Taalvakantie Italiaans in Italië voor jongeren en volwassenen

Bij een taalvakantie Italiaans in Italië wordt Italiaans leren een ware ervaring. Je kunt lessen op een geaccrediteerde taalschool combineren met het ontdekken van de mooiste Italiaanse steden. De taalschool trekt cursisten van over de hele wereld aan, met wie je gemakkelijk in contact komt tijdens de activiteiten en excursies. Daarnaast kun je het Italiaanse leven ervaren in een gastgezin en meer leren over de Italiaanse cultuur, geschiedenis of gastronomie. 

Taalvakanties Italiaans in Italië voor volwassenen

Bij een taalvakantie Italiaans in Italië wordt Italiaans leren een ware ervaring. Je kunt lessen op een geaccrediteerde taalschool combineren met het ontdekken van de mooiste Italiaanse steden. De taalschool trekt cursisten van over de hele wereld aan, met wie je gemakkelijk in contact komt tijdens de activiteiten en excursies. Daarnaast kun je het Italiaanse leven ervaren door bij de lokale bevolking te wonen en meer leren over de Italiaanse cultuur, geschiedenis of gastronomie. 

Taalvakanties voor volwassenen

Bij de Italiaanse taalvakanties in Italië voor volwassenen kun je kiezen uit een breed scala aan cursussen en bestemmingen, verspreid over heel Italië. Je kunt onder meer kiezen voor algemeen Italiaans, zakelijk Italiaans of een combinatiecursus, waarbij je de Italiaanse taalcursus combineert met een hobby, sport of culturele bezigheid. Hierbij kun je denken aan kooklessen, wijnproeverijen of cultuurworkshops. Verder ga je de stad en omgeving verkennen tijdens weekendexcursies, museumbezoeken en stadswandelingen. Ook kun je extra tijd doorbrengen met je medecursisten tijdens sportactiviteiten, feesten, etentjes of filmavonden met Italiaanse films. 

Algemeen Italiaans leren tijdens de taalvakantie Italiaans in Italië

Als je graag jouw algemene taalkennis wilt verbeteren tijdens de vakantiecursus Italiaans in Italië, dan kun je kiezen voor de intensieve cursus met 20 tot 30 lessen Italiaans per week. Deze lessen zijn vaak gericht op alle taalvaardigheden en kun je aanvullen met conversatie- of privélessen. Verder kun je je in Rome of Bologna voorbereiden op het C.I.L.S.-taalexamen, een lange termijn cursus volgen in Rome of kiezen voor de 50-plus cursus in Salerno, Bologna, Florence, Rome of Taormina. Wil je liever jouw taalcursus Italiaans combineren met een sport of hobby? Dan heb je keuze uit onder andere zeilen, duiken, schilderen, pottenbakken, meubels restaureren en mode in dé modestad van Italië.

Koken of wijnproeven tijdens jouw taalvakantie Italiaans in Italië

Gastronomie is een belangrijk onderdeel van de Italiaanse cultuur. Daarom kun je tijdens jouw taalvakantie Italiaans in Italië op veel bestemmingen kiezen voor de cursus Italiaans & koken of Italiaans & wijn. Hierbij maak je kennis met de Italiaanse specialiteiten, streekgerechten en wijnen. Samen bereid je een maaltijd onder begeleiding van een chef of leer je meer over de belangrijkste wijnen. Hier hoort natuurlijk ook een diner of proeverij bij! Daarnaast kun je jouw taalcursus Italiaans in Italië combineren met workshops over de Italiaanse cultuur, (kunst)geschiedenis, gastronomie, literatuur en mozaïek.

De accommodatie tijdens de taalvakantie Italiaans in Italië

Tijdens jouw Italiaanse taalvakantie in Italië verblijf je vaak in een gastgezin, residentie, gedeeld appartement, single-use appartement of eigen studio. Een verblijf in een Italiaans gastgezin zal jouw spreekvaardigheid en cultuurkennis ten goede komen. Hier kom je in contact met de lokale bevolking en kun je genieten van heerlijke Italiaanse maaltijden. In een residentie of appartement woon je samen met medecursisten, in sommige gevallen ook met een Italiaanse bewoner erbij. 

Jongeren:

Bij het taalkamp Italiaans in Italië worden 20 Italiaanse lessen per week gecombineerd met sport- en spelactiviteiten en excursies om de omgeving te verkennen. Ook is verblijf op basis van volpension inbegrepen. In Lignano verblijven jongeren in een vakantiepark en in Salerno in een gastgezin of hotel residentie. Beide opties hebben veel faciliteiten, zoals een privéstrand, restaurant, zwembad of sportvelden.  Ze verblijven altijd samen met leeftijdsgenoten en staan 24 uur per dag onder supervisie. 

Lessen en activiteiten bij een taalvakantie Italiaans in Italië

Tijdens de Italiaanse taalcursus in Italië komen alle taalvaardigheden aan bod, zoals gespreksvaardigheid, grammatica, woordenschat en uitspraak. Na de lessen kunnen de jongeren zich goed vermaken tijdens kooklessen, spelletjes, sporten, creatieve workshops, barbecues en disco-avonden. Ook krijgen ze een rondleiding door de stad en gaan ze bijvoorbeeld naar een aquapark. Bij alle uitjes gaan begeleiders mee en in Lignano doen ook Italiaanse jongeren mee tijdens activiteiten.  

Taalvakanties voor jongeren buiten de zomermaanden

Onze Italiaanse taalvakanties in Italië voor jongeren vinden alleen plaats in de zomermaanden. De minimale leeftijd om mee te doe aan het programma voor volwassenen varieert van 16-18 jaar, dus soms is het mogelijk om aan beide programma’s mee te doen. Dan is het wel mogelijk om buiten de zomerperiode te gaan. Ben je op zoek naar een jongerencursus en wil je graag een uitgebreider aanbod? Bekijk dan ons complete aanbod aan taalvakanties voor jongeren. Zo hebben we ook taalvakanties Spaans, taalvakanties Frans en taalvakanties Engels. 

Taalvakantie Italiaans in Rome
Taalvakantie Italiaans in Florence
Taalvakantie Italiaans in Milaan
Taalvakantie Italiaans op Sicilië
Taalvakantie Italiaans in Alghero (Sardinië)
Taalvakantie Italiaans in Napels
Taalvakantie Italiaans in Bologna
Taalvakantie Italiaans in Salerno

Meer bestemmingen voor 
taalvakanties Italiaans in Italië

  Taalvakantie Italiaans in Italië volwassenen

Bij de Italiaanse taalvakanties in Italië voor volwassenen kun je kiezen uit een breed scala aan cursussen en bestemmingen, verspreid over heel Italië. Je kunt onder meer kiezen voor algemeen Italiaans, zakelijk Italiaans en CILS-examenvoorbereiding. De taalscholen organiseren daarnaast altijd wat activiteiten en excursies of jouw Italiaanse taalcursus mee aan te vullen. Zo kun je de stad en omgeving verkennen tijdens weekendexcursies, museumbezoeken of stadswandelingen. Ook wordt er vaak iets georganiseerd in de trant van welkomstfeesten, sportieve activiteiten, etentjes of filmavonden met Italiaanse films. Op deze manier kun je extra tijd doorbrengen met medecursisten en meteen je Italiaanse taalkennis in de praktijk brengen! 

Algemeen Italiaans leren tijdens de taalvakantie Italiaans in Italië 

Als je graag jouw algemene taalkennis wilt verbeteren tijdens de vakantiecursus Italiaans in Italië, dan kun je kiezen voor de intensieve cursus met 20 tot 30 lessen Italiaans per week. Deze lessen zijn vaak gericht op alle taalvaardigheden en kun je aanvullen met conversatie- of privélessen. Verder kun je je in Rome of Bologna voorbereiden op het C.I.L.S. taalexamen, een lange termijn cursus volgen in Rome of kiezen voor de 50-plus cursus in Salerno, Bologna, Florence, Rome of Taormina. Wil je liever jouw taalcursus Italiaans combineren met een sport of hobby? Dan heb je keuze uit onder andere zeilenduikenschilderenpottenbakkenmeubels restaureren en mode in dé modestad van Italië.

Koken of wijnproeven tijdens jouw taalvakantie Italiaans in Italië

Taalvakantie Italiaans in Italië met kookcursus      

Gastronomie is een belangrijk onderdeel van de Italiaanse cultuur. Daarom bieden veel taalscholen de cursussen Italiaans & koken en Italiaans & wijn. Hierbij maak je kennis met de Italiaanse specialiteiten, streekgerechten en wijnen. Samen bereid je een maaltijd onder begeleiding van een chef of leer je meer over de belangrijkste wijnen. Hier hoort natuurlijk ook een diner of proeverij bij! Ook kun je tijdens jouw Italiaanse taalvakantie in Italië workshops volgen over de Italiaanse cultuur, (kunst)geschiedenis, gastronomie, literatuur of mozaïek.

De accommodatie bij de taalvakanties Italiaans in Italië

Tijdens jouw taalvakantie Italiaans in Italië verblijf je vaak in een gastgezin, residentie, gedeeld appartement, single-use appartement of eigen studio. Een verblijf in een Italiaans gastgezin zal jouw spreekvaardigheid en cultuurkennis ten goede komen. Hier kom je in contact met de lokale bevolking en kun je genieten van heerlijke Italiaanse maaltijden. In een residentie of appartement woon je samen met medecursisten, in sommige gevallen ook met een Italiaanse bewoner erbij. 

Taalvakanties Italiaans in Italië voor jongeren

Taalvakantie Italiaans in Salerno (11-16 jaar, alleen zomermaanden)
Taalvakantie Italiaans in Lignano (12-18 jaar, alleen zomermaanden)

Bij het taalkamp Italiaans in Italië worden 20 Italiaanse lessen per week gecombineerd met sport- en spelactiviteiten en excursies om de omgeving te verkennen. Ook is verblijf op basis van volpension inbegrepen. In Lignano verblijven jongeren in een vakantiepark en in Salerno in een gastgezin of hotel residentie. Beide opties hebben veel faciliteiten, zoals een privéstrand, restaurant, zwembad of sportvelden. Ze verblijven altijd samen met leeftijdsgenoten en staan 24 uur per dag onder supervisie. 

    Taalvakantie Italiaans in Italië jongeren

Lessen en activiteiten bij een taalvakantie Italiaans in Italië

Tijdens de taalcursus Italiaans in Italië komen alle taalvaardigheden aan bod, zoals gespreksvaardigheid, grammatica, woordenschat en uitspraak. Na de lessen kunnen de jongeren zich goed vermaken tijdens kooklessen, spelletjes, sporten, creatieve workshops, barbecues en disco-avonden. Ook krijgen ze een rondleiding door de stad en gaan ze bijvoorbeeld naar een aquapark. Bij alle uitjes gaan begeleiders mee en in Lignano doen ook Italiaanse jongeren mee tijdens activiteiten.  

Taalvakanties voor jongeren buiten de zomermaanden

Onze Italiaanse taalvakanties in Italië voor jongeren vinden alleen plaats in de zomermaanden. De minimale leeftijd om mee te doen aan de taalvakanties voor volwassenen varieert van 16-18 jaar, dus soms is het mogelijk om aan beide programma’s mee te doen. Dan kun je ook buiten de zomerperiode gaan. Ben je op zoek naar een jongerencursus en wil je graag een uitgebreider aanbod? Bekijk dan ons complete aanbod aan taalvakanties voor jongeren. Zo hebben we meer bestemmingen voor een taalvakantie Spaans, taalvakantie Frans of taalvakantie Engels.

laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes