Taalvakantie Duits in Keulen voor volwassenen


Bij de taalvakantie Duits in Keulen kun je je verdiepen in de Duitse taal en cultuur in één van de grootste en oudste steden van Duitsland. Keulen heeft een sfeervol oud centrum met vele cafés, kerken, pleinen en kleurrijke huisjes. Het hoogtepunt is de Dom van Keulen, een gotisch meesterwerk dat zelfs op de werelderfgoedlijst staat. Tijdens jouw taalvakantie zal een gids van de school je rondleiden door het centrum en kun je op excursie naar bezienswaardigheden, musea en omliggende steden. Zo ga je bijvoorbeeld naar het stadhuis, de botanische tuin, Synagoge Roonstraße of het Chocolademuseum. Ook kun je samen met medecursisten een kabelbaanrit maken over de Rijn, een typische currywurst met friet eten of een biertje drinken in een echte ‘Biergarten’. Wil je helemaal een unieke ervaring meemaken, dan kun je tijdens de carnavalsperiode voor jou taalvakantie Duits naar Keulen gaan. Keulen is de place to be voor Duits carnaval!  

Taalvakantie Duits op onze partnerschool BWS in Keulen

Als je een vakantiecursus Duits in Keulen volgt, dan krijg je les op onze partnerschool BWS Germanlingua. Deze school bevindt zich in het centrum, op slechts een kwartiertje loopafstand van de Dom van Keulen. Je hebt hier keuze uit verschillende cursussen, verblijfsopties en activiteiten. Je kunt je richten op algemene Duitse vaardigheden, maar je kunt ook lessen volgen gericht op spreekvaardigheid, commercieel Duits of examenvoorbereiding. 

De cursussen tijdens de taalvakantie Duits in Keulen

Bij de intensieve taalcursus Duits in Keulen kun je kiezen tussen 20 of 25 Duitse lessen per week. Deze lessen zijn gericht op de algemene taal- en communicatievaardigheden. Je kunt kiezen voor groepslessen, minigroep-lessen en individueel onderwijs. Ook kun je semi-individuele lessen volgen waarbij je jouw spreekvaardigheid verbetert, Duits leert voor zakelijke doeleinden of je voorbereidt op één van de officiële taalexamens. 

Het vrijetijdsprogramma tijdens de taalvakantie Duits in Keulen

De school organiseert als aanvulling op de Duitse taalcursus in Keulen wekelijks 3 activiteiten en een weekendexcursie. Je leert je medecursisten beter kennen tijdens excursies en avondjes uit naar een bioscoop, theater, bowlingcentrum, brouwerij of bar. Ook organiseert de school wel eens themafeesten en ga je bijvoorbeeld zwemmen en zonnen in het Rijnpark.

Jouw verblijf tijdens de Duitse taalvakantie in Keulen

Ook jouw verblijf tijdens de Duitse taalreis naar Keulen kan bijdragen aan jouw taal- en cultuurkennis. Je kunt kiezen tussen een gastgezin, gedeeld appartement met medecursisten of een eigen appartement. Als je kiest voor een verblijf in een gastgezin, dan kun je kennismaken met de Duitse cultuur, keuken en manier van leven. Hiervoor moet je uiteraard wel Duits leren spreken. Met medecursisten die net zoals jij Duits leren, kun je ook jouw spreekvaardigheid in de praktijk brengen. Bij een gastgezin zul je echter wel minder snel terugvallen op een andere taal. 

Taalvakanties Duits in vergelijkbare steden als Keulen

Wil je graag een taalcursus Duits wilt volgen, maar weet je nog niet precies waar? Bekijk dan eens onze andere bestemmingen voor taalvakanties Duits in Duitsland. De taalschool die deze taalvakantie Duits in Keulen aanbiedt, bevindt zich ook in Berlijn en München. Neem gerust contact met ons op als je graag meer informatie wilt over onze taalvakanties voor volwassenen

lees verder »
 
BWS
(12)

Taalcursussen voor Volwassenen op BWS

Onze partnerschool in Keulen, BWS Germanlingua , is gelegen op de tweede verdieping van een historisch gebouw in het centrum. De school ligt op ongeveer 15 minuten loopafstand van de "Kölner Dom" (Kathedraal van Keulen) en is niet ver van de "Deutzer Brücke". De school bestaat uit 5 volledig uitgeruste leslokalen, een keuken voor de studenten, een computerruimte en er is gratis toegang tot internet. Verder is de school uitstekend toegankelijk met het openbaar vervoer (metro en bus). lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Max. per lesgroep:
12 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Appartement, Gastgezin, Priveappartement
Cursusperiode:
1-36 weken, 1 week vanaf €280

Weer in Keulen

Month Max
°C
Min
°C
Hours-
sun
May 19 9 6
June 22 12 6
July 23 13 7
Aug 23 13 6
Sept 20 11 5
Oct 15 7 3
Nov 9 3 2
Dec 5 1 1
Jan 4 -1 1
Feb 6 0 3
Mar 10 2 4
Apr 14 5 5
laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes