Taalvakantie in Frankrijk voor jongeren en volwassenen

Bij een taalvakantie in Frankrijk kun je op een plezierige en snelle manier Frans leren samen met medecursisten uit alle hoeken van de wereld. Er is een uitgebreid aanbod aan bestemmingen en cursussen, zowel voor jongeren als volwassenen. Naast de Franse lessen worden er activiteiten, excursies of sporten georganiseerd, die je zullen helpen om de omgeving te verkennen en een goede band op te bouwen met je medecursisten. Ook kun je de Franse cultuur, bevolking en gastronomie leren kennen door te verblijven in een gastgezin of mee te doen aan cultuur- en kookworkshops.

Taalvakanties in Frankrijk voor volwassenen

Populairste bestemmingen voor een taalvakantie Frans

Taalvakantie Frans in Nice
Met 30+ of 50+ cursussen
Taalvakantie Frans in Montpellier
Met Frans & koken, club 50 of zakelijk Frans
Taalvakantie Frans in Parijs
Met Frans & cultuur en zakelijk Frans
Taalvakantie Frans in Biarritz: 
Met Frans & golf of Frans & surf
Taalvakantie Frans in Bordeaux: 
Met Frans + cultuur, wijn & koken of zakelijk Frans

  taalvakantie Frankrijk volwassenen  

Meer bestemmingen voor taalvakanties in Frankrijk

Het cursusaanbod bij de taalvakanties in Frankrijk

Bij onze taalvakanties voor volwassenen in Frankrijk verschilt het cursusaanbod per bestemming. De cursus die overal wordt aangeboden is de intensieve cursus, gericht op de belangrijkste taalvaardigheden. Daarnaast kun je vaak kiezen uit DELF/DALF examenvoorbereiding en privélessen. Meestal kun je zelf kijken aan welke activiteiten van de taalschool je mee wilt doen, maar er zijn ook cursussen waarbij al extra workshops of activiteiten inbegrepen zijn. Je kunt wijnproeven in Bordeaux, alles leren over de Franse cultuur in Parijs of kennismaken met de Franse keuken in Montpellier onder begeleiding van een sterrenkok. Ook zijn er speciale 30+ en 50+ cursussen en kun je kiezen voor taalvakanties in Frankrijk met sporten, zoals surfen in Biarritz of skieën in Annecy

De opties voor het verblijf tijdens de taalvakantie in Frankrijk

Als je op taalvakantie naar Frankrijk gaat, dan kun je voor het verblijf kiezen uit een gastgezin, gedeeld appartement of iets voor jezelf, zoals een eigen studio. Door bij een gastgezin in te wonen of een appartement te delen met Fransen, kun je jezelf omringen met mensen die al perfect Frans spreken. Hierdoor zullen je communicatieve vaardigheden snel vooruit gaan. Je kunt ook verblijven met internationale medestudenten. 

Taalvakanties in Frankrijk voor jongeren

Taalvakanties in Frankrijk voor jongeren
Onze taalvakanties voor jongeren in Frankrijk bestaan vaak uit een alles-in-één pakket met taalcursus Frans, verblijf, dagelijke activiteiten en een dagexcursie naar omliggende steden in het weekend. Er zijn doorgaans sport- en spelactiviteiten, stadsrondleidingen of strandmiddagen. Daarnaast is ook het verblijf bij een Franse familie of in een schoolresidentie inbegrepen, beide opties samen met leeftijdsgenoten. Hier worden maaltijden geserveerd en is altijd voldoende supervisie, afgestemd op de leeftijd. Jonge cursisten kunnen de accommodatie alleen met begeleiding verlaten en voor oudere cursisten geldt een avondklok.
Taalvakanties in Frankrijk met sporten
Meestal wordt bij het taalkamp in Frankrijk een intensieve taalcursus gevolgd, gericht op de belangrijkste taalvaardigheden. Er zijn echter ook examencursussen en cursussen waarbij sportactiviteiten zijn inbegrepen. Zo is Biarritz een populaire surfbestemming en kun je zeilen, dansen, duiken of tennissen in de steden van de Franse Rivièra. Dit kan soms wel alleen in de zomermaanden. Er zijn echter wel programma’s voor volwassenen met sporten die het hele jaar door plaatsvinden, ook geschikt voor jongeren vanaf 16 of 17 jaar. 
Taalvakanties in Frankrijk voor volwassenen
Bij onze taalvakanties voor volwassenen in Frankrijk verschilt het cursusaanbod per bestemming. De cursus die overal wordt aangeboden is de intensieve cursus, gericht op de belangrijkste taalvaardigheden. Daarnaast kun je vaak kiezen uit zakelijk Frans, DELF/DALF examenvoorbereiding en privélessen. Meestal kun je zelf kijken aan welke activiteiten van de taalschool je mee wilt doen, maar er zijn ook cursussen waarbij al extra workshops of activiteiten inbegrepen zijn. Je kunt wijnproeven in Bordeaux, alles leren over de Franse cultuur en geschiedenis in Parijs of kennismaken met de Franse keuken onder begeleiding van een sterrenkok in Montpellier. Ook zijn er speciale 30+ en 50+ cursussen en kun je kiezen voor taalvakanties in Frankrijk met sporten, zoals surfen in Biarritz of skieën in Annecy. 
Mogelijkheden voor het verblijf tijdens de taalvakantie in Frankrijk
Als je op taalvakantie naar Frankrijk gaat, dan kun je voor het verblijf kiezen uit een gastgezin, gedeeld appartement of iets voor jezelf, zoals een eigen studio. Door bij een gastgezin in te wonen of een appartement te delen met Fransen, kun je jezelf omringen met mensen die al perfect Frans spreken. Hierdoor zullen je communicatieve vaardigheden snel vooruit gaan. Je kunt ook verblijven met internationale medestudenten. 
Extra informatie over taalvakanties voor jongeren & volwassenen
Op onze site kun je veel informatie vinden over onze taalcursussen in Frankrijk. Zo kun je bij sommige taalschoolpagina’s ook voorbeeldprogramma’s bekijken met de activiteiten en excursies die worden aangeboden. Wil je toch graag extra informatie over onze taalvakanties voor volwassenen of onze taalvakanties voor jongeren, lees dan verder of kom langs op één van onze informatiemiddagen in Nijmegen.Taalvakanties in Frankrijk voor jongeren

Taalvakantie Frans in Nice (8-17 jaar)
Taalvakantie Frans in Montpellier (11-16 jaar*)
Taalvakantie Frans in Parijs (12-17 jaar*)
Taalvakantie Frans in Biarritz (14-17 jaar*)
Taalvakantie Frans in Antibes (8-17 jaar)
*Alleen in de zomermaanden

  taalvakanties in Frankrijk jongeren

Een alles-in-één pakket voor de taalvakantie in Frankrijk

Onze taalvakanties voor jongeren in Frankrijk bestaan vaak uit een alles-in-één pakket met taalcursus Frans, dagelijke activiteiten en een dagexcursie naar omliggende steden in het weekend. Er zijn doorgaans sport- en spelactiviteiten, stadsrondleidingen of strandmiddagen. Daarnaast is ook het verblijf bij een Franse familie of in een schoolresidentie inbegrepen, beide opties samen met leeftijdsgenoten. Hier worden maaltijden geserveerd en is altijd voldoende supervisie, afgestemd op de leeftijd. Jonge cursisten kunnen de accommodatie alleen met begeleiding verlaten en voor oudere cursisten geldt een avondklok.

Taalvakanties in Frankrijk met sportactiviteiten

Meestal wordt bij het taalkamp in Frankrijk een intensieve taalcursus gevolgd, gericht op de belangrijkste taalvaardigheden. Er zijn echter ook examencursussen en cursussen waarbij sportactiviteiten zijn inbegrepen. Zo is Biarritz een populaire surfbestemming en kun je zeilen, dansen, duiken of tennissen in de steden van de Franse Rivièra. Dit kan soms wel alleen in de zomermaanden. Er zijn echter wel programma’s voor volwassenen met sporten die het hele jaar door plaatsvinden, ook geschikt voor jongeren vanaf 16 of 17 jaar. 

Meer informatie over onze taalvakanties in Frankrijk 

Indien je graag meer informatie wilt over onze taalcursussen in Frankrijk, dan kun je contact met ons opnemen of langskomen op een informatiemiddag. Ook kun je eventueel verder lezen over onze andere mogelijkheden voor taalvakanties voor volwassenen of taalvakanties voor jongeren. We hebben taalscholen over de hele wereld met veel interessante bestemmingen om Frans, Spaans, Duits, Engels of Italiaans te leren. 

laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes