Taalcursus Duits in Oostenrijk


Oostenrijk is voor iedereen een leuke bestemmingen voor een taalcursus Duits. Je zal versteld staan van de vriendelijkheid en de gastvrijheid van de lokale mensen. Beleef samen met andere cursisten van de taalcursus een geweldige unieke ervaring in Oostenrijk.

Waar ga je heen voor een taalcursus Duits?

De taalcursus Duits in Oostenrijk bevindt zich in de hoofdstad Wenen. Het is een grote stad en telt ruim anderhalf miljoen inwoners. De stad staat bekend om de klassieke muziek, de opera en de prachtige architectuur. Naast een taalcursus Duits, zijn er in Wenen verschillende paleizen en gebouwen die je kunt bezichtigen. De stad heeft daarnaast veel restaurants en cafés waar je lekker kunt eten of een drankje kunt drinken.

Wie gaan er op taalcursus?

Er zijn verschillende soorten taalcursussen Duits. Het is mogelijk om te kiezen voor een cursus voor volwassenen, maar ook voor jongeren is het mogelijk Duits te leren tijdens een jongerencursus in Oostenrijk. Ben je leraar Duits en wil je je kennis verbeteren? Dan kan in je Oostenrijk een taalcursus Duits voor leraren volgen.

Jongeren en volwassenen op taalreis

Voor jongeren tussen de 12 en 19 jaar zijn er verschillende jongerencursussen Duits beschikbaar. Samen met leeftijdsgenoten van over de hele wereld heb je hier een leerzame en gezellige vakantie! Een cursus Duits voor volwassenen is al mogelijk vanaf 16 jaar. Er zijn verschillende cursussen beschikbaar en naast het leren van de Duitse taal besteed je ook aandacht aan de cultuur, tradities en gewoontes van het land.  Door de variatie is er altijd een programma dat het beste bij jou past.

Een taalcursus voor leraren

Het is ook mogelijk om een lerarencursus Duits te volgen. Tijdens deze taalcursus krijg je Duitse les in Wenen op onze partnerschool “ActiLingua”, de school is gelegen in het centrum van de stad. Deze taalcursus is voor docenten Duits die graag hun vaardigheden willen opfrissen. Je hebt hierbij 20 lesuren per week waarbij aandacht wordt besteed aan onderwijsmethodes en didactiek.

Wat leer je tijdens een taalcursus?

Tijdens een taalcursus Duits leer je voornamelijk algemeen Duits, zoals grammatica, woordenschat en mondelinge communicatie. Door te schrijven  leer je de grammatica en zinsopbouw verbeteren. Gedurende de les voer je ook veel gesprekken met andere studenten van de taalcursus. Op deze manier leer je veel van elkaar, breidt je jouw woordenschat uit en versterk je jouw uitspraak.

Welke taalcursussen zijn er?

Voor de jongeren zijn er twee verschillende scholen waar jongerencursussen Duits worden gegeven:  ActiLingua Juniors Centre voor studenten van 12 tot 17 jaar en ActiLingua Juniors Schloss Belvedere voor studenten van 16 tot 19 jaar. Tijdens een cursus Duits voor jongeren wordt een  intensieve taalcursus gecombineerd met een activiteitenprogramma in de middag- en avond. Voor de volwassenen zijn er intensieve cursussen Duits beschikbaar waarbij les wordt gegeven in een groep. Heb je Duits nodig voor je werk en wl je ook wat leren van de zakelijke cultuur? Kies dan voor Commercieel Duits.

Wil je meer wilt weten over taalreizen Duits, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij zijn bereikbaar via de chat, de mail en telefonisch. Graag helpen wij jouw verder bij de juiste keuze van een taalcursus. Ook kun je altijd kijken op onze homepagina voor het hele aanbod van taalreizen in het buitenland.

lees verder »
 
Jongeren
>
Volwassenen
>
Leraren
>
 
 

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes