Taalvakantie voor jongeren in het buitenland

Onze taalvakanties voor jongeren zijn geschikt voor zowel kinderen, tieners als adolescenten. De taalcursus wordt altijd gericht op een bepaalde leeftijdscategorie en is inclusief een uitgebreid activiteitenprogramma. Je zult leeftijdsgenoten van over de hele wereld ontmoeten en samen de leukste plekjes in de omgeving verkennen. Daarnaast zul je op een interactieve en plezierige wijze een vreemde taal leren op een geaccrediteerde taalschool. Ben je 16 jaar of ouder, dan kun je zowel deelnemen aan onze jongerenprogramma’s als aan de taalvakanties voor volwassenen. 

Taalvakantie in Engeland (7-19 jaar)
Taalvakantie in Malta (10-20 jaar)
Taalvakantie in Ierland (9-17 jaar)
Taalvakantie in Amerika (13-17 jaar)
Taalvakanties Spaans voor jongeren: 
Taalvakantie in Spanje (6-20 jaar)
Taalvakanties Frans voor jongeren: 
Taalvakantie in Frankrijk (8-17 jaar)
Taalvakanties Duits voor jongeren:
Taalvakantie in Duitsland
Taalvakantie in Oostenrijk (7-19 jaar) 

Taalvakanties Engels voor jongeren:
Taalvakantie in Engeland (7-22 jaar)
Taalvakantie in Malta (10-20 jaar)
Taalvakantie in Ierland (9-17 jaar)
Taalvakantie in Amerika (13-17 jaar)

Andere taalvakanties voor jongeren:
Taalvakantie Frans in Frankrijk (8-17 jaar)
Taalvakantie Spaans in Spanje (6-20 jaar)
Taalvakantie Duits in Duitsland (7-18 jaar)
Taalvakantie Duits in Oostenrijk (12-19 jaar) 
Taalvakantie Italiaans in Italië (11-18 jaar)

  Taalvakantie voor kinderen en jongeren

Waarom zou je kiezen voor een taalvakantie als jongere? 

Zomertaalvakantie voor jongeren    

Bij een taalreis combineer je een onvergetelijke vakantie met het leren van een vreemde taal. Je volgt dagelijks een aantal taallessen en kunt in de middag en avond meedoen aan vele activiteiten en excursies. Zo zijn er bijvoorbeeld welkomstfeesten, barbecues, stadsrondleidingen en sportieve activiteiten. In het weekend is er een dagexcursie naar een nabijgelegen stad. Doordat het overgrote deel van de jongeren alleen op taalvakantie gaat, zul je gemakkelijk nieuwe vrienden maken. Daarnaast verblijf je samen met elkaar in een gastgezin of schoolresidentie. Op deze manier leer je ook elkaars cultuur en de cultuur van het land kennen! 

Taalvakanties voor jongeren vanaf 16 jaar

De vakantiecursussen voor jongeren worden veelal in de schoolvakanties en zomermaanden georganiseerd. Als je als 16- of 17-jarige buiten deze periode op taalvakantie wilt, kun je dus het beste meedoen aan de taalvakanties voor volwassenen. Het voordeel van de jongerenprogramma’s is wel dat er meer toezicht is en dat je uitsluitend met leeftijdsgenoten bent. Er zijn echter ook bestemmingen voor volwassenen waar de gemiddelde leeftijd laag ligt. Neem eventueel contact met ons op voor persoonlijk advies of lees meer over onze taalvakanties voor jongvolwassenen.  

Taalvakanties voor kinderen en tieners

 

Als je als tiener of kind op taalvakantie gaat, dan is het voor je ouders natuurlijk van uiterst belang dat er voldoende begeleiding en toezicht is. Daarom hebben we speciale taalkampen voor jongeren, waarbij 24 uur toezicht en begeleiding wordt gegarandeerd. Ook worden de activiteiten afgestemd op de leeftijdscategorie. Zo organiseren de groepsleiders bijvoorbeeld speurtochten, tienerdisco’s en diverse sport- of spelactiviteiten. Maar je kunt ook op excursie naar leuke bezienswaardigheden, musea, pretparken of grote steden. Je zult je zeker niet vervelen! 

      Begeleide taalvakantie voor jongeren

Hoe zien de taallessen voor jongeren eruit? 

taalvakantie met jongerencursus

  

Bij een taalcursus voor jongeren richt je je meestal op de algemene taalvaardigheden, zoals spreken, luisteren en schrijven. Goed leren communiceren in de taal die je leert, staat centraal. Je krijgt bij deze intensieve taalcursus les van native speakers en volgt vaak 20 tot 30 lessen per week. Je wordt ingedeeld op basis van je niveau, aan de hand van een toets voorafgaand aan de cursus. 

Verblijf je in een gastgezin, dan zal jouw taalkennis al helemaal snel vooruit gaan. Doordat je zowel binnen als buiten het klaslokaal met de taal bezig bent, zul je snel de vreemde taal leren spreken. Ben je toch nog op zoek naar meer uitdaging, dan kun je op sommige bestemmingen ook privélessen of examentraining volgen. Je kunt dan een internationaal erkend taaldiploma halen, waar je veel aan zult hebben tijdens je verdere studie en carrière!

Taalvakanties voor jongeren met een leuke sport of hobby

Heb jij een bepaalde sport of hobby die je erg leuk vindt, zoals voetbal of paardrijden? Dan kun je wellicht jouw passie voor taal en sport combineren! Er zijn namelijk een aantal bestemmingen waar aanvullende sportprogramma’s worden aangeboden. Zo is het Franse stadje Biarritz een wereldberoemde surfbestemming, kun je in Malta uitstekend watersporten beoefenen en zijn er in Engeland wel drie bestemmingen waar je voetbaltraining kunt volgen. Maar er zijn ook mogelijkheden voor koken, dansen en kajakken. Bekijk eventueel onze vakantiekampen voor jongeren voor meer informatie. 

  Taalvakanties met sporten voor jongeren

Bestemmingen voor taalvakanties voor jongeren 

Er zijn ontzettend veel leuke bestemmingen voor een jongerentaalvakantie. Zo is Malta een populaire zomerbestemming om Engels te leren. Engels is één van de voertalen op dit zonnige eiland in de Middellandse zee. Maar Engeland heeft ook veel populaire bestemmingen, zoals de universiteitssteden Oxford en Cambridge. Wil je Spaans of Frans leren, dan kun je kiezen uit veel kustplaatsen. Zo ligt Nice aan de azuurblauwe zee van de Franse Rivièra en ligt Málaga in de prachtige regio Andalusië. Maar ook een stedentrip naar Londen, Berlijn, Parijs of Valencia kunnen we je aanbevelen! Vind je het lastig om de juiste bestemming te vinden of heb je nog vragen over onze taalvakanties voor jongeren? Neem dan gerust contact met ons op. Wij voorzien je graag van persoonlijk advies en een antwoord op al jouw vragen. 

laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes