Taalcursus Frans in Parijs

Accord Ecole de Langues

Onze partnerschool Accord Ecole de Langues in Parijs biedt veel verschillende taalcursussen Frans aan! De taalschool is gelegen in een van Parijs' mooiste arrondissements. Zo vind je in de omgeving van de school de Eiffel toren, Champs de Mars, Dôme des Invalides, het Musée du quai Branly. In de wijk Motte Piquet-Grenelle (ten zuiden van de taalschool) vind je vele restaurants, barretjes, winkels en parken. Na de taallessen loop je zo het Parijze leven in!

Onze taalschool is een echte boutique school met 14 lokalen verdeeld over 2 verdiepingen. De urban-look klaslokalen zijn voorzien airconditioning. Verder is een studenten lounge, kantine, bibliotheek en een computerruimte.

Sociaal programma

Parijs is een veelzijdige stad met ontelbare bezienswaardigheden. Naast alle grote toeristische attracties is het ook zeer de moeite waard om plekjes te bezoeken die bij toeristen nog niet zo bekend zijn. Informeer gerust bij het secretariaat op de taalschool welke wijken, musea of restaurantjes je niet mag missen tijdens je taalcursus in Parijs. De medewerkers op de taalschool hebben heel veel informatie over alles wat er in Parijs te doen en te zien is. Als je iets wil ondernemen, laat je dan gerust uitgebreid informeren.

Minimum leeftijd: 17 jaar.

Intensief ('s morgens)

De intensieve cursus bestaat uit 20, 26, 30 of 34 lesuren per week. De lesgroepen bestaan max. uit 14 cursisten (gemiddeld 10). De cursussen van 20 en 26 lesuren per week bestaan volledig uit algemeen taalonderwijs. De cursussen van 30 en 34 lesuren per week bestaan uit 26 lesuren taalonderwijs en 1 of 2 workshops per week. De lessen hebben een zeer communicatieve aanpak en de focus ligt op de volgende aspecten van de taal:

  • grammatica
  • woordenschat
  • spreekvaardigheid
  • schrijfvaardigheid
  • luistervaardigheid

De cursussen van 30 of 34 lessen per week bestaan uit de cursus met 26 lesuren plus 1 of 2 workshops die ter plekke worden gekozen. De verdeling is dan als volgt:

  • 30 lessen: 26 lesuren algemeen Frans + 1 workshop
  • 34 lessen: 26 lesuren algemeen Frans + 2 workshops

Elke workshop duurt 180 minuten.

Je kunt kiezen uit de volgende workshops (onder voorbehoud van wijzigingen): 
- spreekvaardigheid
- schrijfvaardigheid en grammatica
- Franse cultuur en samenleving (minimaal basiskennis vereist)

Een aantal workshops vindt op hetzelfde tijdstip plaats en kan dus niet gecombineerd worden. Het aanbod van de workshops is onder voorbehoud van wijzigingen.
Houd er rekening mee dat je voor een aantal workshops basiskennis Frans nodig hebt. Je kunt je voorkeur aangeven op het moment van boeken, maar op de eerste lesdag na de test, weet je of je genoeg niveau hebt om deel te nemen aan een workshop.

LET OP: de cursus van 20 lesuren per week kan in juli en augustus plaatsvinden op de dependance 'San Nicolas' in het zuiden van Parijs, waar ook de jongeren- en familiecursussen georganiseerd worden. 

* Tijdsschema:
Algemene Franse lessen vinden plaats in de ochtend (tijden afhankelijk van het aantal lesuren). Workshops worden gehouden tussen 14.00 en 17.00 uur (elke workshop vindt plaats op een andere dag).
* De tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Intensief ('s middags)

In plaats van lessen in de ochtend kun je ook kiezen voor lessen in de namiddag. Dit is een meer voordelige optie en geeft je nog genoeg tijd om Parijs te verkennen in de ochtend. Je kunt kiezen voor 20 of 26 lesuren per week. De lessen vinden plaats van 14.15 uur tot 17.15 uur.

De cursus met 20 lessen bestaat uit 5 lesuren workshop lessen per dag. De taalschool biedt de volgende workshops aan: "Spreekvaardigheid" op maandag, "Schrijven / Grammatica" op dinsdag, "Oral - Spreken met drama technieken" op woensdag "Extra Practise" (niveau A1 en A2) of "DELF en DALF voorbereiding" (niveau B1 of hoger) of "Zakelijk Frans" (niveau B1 en hoger) op donderdag en "Parijse cultuur en beschaving" op vrijdag.

Voor de intensieve cursus van 26 lesuren in de middag, zijn vijf lessen begeleide studie toegevoegd aan de intensieve cursus in de middag van 20 uur, een uur per dag, van 17.15 tot 18.15.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Speciaal intensief

De intensieve cursus van 26 lesuren per week kun je aanvullen met 1 lesuur individueel onderwijs per dag, de speciaal intensieve cursus. De minimumduur van een cursus is 1 week.

Minimum leeftijd is 16 jaar.