studytravel
menu

4 maanden Spaans leren in Sevilla

Geschreven door Janne Heuting op 29 12 2023

Hallo, ik ben Janne, 17 jaar, en ik kom net terug van een taalreis van 4 maanden in Sevilla. Ik heb het hier super naar mijn zin gehad en ga met jullie een paar leuke ervaringen en tips delen! Ik verbleef tijdens de taalreis in een residentie van de taalschool, de residentie heette El Rinconcillo of Gerona. De naam van de residentie komt doordat de straat Gerona heet en het oudste restaurant van Sevilla ’El Rinconcillo’ een paar deuren verderop zat. In deze residentie zaten 15 kamers, 2 keukens en een groot dakterras. Ik zat in de oudste residentie van de taalschool, dus de minst moderne maar wel de grootste en degene met de meeste sfeer. De residentie is ongeveer 15 minuten lopen van school. 

SevillaBlogJanne1 SevillaBlogJanne2 SevillaBlogJanne3 

Een Spaanse taalcursus volgen in Sevilla

Op de eerste lesdag van de taalcursus Spaans word je op school ingedeeld in de klas met het juiste niveau Spaans. Als je helemaal als beginner start dan kom je automatisch in een beginners A1 klas. En anders krijg je nog een klein gesprekje/mondeling en word je op basis daarvan ingedeeld. Als je de klas niet fijn vindt of het toch niet jouw niveau is dan kun je dit gewoon zeggen en dan kom je in een andere klas. De meeste mensen hebben van 9:15 tot 13:00 uur les en sommige nemen ook middaglessen die zijn dan tot 14:30 uur. Na de taalcursus ging ik vaak even lang de winkel en dan thuis lunchen. 

Sevilla ontdekken tijdens de taalreis

Naast dat je een taalcursus Spaans volgt, zit je natuurlijk ook in een prachtige stad waar je heel veel leuke dingen kunt zien en bezoeken! Let goed op want veel dingen in Sevilla zijn gratis op maandag, voor sommige dingen moet je wel reserveren en dan soms wel een euro voor verwerkingskosten betalen. Voor veel dingen is het wel handig om een creditcard te hebben omdat dit soort dingen vaak niet kunnen met een normale kaart. De bezienswaardigheden die ik het meest aanraad om te bezoeken in Sevilla zijn: het Alcazar, de Kathedraal, Palacio de las Dueñas, Casa de pilatos, Toro Sevilla (voor het goede uitzicht), Plaza de España, Mueso Bella Artes en de Setas. Al deze dingen zijn gratis op maandag behalve de Setas en de Toro. Plaza is altijd gratis en daar zit ook een heel mooi park bij die je zeker even moet bekijken tijdens je taalreis. Ook het museum is altijd gratis. 

SevillaBlogJanne4  SevillaBlogJanne5 

De leukste plekjes om wat te eten en drinken in Sevilla

De beste Spaanse tapas vond ik de restaurants 'Pelayo’ en ‘Universial’. Ook el Rinconcillo is zeker de moeite waard als je echt Spaans wilt eten. Als je van sushi houdt is Akira een goed restaurant, hier betaal je namelijk €19,50 voor onbeperkt sushi, wel zonder drankje maar je sushi wordt naar de tafel gebracht door een robot. Als je dingen wilt bestellen dan raad ik stierenstaart aan, dit is echt super mals vlees. Het klinkt misschien gek maar is echt het proberen waard. Ook patatas bravas, gambas in knoflook olie en jamon kroketjes zijn zeker een aanrader. Om te drinken is een tinto de verano heerlijk. De letterlijke vertaling is rode zomer wijn. Dit is ook wat Spanjaarden daar drinken, het is eigenlijk gewoon rode wijn met Fanta lemon. De Spanjaarden drinken zelf geen sangria dat is echt iets toeristisch. Als je opzoek bent naar goede koffie dan zou ik naar Syra gaan, die hebben in Sevilla 3 locaties waarvan 1 ook met grote studieruimte mocht je nog een beetje willen leren. Een cappuccino hier kost €2,20 en als je de app downloadt kan je ook nog punten sparen voor een gratis koffie. 

SevillaBlogJanne6  SevillaBlogJanne7  SevillaBlogJanne8 

Leuke activiteiten tijdens de taalreis in Sevilla

De taalschool in Sevilla organiseert ook veel activiteiten. Zoals voetbal of yoga, dit kost vaak een paar euro. Een stadstour, deze is vaak gratis. Maar ook tripjes naar andere steden in de buurt. Deze zijn vaak wel iets duurder maar wel heel leuk. Ik ben een keer een dagje naar Cordoba geweest en dit was echt super leuk, vaak zit er dan ook een stadstour en toegang tot bijvoorbeeld een mooie kerk of andere bezienswaardigheid bij. Je hebt ook weekendtripjes met een overnachting bijvoorbeeld naar Granada of zelfs Marokko. Als het heel warm is kan je ook zelf een dagje naar Cadiz gaan, hier is een lekker strand en kan je je de hele dag vermaken. 

Het uitgaan in Sevilla is ook erg leuk. De clubs zijn wel vaak pas leuk vanaf een uur of 1. De barstreet heeft 3 bars en die is leuk vanaf 12 tot 2 uur. voor de clubs betaal je vaak wel entree, dit is meestal rond de 10 euro maar daar krijg je dan wel een drankje bij. De leukste clubs zijn op dinsdag KOKO op woensdag Monsterio, op donderdag Uthopia en in het weekend zijn de allemaal wel leuk.

Nog een tip: volg Eramus Sevilla op Instagram, dit is de universiteit van Sevilla en die organiseren heel erg veel leuke activiteiten en feestjes waar jullie ook naar toe kunnen gaan. 

Ik hoop dat ik jullie een beetje heb kunnen informeren over Sevilla met deze blog! 

Andere taal of bestemming? Op de website van StudyTravel taalreizen vind je alles over taalcursussen in het buitenland!

Janne Heuting
Janne volgde van september t/m december 2023 een taalcursus Spaans in Sevilla.
Schrijf een reactie
 UITGELICHT
read more

Tussen kunst en kitsch in Barcelona!

Geschreven door Manouk de Weert op 21 07 2021
Een week voor vertrek popt er een mailtje binnen met de laatste reisinformatie over mijn taalcursus Spaans in Spanje, inclusief meer info over mijn gastgezin!
Ik zal ontvangen worden door Marta, een Argentijnse dame die samen met haar Italiaanse man in het hart van Barcelona woont. Hun balkon wordt gekenmerkt door planten en bloemen en ze hebben een vogel (in kooi). Oké, oké, mijn nieuwsgierigheid is gewekt!

Een week voor vertrek popt er een mailtje binnen met de laatste reisinformatie over mijn taalcursus Spaans in Spanje, inclusief meer info over mijn gastgezin! Ik zal ontvangen worden door Marta, een Argentijnse dame die samen met haar Italiaanse man in het hart van Barcelona woont. Hun balkon wordt gekenmerkt door planten en bloemen en ze hebben een vogel (in kooi). Oké, oké, mijn nieuwsgierigheid is gewekt!

read more

10 x waarom een taalreis

Geschreven door Crissy Huberts op 06 05 2020

Klinkt leuk een nieuwe taal leren, maar ook wel heel spannend allemaal! Je leert niet alleen een andere taal, maar maakt contact met mensen van over de hele wereld. Daarnaast maak je een persoonlijke ontwikkeling door én ben je ook nog op vakantie. Tijdens een taalreis voel jij je zeker niet alleen. Lees in deze blog waarom jij een taalreis niet mag missen!

read more

De juiste taalreis kiezen voor jouw gezin

Geschreven door Babette Bleeker op 19 11 2020

Al jarenlang denk je erover om op taalreis te gaan met het gezin en inmiddels hebben de kinderen de leeftijd bereikt waarop dit kan! En nu? In deze blog leggen we uit hoe de taalreizen voor gezinnen eruit zien.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes