zelfstandig voor een gastgezin, verblijf je liever met medecursisten of ben je erg gesteld op je privacy? Dan zijn er ook nog genoeg andere mogelijkheden. Zo hebben scholen residenties waar je kunt verblijven met medecursisten en heb je vaak ook nog andere opties, zoals een eigen studio of gedeeld appartement met locals. 

Waarom zou je kiezen voor een taalvakantie als volwassene? 

Als je als volwassene op taalvakantie gaat, dan leer je de taal veel effectiever dan thuis. Vooral een vreemde taal leren spreken gaat veel sneller in het land waar de taal wordt gesproken. In een steeds meer globaliserende wereld is taalkennis van uiterst belang. Zo heb je als jongere erg veel aan een buitenland ervaring tijdens je verdere studie en carrière. Voor professionals kan een taalreis voor meer zelfvertrouwen op de werkvloer zorgen. Maar een taalreis kan ook een verrijking voor jezelf zijn. Je komt in contact met medecursisten van verschillende culturele achtergronden en zult als het ware met een nieuwe blik op de wereld thuiskomen. Heb je nog verdere twijfels of vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag bij het organiseren van een geweldige taalvakantie in het buitenland

laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes