Taalvakantie Duits in Berlijn voor jongeren


Bij een taalvakantie Duits in Berlijn kun je Duits leren combineren met het bezoeken van de bijzondere bezienswaardigheden in deze stad vol geschiedenis. Zo organiseert de taalschool begeleide excursies naar het centrum waar je de Berlijnse muur, Branderburger Tor, het Holocaustmonument of Checkpoint Charlie kunt bezoeken. Ook kun je zwemmen of op excursie naar het paleis Sanssouci in Potsdam. Tijdens jouw taalvakantie volg je Duitse lessen op één van de drie locaties van onze partnerschool GLS. Twee locaties liggen buiten Berlijn, aan een schitterend meer. Hier worden verschillende watersporten aangeboden en kun je de taalcursus Duits combineren met  zeilen of tennissen. De andere locatie ligt in het centrum. Bij alle programma’s worden bovenop de lessen en excursies nog allerlei andere activiteiten georganiseerd. Hierbij ontmoet je internationale leeftijdsgenoten met wie je samen een plezierige én leerzame vakantie kunt beleven.

Een taalvakantie Duits op één van de locaties in Berlijn

Onze partnerschool organiseert taalcursussen Duits in Berlijn voor jongeren van 7 t/m 16 jaar en van 16 t/m 18 jaar. Bij het programma voor de wat jongere cursisten worden lessen in de ochtend afgewisseld met activiteiten in de middag en avond. Twee keer per week is er een excursie naar het centrum of de omgeving van Berlijn. Bij het programma voor de cursisten van 16 t/m 18 jaar ligt de nadruk meer op het verkennen van de stad en omgeving. Beide programma’s worden georganiseerd in de zomer en zijn zeer complete pakketten, inclusief luchthaventransfer. 

Taalvakantie Duits in Berlijn voor sportliefhebbers van 7-16 jaar 

De vakantiecursus Duits in Berlijn voor jongeren van 7-16 jaar vindt plaats op een groene locatie aan een meer en is ideaal voor sportliefhebbers. Bij het programma GLS Watersports juniors (12-16 jaar) worden 20 lessen per week gecombineerd met watersporten, zoals surfen en kajakken. Het programma GLS juniors (7-14 jaar) is een tweetalig taalkamp voor zowel internationale jongeren die de Duitse taal leren als Duitse jongeren die Engels leren. Hierdoor zul je goed Duits leren spreken! Je volgt een Duitse taalcursus van 15 lessen per week, die je eventueel kunt combineren met 3 tennis- of zeillessen. Daarnaast kun je meedoen aan andere sporten, spelletjes, barbecues en disco- of filmavonden.  

Verblijf en toezicht bij de Duitse taalvakantie in Berlijn (7-16 jaar)

Bij de taalkampen Duits in Berlijn verblijven jongeren van 7-16 jaar op de campus van de taalschool. Hier is 24 uur per dag begeleiding en toezicht. Als de campus wordt verlaten voor activiteiten of excursies, dan gaat er altijd begeleiding mee. Ook worden er maaltijden geserveerd in de kantine en wordt er een lunchpakket meegegeven bij de excursies.  

Taalvakantie Duits in Berlijn voor jongeren van 16 t/m 18 jaar

De taalvakantie Duits in Berlijn voor jongeren van 16-18 jaar vindt plaats op de locatie van GLS College Juniors in het centrum. Er worden dagelijks lessen Duits gevolgd van 15.30 uur tot 19.00 uur. Zowel voor als na de lessen worden activiteiten georganiseerd. Je kunt onder meer sightseeën, zwemmen en uitgaan in de avond. Ook zijn er sporten, barbecues of workshops waaraan je mee kunt doen. Bij dit programma krijg je meer vrijheid en is er alleen nog begeleiding tijdens activiteiten. Het verblijf is op de campus of in één van de jongerenresidenties.

Taalvakanties Duits buiten de zomermaanden 

Wil je graag buiten de zomerperiode op taalvakantie Duits naar Berlijn? Vanaf 16 jaar kun je meedoen aan de taalvakanties Duits in Berlijn voor volwassenen, die elke maandag starten (indien je basiskennis hebt). Als je nog geen 16 jaar bent, dan is de taalvakantie Duits in Augsburg misschien een leuk alternatief voor jou. Ben je nieuwsgierig geworden naar de andere bestemmingen die we aanbieden? Bekijk dan onze taalvakanties Duits in Duitsland of onze taalvakanties voor jongeren

lees verder »
 

Taalcursussen voor Jongeren op GLS College Juniors

Het jongerenprogramma van onze partnerschool GLS College in Berlijn is voor cursisten in de leeftijd van 16 tot en met 18 jaar. De taalschool is gelegen op een campus op een mooie locatie, op circa 15 minuten van de Alexanderplatz. De taalschool heeft jarenlange ervaring in het organiseren van taalcursussen voor jongeren. lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Max. per lesgroep:
12 personen
Geopend:
23/06/2024 - 18/08/2024
Verblijf in:
Campus
Cursusperiode:
1-4 weken, 1 week vanaf €1210

Taalcursussen voor Jongeren op GLS Watersport Juniors

Voor de jongeren van 12-16 jaar biedt onze partnerschool GLS-Watersports Juniors speciale zomercursussen aan gecombineerd met watersporten. Het programma vindt plaats op een campus aan het meer Wolzig, ca. 30 km ten zuidoosten van Berlijn. De locatie is ideaal voor watersporten; er is een haven met boten, surfplanken, kajaks, kano's, zeilboten, een overdekte fitnessruimte, fietsen, beach volleybalveld, en voetbalveld. lees verder »
Minimum leeftijd:
12 jaar
Max. per lesgroep:
12 personen
Geopend:
30/06/2024 - 11/08/2024
Cursusperiode:
1-4 weken, 1 week vanaf €1250

Weer in Berlijn

Month Max
°C
Min
°C
Hours-
sun
May 18 8 7
June 22 11 8
July 23 13 7
Aug 23 12 7
Sept 19 9 6
Oct 13 6 4
Nov 7 2 2
Dec 3 -1 1
Jan 2 -3 2
Feb 3 -3 3
Mar 8 0 4
Apr 13 4 6
laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes