Taalcursus Italiaans in Salerno

Accademia Italiana

De taalschool in Accademia Italiana in Salerno is gelegen in een authentiek pand op korte afstand van het historische centrum en het prachtige strand. De persoonlijke sfeer die de stad uitstraalt heerst ook in het instituut.

Belangrijke kenmerken van onze partnerschool in Salerno:

  • Geaccrediteerd door het Italiaanse Ministerie van Onderwijs
  • 14 volledig uitgeruste klaslokalen waarvan een aantal lokalen met uitzicht op de zee
  • Interessante mix van verschillende nationaliteiten
  • Computerruimte 
  • Studieruimte
  • Filmruimte
  • Bibliotheek 
  • Individuele aandacht voor elke student

Sociaal programma

Laat de kans niet voorbij gaan om tijdens je taalreis beroemde plaatsen zoals Capri, PompeiI, Sorrento, Vietri en Amalfi te bezoeken. De taalschool organiseert regelmatig weekend-excursies naar deze bestemmingen. Ook worden er activiteiten in Salerno georganiseerd zoals een bezoek aan een limoncello-, mozzaralla- of olijfolie fabriek, Italiaanse filmavonden op school, museumbezoeken, een stadstour en Italiaanse etentjes. Ook is er de mogelijkheid om een kookcursus te reserveren.

Minimum leeftijd: 16 jaar.

Intensief

De intensieve cursus biedt 20 of 30 lesuren per week aan, verdeeld over 4 of 6 uur per dag. De cursussen lopen het hele jaar door en worden aangeboden voor beginners t/m gevorderden. De minimale cursusduur is 1 week.

 

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Speciaal intensief

De intensieve cursus van 20 lesuren kun je aanvullen met 5 lesuren individueel onderwijs per week. Hierbij heb je zelf invloed op de cursusinhoud.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Club 50

Dit cursusprogramma is speciaal ontwikkeld voor de oudere cursist die geïnteresseerd is in de Italiaanse taal en cultuur. Gedurende 2 weken heb je 20 lesuren per week Italiaans en wordt er een uitgebreid activiteitenprogramma verzorgd.

De prijs is inclusief taalcursus, 1 kookles, 1 pottenbakles, 2 schoolactiviteiten, 2 seminars, 1 stadstour, 1 dagexcursie, 1 halve dagexcursie en een speciaal bezoek aan een mozzarella-, olijfolie- , wijn- of Limoncello-fabriek.

Minimum leeftijd is 50 jaar.

Italiaans & koken

Deze cursus combineert een intensieve taalcursus met een kookcursus. Deze kookcursus wordt gegeven op twee middagen per week en legt de nadruk op Italiaanse gerechten, met name de regionale specialiteiten uit Salerno en omgeving. Tijdens deze cursus maak je samen met een Italiaanse chef lekkere gerechten die je daarna met de andere deelnemers opeet onder het genot van een uitstekende Italiaanse wijn.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Italiaans, gastronomie en wijn

Tijdens deze cursus maak je kennis met het beste dat Italië te bieden heeft! Het programma bestaat uit 2 weken met 20 lesuren Italiaans per week en een uitgebreid activiteiten- en excursieprogramma. De lessen vinden plaats in de ochtend en de activiteiten vinden 's middags plaats. De activiteiten bestaan o.a. uit seminars over koken en wijn van de regio Campania, een stadstour, een dagexcursie (in het weekend) en een bezoek aan een Mozzarella-, olijfolie, wijn- of Limoncello fabriek (met proeverij).

 

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Semi-individueel

Je hebt samen met je reisgenoot les van een docent(e). Het lesprogramma kan geheel op jullie kennisniveau, interesse en/of beroepsveld worden afgestemd. Deze cursus is alleen mogelijk voor samenreizenden.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Individueel

Je hebt alléén les van een docent(e). Het lesprogramma kan geheel op je kennisniveau, interesse en/of beroepsveld worden afgestemd. De individuele lessen vinden in de middag plaats.

Minimum leeftijd is 16 jaar.