Taalvakantie Duits in Duitsland voor jongeren en volwassenen

Bij een taalvakantie Duits in Duitsland leer je de meest gesproken taal in Europa samen met medecursisten van over de hele wereld. Je zult na de lessen genoeg tijd overhouden om jouw bestemming naar keuze te verkennen. De activiteiten en excursies van de taalschool zullen je hierbij helpen. Ook kun je tijdens jouw verblijf kennismaken met de Duitse cultuur of de cultuur van jouw internationale medecursisten. Zowel jongeren als volwassenen kunnen kiezen uit een uitgebreid aanbod met bestemmingen. Verdiep je in de Duitse geschiedenis in Berlijn of verken de prachtige natuur van het Zwarte Woud in München. Elke bestemming biedt een unieke ervaring!

Taalvakanties Duits in Duitsland voor volwassenen

Taalvakantie Duits in Berlijn
Taalvakantie Duits in München
Taalvakantie Duits in Keulen
Taalvakantie Duits in Hamburg
Taalvakantie Duits in Lindau
Taalvakantie Duits in Münster
Taalvakantie Duits in Regensburg

         Taalvakantie Duits in Duitsland volwassenen

Waaruit bestaan de taalvakanties Duits in Duitsland? 

Bij de Duitse taalvakanties in Duitsland voor volwassenen kun je zelf jouw bestemming, cursus en accommodatie kiezen. Meestal volg je een intensieve cursus van 20 of 25 Duitse lessen per week, maar je kunt ook kiezen voor privélessen of examentraining. Je kunt altijd meedoen aan het activiteiten- en excursieprogramma van de taalschool, ongeacht welke cursus je volgt. Zo zijn er rondleidingen door de stad, weekendexcursies, sportactiviteiten en etentjes of avondjes uit om je medecursisten te leren kennen. Hier valt natuurlijk ook een biertje drinken in een echte Duitse ‘Biergarten’ onder en het verkennen van de stad en omgeving.

Het cursusaanbod bij een Duitse taalvakantie in Duitsland

Je kunt de taalcursus Duits in Duitsland kiezen die jou het meest aanspreekt. Bij de intensieve cursus richt je je op algemene taalvaardigheden, zoals grammatica, woordenschat en schrijf- of spreekvaardigheid. Daarnaast kun je in BerlijnKeulen en München commercieel Duits leren of extra lessen volgen gericht op spreekvaardigheid. Ook kun je kiezen voor een 30+ cursus in Berlijn of een minigroep-cursus in KeulenMünchen of Berlijn. Verder zijn een aantal scholen officiële examencentra, waar je jouw cursus kunt afsluiten met een officieel TestDaF of TELC taaldiploma. 

Mogelijke accommodaties bij de taalvakantie in Duitsland

Als je kiest voor een Duitse taalreis naar Duitsland, dan kun je ook accommodatie via ons boeken. Door bij de lokale bevolking te verblijven, kun je jouw Duits in de praktijk brengen en kennismaken met de Duitse manier van leven. Cursisten die bij een gastgezin wonen of een appartement delen met Duitsers, zullen over het algemeen sneller Duits leren spreken. Een residentie of gedeeld appartement is daarnaast ideaal als je graag contact wilt hebben met internationale taalstudenten. Ben je op zoek naar iets met meer privacy, dan kun je een eigen studio of appartement huren.  

Taalvakanties Duits in Duitsland voor jongeren

Taalvakanties Duits in Duitsland in de zomermaanden: 
Taalvakantie Duits in Berlijn (12-18 jaar)
Taalvakantie Duits in Lindau (13-17 jaar)
Taalvakantie Duits in Spitzingsee (12-17 jaar)

Taalvakantie Duits in Duitsland het hele jaar: 
Taalvakantie Duits in Augsburg (14-17 jaar)

  Taalvakantie Duits in Duitsland jongeren

Zeer complete taalvakanties Duits in Duitsland voor jongeren

Onze taalkampen Duits in Duitsland zijn speciale programma’s voor jongeren, voornamelijk in de zomermaanden. Hierbij wordt de intensieve taalcursus van ca. 20 lessen per week gecombineerd met een verblijf in een gastgezin of schoolresidentie (inclusief maaltijden). Daarnaast wordt er een uitgebreid activiteitenprogramma georganiseerd met sportactiviteiten, buitenspelletjes, avondactiviteiten en excursies. Hierbij ga je de stad verkennen en leer je leeftijdsgenoten kennen tijdens welkomstfeesten, barbecues of filmavonden. De taalvakanties zijn gericht op specifieke leeftijdsgroepen, met begeleiding en supervisie afgestemd op deze leeftijdsgroep. Jonge cursisten staan 24 uur per dag onder supervisie, terwijl oudere cursisten iets meer vrijheid krijgen. 

Taalvakanties in Duitsland met zomerse sporten

Enkele taalscholen hebben een ideale zomerlocatie, met een groot meer nabij. Hier kun je ’s zomers gaan zwemmen of meedoen aan wateractiviteiten. Daarnaast zijn er enkele taalvakanties Duits in Duitsland, waar al sportactiviteiten zijn inbegrepen. Zo kun je in Berlijn de Duitse taalcursus combineren met zeilen, tennis of watersporten. In Spitzingsee is een programma speciaal voor avontuurlijke jongeren met hiken, vlotten bouwen en het leren van survival vaardigheden. 

Taalvakanties Duits in het buitenland voor iedereen 

Onze taalvakanties Duits in het buitenland zijn geschikt voor jong en oud. De taalvakanties voor volwassenen zijn geschikt voor iedereen vanaf ca. 16 of 17 jaar. De taalvakanties voor jongeren zijn gericht op specifieke leeftijdscategorieën. Ben je benieuwd naar andere bestemmingen voor een taalcursus Duits? Bekijk dan onze taalvakanties Duits in Oostenrijk

laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes