Taalvakantie Frans in Montpellier voor volwassenen


Ervaar een taalvakantie Frans in Montpellier en studeer niet alleen Frans, maar leer ook deze prachtige stad kennen samen met medecursisten die jouw passie voor Frans delen! Zowel Montpellier zelf als de omgeving is rijk aan cultuur en geschiedenis. Zo staan bezoeken aan de Arc de Triomf, het Aquaduct Saint-Clément, Pont du Diable en steden als Nîmes en Aix-en-Provence regelmatig op het programma. Ook kun je één van de vele parken of musea bezoeken, genieten van het zonnige weer op het strand of eindeloos rondslenteren door de Middeleeuwse straatjes van het oude centrum. Kies voor Montpellier en laat je verassen door de eindeloze mogelijkheden van deze stad!

Taalvakantie Frans op één van onze partnerscholen in Montpellier

We hebben twee parnerscholen die de Franse taalvakanties in Montpellier organiseren: I.L.A. en Easy French. Beide scholen liggen in het centrum vlakbij leuke cafeetjes, winkels en pleintjes. Je kunt kiezen uit een uitgebreid aanbod aan cursussen en meedoen aan vele activiteiten om jouw taalvakantie Frans tot een onvergetelijke ervaring te maken. 

Taalvakantie Frans in Montpellier met activiteiten en excursies

Tijdens de taalreis Frans in Montpellier zul je ook na de Franse lessen veel tijd doorbrengen met je internationale medecursisten. Zo zijn er bijvoorbeeld welkomstfeesten, wijn- of kaasproeverijen, museumbezoeken of baravonden. Ook krijg je een begeleide rondleiding door de stad en kun je meedoen aan sportactiviteiten, zoals kajakken. Iets bijzonders van onze partnerschool Easy French is daarnaast dat ze speciale avonden organiseren waarbij je Fransen kunt ontmoeten die Engels leren. Samen kun je zowel Engels als Frans spreken

De taalcursussen bij de taalvakantie Frans in Montpellier

Kies je ervoor om op taalvakantie Frans naar Montpellier te gaan, dan heb je keuze uit wel 8 verschillende taalcursussen Frans. Hier vind je dus zeker een cursus die bij jou past! De basis van de cursus is meestal de intensieve cursus van 20 of 30 lessen per week. Deze lessen zijn gericht op alle aspecten van de taal met de nadruk op communicatie. Daarnaast leer je ook het een en ander over de Franse cultuur en geschiedenis. Deze intensieve cursus kun je aanvullen met privélessen, lessen zakelijk Frans of examen voorbereidingslessen voor het DELF/DALF examen. Ook kun je de intensieve cursus voor langere termijn boeken, variërend van 20 tot 36 weken. Dit is ideaal voor als je een tussenjaar of sabbatical hebt.

Taalvakanties Frans in Montpellier voor kookliefhebbers en 50-plussers

Als koken één van jouw hobbies is, dan zal de cursus Frans & koken jou goed bevallen. Hierbij kun je tijdens jouw taalcursus Frans in Montpellier kennismaken met de Franse keuken en gastronomie onder begeleiding van een echte sterrenchef. Ben je meer op zoek naar een cursus met medecursisten van een vergelijkbare leeftijd? Dan kan onze club 50 cursus interessant zijn voor jou. Hierbij kun je zelfs meedoen aan exclusieve club 50 activiteiten! 

Verblijfsmogelijkheden bij de taalvakantie Frans in Montpellier

Bij onze taalvakanties Frans in Montpellier kun je zelf de accommodatie kiezen die het beste bij jou past. Zo kun je samen met medecursisten verblijven in een residentie of op de campus van de taalschool. Je kunt ook kiezen voor een eigen studio, gedeeld appartement of de budget-residentie. Wil je graag jouw Frans ook thuis in de praktijk brengen, dan kun je kiezen voor een Frans gastgezin of appartement met Fransen. Dompel jezelf onder in de Franse taal en cultuur en laat je verassen door hoe snel jouw spreekvaardigheid vooruit zal gaan! 

Alternatieven voor taalvakanties Frans in Montpellier

Zuid-Frankrijk heeft nog veel andere mooie bestemmingen voor een Franse taalcursus. Zo is de Côte d’azur een bekend vakantiegebied. Maar ook de nabije stad Aix-en-Provence is een leuke bestemming. Vanuit hier kun je makkelijk een dagje op excursie naar Montpellier. Ben je benieuwd naar onze andere bestemmingen, bekijk dan onze taalvakanties Frans in Frankrijk of onze taalvakanties voor volwassenen

lees verder »
 
I.L.A.
(38)

Taalcursussen voor Volwassenen op I.L.A.

Onze partnerschool ILA ligt midden in het oude centrum van Montpellier. Er zijn 2 gebouwen (met airconditioning) op 5 minuten loopafstand van elkaar met in de directe omgeving cafeetjes en zonnige pleinen zoals de Place St. Come en Place de la Comedie. Het hoofdgebouw is een fraai gedecoreerd, historisch pand met binnenplaats en ligt in een belangrijke winkelstraat. Tijdens je taalcursus Frans kun je gratis gebruik maken van de bibliotheek en computers met internetaansluiting. Ook heb je op school gratis toegang tot WIFI draadloos internet. In de zomermaanden studeren er gemiddeld 250 cursisten op school. In de winter zijn dat er gemiddeld 100. lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Max. per lesgroep:
10 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Appartement, Gastgezin, Residentie
Cursusperiode:
1-36 weken, 1 week vanaf €320

Taalcursussen voor Volwassenen op Easy French

Onze partnerschool in Montpellier, EasyFrench, is gelegen in het hart van de stad, op slechts 5 minuten lopen van de "Place de la Comédie". De school ligt in een voetgangersgebied bij de "Grand Rue Jean Moulin" met diverse winkels, restaurants en cafetaria's in de buurt van de taalschool. De school beschikt over 7 leslokalen welke zijn voorzien van moderne multimedia-apparatuur en airconditioning. daarnaast kan er op de school gebruik worden gemaakt van diverse computers en gratis internet (WiFi). De school verwelkomt jaarlijks vele studenten van over de hele wereld, bij elkaar meer dan 50 verschillende nationaliteiten. lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Max. per lesgroep:
14 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Appartement, Gastgezin, Residentie
Cursusperiode:
1-36 weken, 1 week vanaf €290

Weer in Montpellier

Month Max
°C
Min
°C
Hours-
sun
May 21 11 9
June 26 14 11
July 29 16 12
Aug 28 16 10
Sept 25 14 8
Oct 20 10 6
Nov 15 5 5
Dec 11 2 4
Jan 11 1 5
Feb 12 2 6
Mar 15 5 7
Apr 18 8 8
laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes