Taalvakantie Italiaans in Florence voor volwassenen


Bij een taalvakantie Italiaans in Florence kun je Italiaans leren in de eeuwenoude hoofdstad van de regio Toscane. Florence is een stad met een zeer rijke geschiedenis, wat terug te zien is aan alle prachtige kerken, paleizen, musea en andere bezienswaardigheden. Het is de geboorteplaats van de renaissance, waar je wereldberoemde kunstwerken kunt bekijken van onder meer Michelangelo en Leonardo Da Vinci. In de binnenstad vind je veel smalle straatjes en sfeervolle pleinen. Eén van die pleinen is het Piazalle Michelangelo, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Een gids van de taalschool zal jou helpen om de stad te verkennen samen met internationale medecursisten. Bezoekjes aan de middeleeuwse brug Ponte Vecchio, de basiliek Santa Croce en de kathedraal Duomo zullen zeker op de planning staan. Ook worden er excursies georganiseerd naar bekende plaatsen in de omgeving, zoals Siena, Pisa en de heuvels van Chianti. Er is dus genoeg te doen, maar wist je dat er in Florence ook zeer zuiver Italiaans wordt gesproken? Dit maakt het de ideale bestemming voor een Italiaanse taalcursus

Een taalvakantie Italiaans in Florence op Centro Fiorenza 

Onze partnerschool Centro Fiorenza bevindt zich in een zeventiende-eeuws paleis in het centrum. Het gebouw ligt aan de rivier de Arno, met een prachtige uitzicht op de Ponte Vecchio. De school biedt verschillende cursussen, waarbij je werkt aan je communicatievaardigheden en je kennis uitbreidt over de Italiaanse grammatica, uitspraak en cultuur. Ook kun je tijdens jouw Italiaanse taalvakantie in Florence kennismaken met de Italiaans cultuur, muziek, (kunst)geschiedenis en gastronomie door middel van aanvullende kook- of cultuurlessen. 

Het cursusaanbod bij een taalvakantie Italiaans in Florence

Meestal volg je een intensieve taalcursus Italiaans in Florence van 20, 24 of 30 lessen per week. Daarnaast kun je kiezen voor privélessen of commercieel Italiaans, waarbij taalgebruik in zakelijke situaties centraal staat. Dit is dus ideaal als je Italiaans gebruikt bij je werk. Verder is er een speciaal programma voor 40-plussers, waarbij 15 Italiaanse lessen per week gecombineerd worden met diverse culturele activiteiten en excursies. Zo is er bijvoorbeeld een museumbezoek, kookles, wijnproeverij en afscheidslunch. 

Activiteiten tijdens de taalvakantie Italiaans in Florence

De taalschool organiseert een activiteitenprogramma als aanvulling op jouw vakantiecursus Italiaans in Florence. Dankzij dit programma kun je ook buiten het klaslokaal Italiaans spreken en tijd doorbrengen met je medecursisten. Er zijn bijvoorbeeld pizza-avonden, concerten, diners, sportactiviteiten en filmavonden, waarbij echte Italiaanse films worden getoond. Ook zijn er weekendexcursies naar grote steden als Venetië of Rome. 

Jouw verblijf tijdens de taalvakantie Italiaans in Florence

Als je tijdens jouw taalvakantie Italiaans in Florence het échte Italiaanse leven wilt ervaren en de lokale bevolking wilt leren kennen, dan is een verblijf in een gastgezin aan te raden. Hierbij maak je op een andere manier kennis met de cultuur dan tijdens de taalcursus Italiaans. Ook heb je zo meer mogelijkheden om jouw spreekvaardigheid in de praktijk te brengen. Wil je liever wat meer privacy of lijkt het je juist leuk om met medecursisten te verblijven, dan kun je verblijven in een gedeeld of eigen appartement. Soms woon je in een gedeeld appartement ook met een Italiaan! 

Lees hoe anderen de taalvakantie Italiaans in Florence ervaren

Op onze site kun je twee blogs vinden over de taalreis Italiaans naar Florence. Zo kun je de blog van Irene lezen over haar ervaring. Wil je graag meer informatie over onze taalvakanties voor volwassen of taalvakanties Italiaans in Italië? Bekijk dan eventueel onze andere bestemmingen of neem contact met ons op voor persoonlijk advies.  

lees verder »
 
Linguaviva
(19)

Taalcursussen voor Volwassenen op Linguaviva

Onze partnerschool Linguaviva is gevestigd in een elegant 19e eeuws gebouw  vlakbij het centraal station in het centrum van Florence. lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Max. per lesgroep:
14 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Appartement, Gastgezin
Cursusperiode:
1-36 weken, 1 week vanaf €510

Weer in Florence

Month Max
°C
Min
°C
Hours-
sun
May 23 12 10
June 27 15 10
July 30 18 11
Aug 30 17 10
Sept 26 15 7
Oct 20 11 6
Nov 14 7 3
Dec 11 4 3
Jan 9 2 4
Feb 11 3 5
Mar 14 5 5
Apr 19 8 7
laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes